6 rád ako rýchlo zahojiť zlomené srdce

6 rád ako rýchlo zahojiť zlomené srdce
  • 12.06.2017
  • Michaela Hollá

Niektorí z nás považujú zlomené srdce za najhoršiu bolesť zo všetkých. Nemôžeme sa poriadne nadýchnuť, všade kam sa pozrieme vidíme spomienky na bývalého partnera alebo sa dokola pýtame prečo. Dôležité však je postaviť sa z pomyselného dna.

Jeden grécky filozof raz povedal, že zamilovať je až hlúpo jednoduché, no prestať niekoho milovať je sakramentsky ťažké. Hoci máte čerstvé rany od rozchodu skúste si vziať k srdcu naše. Uvidíte, že keď splníte aspoň jednu uľaví sa vám a spoznáte aj sami seba. 

Preneste sa cez to a neobzerajte sa späť

Zrejme je to najhoršie čo môžeme povedať človeku s rozdrveným srdcom, ale zaberá to najviac. Musíte sa preniesť cez to, že vás váš bývalý partner už nemiluje. Život ide ďalej a my si musíme prejsť aj negatívnymi chvíľami, pretože potom si oveľa viac vážime tie krásne momenty. Poučte sa z toho rozchodu. Nikdy nie je chyba len na jednej strane. Skúste sa zamyslieť nad tým, čo ste vo vzťahu robili zle vy a vezmite si z toho ponaučenie do budúcnosti. 

Prečítajte si tiež: Citrónová kôra nepatrí do koša! Takto ju využijete omnoho lepšie

zlomené srdce

Zdroj: Shutterstock®

Obráťte sa na priateľov či rodinu

Rodina vás miluje bezpodmienečne a navždy. O priateľoch sa zase hovorí, že je to rodina, ktorú si vyberáme sami. Pokúste sa tráviť čo najviac času so svojimi blízkymi, ktorí vás privedú na iné myšlienky. Naplánujte si s nimi aktivity vo voľnom čase a keď budete mať dostatočne nabitý program neostane vám čas na smutné myšlienky o nešťastnom rozchode. 

Smejte sa a poplačte si

Prvé dni po rozchode plačte. A veľa. Nezadržiavajte v sebe emócie, pretože to by vám mohlo spôsobiť oveľa väčšiu traumu. Avšak potom sa nezabudnite smiať. Smiech je kľúčom k šťastnému životu. 

Bude vás zaujímať: Milovaná a nenávidená Ivanka Trump: 5 faktov, ktoré ste nevedeli

zlomené srdce

Zdroj: Shutterstock®

Pomôžte niekomu druhému

Hoci sa vám to bude zdať nemožné, ale ľudia vo vašom okolí možno majú oveľa väčšie problémy ako vy. Skúste sa prekonať a podať pomocnú ruku napríklad vašej kamarátke, ktorá má ťažké zdravotné problémy alebo susedke, ktorá prišla o prácu. Potom si možno uvedomíte, že zlomené srdce ešte nie je koniec sveta. 

Cvičenie

Fyzická aktivita vás zaručene privedie na iné myšlienky. Plávanie, beh, tenis, posilňovanie či box z vás vybije všetku negatívnu energiu a navyše v tele zanechá endorfínový zápal! Nehovoriac o tom, že urobíte niečo pre svoje telo. 

Prečítajte si tiež: Zmena pesimistického zmýšľania na pozitívne - tipy ako na to!

zlomené srdce

Zdroj: Shutterstock®

Buďte otvorení láske

Nehovoríme, aby ste sa znovu bezhlavo vrhli do nového vzťahu. Buďte však otvorení novým možnostiam a nezanevrite na lásku. To, že ste boli v nefungujúcom vzťahu alebo s partnerom, s ktorým ste si nesadli, ešte neznamená, že tam vonku nie je ten pravý.  Ak budete tomu veriť aj vy, skôr či neskôr sa určite nájde. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Daniela Bieliková 13.06.17 16:33

DB
karma
117.00

Čas všetko zahojí...

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní