10 make-up trendov v roku 2016

10 make-up trendov v roku 2016
  • 06.11.2016
  • Monika Šomšáková

Rok 2016 bol v znamení zaujímavých a rýchlo sa meniacich trendov líčenia. Mohli sme sa stretnúť s hrubšími očnými linkami, výrazne nalíčenými plnými perami alebo aj so zázrakmi kontúrovania tváre. Toto všetko sa udialo za rok 2016 a my si to dnes zhrnieme do jedného článku.

Viete o všetkých make-up trendoch? Ak nie, tento článok vás bude zaujímať.

1. Strobing

Kontúrovanie tváre bolo hitom už minulý rok. V roku 2016 táto láska pokračuje ďalej, avšak kontúrovanie sa vyvinulo do niečoho nového - strobingu. Strobing sa stal najobľúbenejším najnovším trendom a čiastočne nahradil klasické kontúrovanie (pôsobí výrazne). Pri klasickom kontúrovaní sme používali tmavé odtiene, aby sme zúžili kontúry, no pri strobingu zvýrazňujeme, a tak povediac nechávame vyniknúť časti tváre pomocou rozjasnenia. Skvelá technika pre žiarivý a svieži vzhľad.

2. Husté riasy

Áno umelé riasy. Vďaka mnohým blogerkám sa stali produktom a trendom na rok 2016. Dlhé, krásne, husté a oddelené riasy. Je možnosť voľby lacnejšej verzie umelých rias, ktoré musíte denné lepiť alebo je tu trošku finančne náročnejšia cesta. Profesionálne predlžovanie rias.

Odporúčame prečítať si: Hviezdou večierka s metalickým líčením

10 make-up trendov v roku 2016

Zdroj: Shutterstock®

3. Farebné maskary

Ďalší nový trend. Začiatok prišiel s kolekciou farebnej maskary od Yves Saint Laurent, ktorej tvárou je Cara Delevingne. Farebné maskary sú extravagantnejšie, uletenejšie. Avšak ak chcete ozvláštniť vaše líčenie, tak je dobrým pomocníkom.

4. Metalické očné tiene teplých odtieňov

Je jedno, či sú vaše oči zelené, modré alebo hnedé, jesenné odtiene vám vytvoria famózne líčenie. Matné farby dominovali v minulom roku a tohto roku sa trend zmenil na odtiene oranžovej, horčicovej, čokoládovej a tmavej medenej farby. Dodajte vášmu jesennému líčeniu trošku lesku a energie pomocou metalických odtieňov.

Odporúčame prečítať si: Rozmarín a vypadávanie vlasov

10 make-up trendov v roku 2016

Zdroj: Shutterstock®

5. Farebné očné linky

Aký je najlepší spôsob, ako upútať a oživiť líčenie? Farebné očné linky. Uistite sa však, že váš výzor bude svieži a moderný. Tento trend je síce trošičku uletený, no netreba sa báť farieb. Je doba, kedy je všetko nezávislé, móda a líčenie sú viac otvorené a je možnosť experimentovať. Tak prečo to neskúsiť farebnými linkami?

6. Farbenie obočia

Tento trend nie je pre všetkých. Nie je na bežné nosenie. Je využiteľné na módnych prehliadkach, foteniach, prípadne na nejakých akciách. V takomto prípade má surrealistický a fantastický účinok. Na výber je množstvo farieb (modrá, fialová, ružová, zelená, žltá a iné).

Odporúčame prečítať si: Make-up triky, vďaka ktorým ušetríte

10 make-up trendov v roku 2016

Zdroj: Shutterstock®

7. Plné pery

Tento trend ste určite zaregistrovali na sociálnych sieťach. Plné pery, ktoré si vykreslíme hlbokými, tmavými odtieňmi. Vínovo červená, bordová alebo dokonca čierna. Tieto odtiene momentálne vládnu. Rúž je miestami aplikovaný až za prirodzeným obrysom vašich pier. Takéto pery sú najvhodnejšie k jemnejšie nalíčeným očiam a prirodzene vytvorenému obočiu.

8. Trend "uhryznutých pier" 

Tento trend prišiel z Kórey. Ide o trend nazvaný aj "uhryznutie pier". Farba je umiestnená len do stredu pier a tým vytvorí look, ktorý vyzerá akoby ste sa uhryzli do pery. Vyzerajú prirodzene a nevinne.

Odporúčame prečítať si: Pomarančovú kôru nevyhadzujte, ale recyklujte!

10 make-up trendov v roku 2016

Zdroj: Shutterstock®

9. Prirodzené obočie

Obdobie dokonale vykresleného obočia s ostrými obrysmi je preč. Pre tie z vás, ktoré máte prirodzene pekné obočie je to ideálne. Dokonca aj hrubšie obočie je v kurze. Tie, ktoré nie ste až tak obdarené hustým obočím, odporúčam použiť mikro ceruzku. S ňou si detailne vykreslíte jednotlive chĺpky a obočie bude vyzerať prirodzene.

10. Nekonvenčné farby na pery

Čítate veľmi dobre. Šialené a nekonvenčné farby na pery, prečo nie? Zelená, modrá, jednoducho ľubovoľné odtiene. Matná alebo lesklá, je to len na vás. 

Odporúčame prečítať si: Ako sa zbaviť tmavých kruhov pod očami

10 make-up trendov v roku 2016

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Pinterest

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Erika Špacírová 06.11.16 18:59

karma
93.00

farebné obočie som na nikom nevidela, asi je to dobre :D

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 06.11.16 21:47

SK
karma
114.00

určite niečo z toho nosím aj ja, pery budem radšej nosiť v červenkastých odtieňoch a obočko hnedé

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 07.11.16 18:09

MR
karma
109.00

pekným mladým babám pasuje takmer všetko..

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 07.11.16 20:04

PV
karma
113.00

Tie vínovo červené pery sú super... Takýto rúž som nosila pred 20 rokmi..

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 05.12.16 13:19

MC
karma
109.00

som za klasické farby ,ale pre mladé tínedžerky sa určite budú páčiť aj pestré farby pier.

  • 0
Odpovedať

Bria Tóthová 09.12.16 17:42

BT
karma
-1.00

farebne riasy alebo obocie sa mne osobne nepaci, neviem aby by to malo zmysel
ale pery podla mna hociake :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní