5 letných tipov, ako naraz uhasiť smäd aj hlad

5 letných tipov, ako naraz uhasiť smäd aj hlad

Hovorí sa, že hlad je len prezlečený smäd a v lete to platí dvojnásobne. Viac sa spotíme, menej nám chutí. Lenže nejako tú energiu do tela dostať treba!

Tu sú naše tekuté (a pritom sýte!) tipy, aby vás na fotkách z letných dovoleniek nezastihol fotograf zívajúcu.

Strážca štíhlej línie

Už viete, že hladovkou si k super telu v plavkách nepomôžete, pretože s lačným žalúdkom môžete odolávať vôni langošov z plážového stánku len do určitého času. Vyzbrojte sa preto pred odchodom k vode nápojom namixovaným z paradajok a kyslej kapusty v pomere 1:1. Pre chuť môžete pridať pikantné tabasco, kúsok soli alebo mletého korenia. Bohaté zásoby draslíka v paradajke zabezpečia rovnomernú distribúciu vody v tele bez nežiaduceho pocitu nafúknutia. Kapusta zas brzdí chuť na sladkosti tým, že zabraňuje výkyvom hladiny cukru v krvi.  

Odporúčame tiež: Omladnite vďaka plávaniu

5 letných tipov, ako naraz uhasiť smäd aj hlad

Zdroj: Shutterstock®

Bonboniéra v pohári

Keď sa chuť na sladké predsa len prihlási a nenechá sa odohnať žiadnymi paradajkami ani kapustou, odporúčame siahnuť po „keksíku“ v pohári, ktorý si môžete vychutnať bez akýchkoľvek výčitiek. Zmiešajte dva a pol deci kokosovej šťavy s pol deci mandľového mlieka, troma vykostenými datľami, polovicou banánu a štipkou škorice. Vymixujte dohladka, v prípade potreby pridajte aj pár kociek ľadu. Zavrite si oči a predstavte si, že nesedíte na balkóne, ale sedíte na pláži v Miami, nech sa efekt omamne sladkého drinku rozvinie naplno.   

Červená očista

S cviklou je to tak, že ju buď milujete alebo neznášate. Ale aj tí najzarytejší odporcovia si dajú povedať, keď je zmiešaná v pohári len na doladenie chuti. Tak čo, vyskúšate? Pripravte si nenáročný jablkovo-cviklový drink zmiešaním oboch štiav. Okrem príjemne sladkej chuti naraz dostanete do tela vitamínovo-minerálovú bombu, čo uľahčí trávenie a spojazdní zaspaté črevá. Odmenou vám bude rýchly nárast energie a ploché bruško.  

Odporúčame tiež: Zatočte s pigmentovými škvrnami vďaka kolagénu

5 letných tipov, ako naraz uhasiť smäd aj hlad

Zdroj: Shutterstock®

Avokádový budíček

Avokádo je pre svoju krémovú konzistenciu, maslový nádych a najmä vysoký podiel omega-3 nenasýtených mastných kyselín ideálnym budíčkom. Nahraďte ním z času na čas tradičný rožok s maslom a so salámou, a uvidíte ten rozdiel! Ako na to? Ošúpané, prekrojené a odkôstkované avokádo vymixujte s dvomi polievkovými lyžicami bieleho gréckeho jogurtu, polovicou šalátovej uhorky a dvomi decilitrami mlieka. Na dosladenie môžete pridať kúsok medu. Upozorňujeme, že tento živinami nabitý nápoj môže viesť k nadmernej pracovnej produktivite, tak ním šetrite, aby si šéf nezvykal!  

Odporúčame tiež: Ak muž pre vás robí týchto pár vecí, jednoznačne vás miluje!

5 letných tipov, ako naraz uhasiť smäd aj hlad

Zdroj: Shutterstock®

5-sekundová vitamínová bomba

Čo v prípade, keď sa spriahnu všetky nepriaznivé okolnosti proti vám, teda hlad so smädom, s nedostatkom času aj vybavenia v podobe mixéra či plnej chladničky prísad? Žiaden problém! Zmiešaním dvoch alebo troch druhov ovocných džúsov získate jedinečnú plnú chuť a rozšírite paletu prijatých hodnotných látok. Ak máte predsudky, že je to len riedená sladená voda, stačí lepšie čítať etikety a zistíte, že aj v tomto sortimente sa dajú objaviť poklady s rozumným pomerom kvality a ceny, napríklad džúsy z produktového radu Billa, vyrábané na Slovensku. Multivitamínový džús Billa obsahuje 100 % ovocia a jablkový džús s bazou rovnakej značky vyniká 2 % trstinového cukru. Keď sa stretnú v jednom pohári, únava nemá šancu. Bonusom pre zaneprázdnených je, že celá príprava zaberie sotva pár sekúnd času.

Odporúčame tiež: Ako sa zbaviť bolestí hlavy?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Lucia Kobíková 31.07.16 14:25

LK
karma
100.00

Ten cviklovy si robime doma :)

  • 0
Odpovedať

Renáta Mularčíková 05.08.16 18:02

RM
karma
100.00

Super nápad

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní