6 vecí, ktoré by ste nemali robiť v posteli!

6 vecí, ktoré by ste nemali robiť v posteli!
  • 13.02.2017
  • Monika Šomšáková

V posteli niekedy trávime aj polovicu dňa. Pracujeme v nej, pozeráme televízor, jeme. Keby v nej bola ešte sprcha, aj to skĺbime dokopy. Je čas zmeniť to.

Využívajte posteľ len na relax a dobrý spánok. Ostatné činnosti nemilosrdne ukončite a sledovanie televízora prenechajte na obývačku, jedenie na kuchyňu a prácu na pracovňu. Tu je 6 vecí, ktoré by ste nemali robiť v posteli.

1. Televízor a posteľ

Pre mnohých z nás je zaspávanie pri televízore nočný rituál. Myslíme si, že televízor nás uspáva, no je to pravý opak. Blikajúca obrazovka a zvuk filmu alebo seriálu stimuluje nás mozog a brzdí náš plnohodnotný spánok. V skratke, vypnite televízor aspoň hodinu pred spaním, aby si váš mozog a celkový organizmus oddýchol a pripravil sa na spánok. 

Odporúčame prečítať si: 10 vecí, ktoré majú viac baktérií ako vaša toaleta!

6 vecí, ktoré by ste nemali robiť v posteli!

Zdroj: Shutterstock®

2. Kontrola telefónu

Väčšina z nás nevie odložiť telefón z ruky ani v posteli. Musíme prekontrolovať všetky sociálne siete, vybaviť si maily a ešte pred spaním napísať pár správ. Je to tak veľké pokušenie, že sa toho skutočne nevieme vzdať. Je to podobné ako s televízorom plus vlny, ktoré mobil vysiela narúšajú náš spánok. Najlepším riešením je nechať svoj telefón aspoň hodinu pred spaním v inej miestnosti, ako spíte. Je to ťažké, ale mali by ste to vyskúšať. 

Odporúčame prečítať si: Spoznajte tipy ako sa najlepšie postarať o svoje oblečenie

6 vecí, ktoré by ste nemali robiť v posteli!

Zdroj: Shutterstock®

3. Občerstvenie v posteli

Nejaká drobnosť do postele? Nech sa páči, ale tie omrvinky v posteli vám nezávidíme. Nielenže si môžete zašpiniť posteľné prádlo, ale pokojne si môžete privolať do domu neželaných návštevníkov. Nemáme na mysli len mravce, ale aj rôzne mušky. Určite to nechcete, a tak radšej držte jedlo ďalej od vašej spálne. Ďalšia vec, prejedanie alebo jedenie sladkostí večer taktiež neprospieva vášmu dobrému spánku. 

Odporúčame prečítať si: Kuchynské a jedálenské trendy na rok 2017

6 vecí, ktoré by ste nemali robiť v posteli!

Zdroj: Shutterstock®

4. Hádky a nezhody

Každý večer sa v posteli stretnete s vaším partnerom. Ak chcete mať obaja pokojný spánok, nezačínajte s hádkami a výčitkami. Zbytočne sa znervóznite a vaše myšlienky vám nedovolia spať. Vždy si povedzte, že  pred spaním si treba všetko vyriešiť a jedine pokojní a udobrení môžete pokojne zaspať.

Odporúčame prečítať si: Umývate si zuby správne? Zistite to!

6 vecí, ktoré by ste nemali robiť v posteli!

Zdroj: Shutterstock®

5. Práca aj pred spaním

Nechávate si niektoré pracovne povinnosti aj na čas, kedy už ležíte v posteli? Nie je to dobrý nápad. Váš organizmus je unavený, a tak produktivita nie je tiež najlepšia. Pracujte v práci a keď máte spať, tak spite. Nesnažte sa oklamať váš organizmus, inak budete ťažko zaspávať a na druhý deň budete unavení, nervózni a nebude sa vám dariť v práci. 

Odporúčame prečítať si: Slovenky sú expertky na sebakritiku, tvrdí psychologička

6 vecí, ktoré by ste nemali robiť v posteli!

Zdroj: Shutterstock®

6. Zdieľanie postele

Je vhodné, aby váš domáci miláčik zdieľal s vami posteľ? Myslíte si, že je to milé a nijako vám to nenaruší spánok? Z vlastnej skúsenosti viem, že ak môj pes spí v mojej posteli, môj spánok nie je pokojný. Budíme sa, pretože dávame pozor, aby sme nepriľahli nášho domáceho miláčika. Alebo sa váš domáci miláčik až príliš rozťahuje a vy nemáte miesto pre seba. Toto by ste mali rázne ukončiť a svojmu psíkovi alebo mačičke kúpiť vlastný pelech, kde sa každý večer uloží. Pokojne ho umiestnite u seba v spálni, aby ste boli pokojnejší, že je s vami. Uvidíte, váš spánok bude oveľa lepší. 

Odporúčame prečítať si: Nechty dokážu signalizovať mnoho – aj ochorenia

6 vecí, ktoré by ste nemali robiť v posteli!

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Monika Filípková 13.02.17 10:37

MF
karma
56.00

Presne môj problém, bez telefónu ani na krok, takže spoločnosť mi robí aj v posteli. Skúsim sa inšpirovať Vašimi radami.

  • 0
Odpovedať

Anna Kralovičová 13.02.17 10:54

AK
karma
64.00

Toto je článok pre mňa ako vyšitý. Musím sa polepšiť.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 13.02.17 17:42

MM
karma
100.00

tak ja používam posteľ jedine na spanie, ešte tak pripustím knihu

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 13.02.17 18:42

KK
karma
109.00

v posteli tak ešte začnem čítať knihu , ale prečítam pár riadkov a spím

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 13.02.17 20:34

SK
karma
114.00

v posteli zásadne nejem, maximálne, keď som chorá, zvieratko do postele určite by som nedala, prácu a mobil tiež neťahám do postielky

  • 0
Odpovedať

simona vician 13.02.17 21:16

SV
karma
100.00

snazim sa splnat vsetko, no obcas zhresim jedenim a pocitacom...ale tak co uz

  • 0
Odpovedať

Martina Begalova 27.02.17 17:00

MB
karma
108.00

take ranajky do postele .. uzasne to znie ale je to otras neprakticke ...

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 11.04.17 19:59

MR
karma
104.00

Slnko nech nezapadá nad vaším hnevom,túto vetu som počula od starkej a dodržiavam ju, telku v spálni nemáme a a ni nechceme....mobil v spálni - len cez týždeň aj to preto lebo veľa z nás ho používa ako budík

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní