12 najčastejších svadobných povier – na čo by si nevesty mali dať pozor?

12 najčastejších svadobných povier – na čo by si nevesty mali dať pozor?
  • 25.03.2017
  • Silvia Karasová

Niektoré z nás svadbu plánujú, iné ju majú už za sebou, alebo o nej ešte len snívajú. Skôr, či neskôr väčšina z nás svoj deň D zažije. Je úplne jedno v akom veku, pretože nejde o žiadnu súťaž. Najpodstatnejšie je, aby ste svoje „áno“ povedali osobe, o ktorej ste si isté, že s ňou chcete stráviť zvyšok svojho života. A ak ste poverčivé, tak sa v ideálnom prípade vyhnúť všetkým svadobným poverám. Alebo aspoň tým „najpoverčivejším“. A keďže ich je požehnane, aby ste mali srdiečko na mieste a v dušičke pokoj, vybrali sme pre vás 12 najčastejších povier, ktoré sa spájajú práve so svadbou.

1. Nevesta by na svojej svadbe ako šperky rozhodne nemala mať perly. Tie totiž údajne prinesú do manželstva smútok a slzy, dupľom vo svadobný deň.

2. Nevesta by rozhodne nemala na vlastnú svadbu piecť koláče, ani svadobnú tortu. Aj keď je pečenie vaše hobby a široko ďaleko niet vychýrenejšej cukrárky ako vy, podľa povery by vám to do manželstva privodilo uplakané deti.

Odporúčame prečítať: Veľký jarný horoskop - vodné a vzdušné znamenia podľahnú láske

12 najčastejších svadobných povier – na čo by si nevesty mali dať pozor?

Zdroj: Shutterstock®

3. Nechali ste si šaty ušiť? Šťastie do manželstva vám vraj prinesie, ak vám vaša krajčírka urobí posledný steh na šatách práve vo váš veľký deň. Aj keď by malo ísť len o provizórny mini nenápadný steh, za pokus to stojí.

 

4. Nevyšlo vám počasie a vonku sa rozpršalo práve na váš veľký deň? Nevadí! Vy preda neviete, že keď vám prší v deň svadby, vlastne vám prší z neba šťastie?

 

5. Spokojné môžu byť ale aj nevesty, ktorým počas svadobného dňa vyšlo slniečko. Znamená to vraj, že aj vaše manželstvo bude slnečné a pokojné.

 

6. Túžite sa hneď po svadbe pustiť so svojím milým na plodenie potomstva? Jedna zo svadobných povier hovorí, že ak neveste v jej veľký deň sadne do lona, čo najviac detí, o to bohatšie potomstvo manželia budú mať.

 

Odporúčame prečítať: Veľký jarný horoskop: Zemské a ohnivé znamenia prekvapí Šťastena

12 najčastejších svadobných povier – na čo by si nevesty mali dať pozor?

Zdroj: Shutterstock®

7. Od oltára by mali manželia vykročiť pravou nohou. Krok pravou nohou má totiž zaručiť, že si budú v manželstve rovnocenní.

8. Vaša hlavná družička by nemala byť v požehnanom stave, povera hovorí, že v opačnom prípade, bude mať svadobný pár problémy s počatím.

9. Rozbitý pohár, či tanier pre mladomanželov prinesie páru roky šťastia. Dokonca čím viac črepín, tým šťastnejší a úspešnejší život vás čaká.

Odporúčame prečítať: Kedy je podľa Luny čas vhodný na lásku?

12 najčastejších svadobných povier – na čo by si nevesty mali dať pozor?

Zdroj: Shutterstock®

10. Cestou k oltáru sa nezabudnite usmievať. Úsmev vám má priniesť podobne šťastie a dobrú náladu do manželského života. Ale nebojte sa, aj slzička, ktorej sa máloktorá nevesta ubráni je dobrým znamením.

11. Ak máte sestru, ktorá je rovnako zasnúbená, podľa povier by ste si nemali plánovať svadbu v rovnaký deň. Prináša to vraj nešťastie.

12. A najznámejšia povera: nevesta by mala mať na sebe okrem bielych šiat, ktoré majú znázorňovať čistotu citov, aj niečo modré – tým si vraj poistí manželovu vernosť, niečo staré – vďaka čomu nepríde o podporu rodiny a priateľov, niečo nové, čo zabezpečí do vzťahu prosperitu a tiež niečo požičané, čo zaistí láskavosť novej rodiny. 

Odporúčame prečítať: Svadba podľa feng shui


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní