7 feng shui rád pre lásku

7 feng shui rád pre lásku
  • 17.01.2017
  • Silvia Karasová

Každá z nás túži byť šťastná a stavíme sa s vami, že minimálne v 90% hovoríme o láske. Predstavy malého dievčatka o krásnom a perfektnom princovi obvykle realita totálne zbúra. Keď však máme šťastie podarí sa nám stretnúť spriaznenú dušu a pri troche práce sa z prvotnej zamilovanosti môže budovať harmonický vzťah.

Keďže však život neprináša len ružové situácie priam vystrihnuté z romantického filmu, občas to aj v harmonickom vzťahu zaškrípe. Aby ste sa takým situáciám čo najviac vyhli, môžete si pomôcť aj čínskou filozofiou, ktorá spolieha na pozitívnu energiu. Stačí jej vytvoriť v našej domácnosti také podmienky, aby mohla veselo prúdiť tak ako má, a do našich životov nevpustila hnev, ani zlo, ale naopak porozumenie a lásku. Za odskúšanie rozhodne stojí týchto sedem feng shui rád pre lásku.

Sošky kačíc

A nie hociakých. Pokiaľ sa chcete vo vzťahu vyhnúť práve nevere, vo vašej spálni by nemali chýbať mandarínske kačice. Nie len jedna, ale rovno dve – tvoriace pár. Logické vysvetlenie v tomto prípade nehľadajte a radšej to berte ako fakt. 

Odporúčame prečítať: 7 feng shui rád ako zbohatnúť

7 feng shui rád pre lásku

Zdroj: Shutterstock®

Zrkadlo v spálni

Už sme to tu písali, ale radšej stokrát zopakovať, než veď viete... Takže, pokiaľ ste vo vzťahu a zdieľate spoločnú izbu – čo robí väčšina párov, vedzte, že zrkadlo v spálni nemá čo hľadať. Keď potrebujete mať veci logicky vysvetlené, tak tu je vysvetlenie feng shui: zrkadlo v spálni umiestnené tak, že sa v ňom vidíte / respektíve vidíte odraz vás dvoch, urobí v podstate to, že namiesto vás dvoch budete odrazu v spálni traja/štyria. Po lopate povedané, zrkadlo v spálni prináša neveru. Naopak ak ste single a cítite sa osamelé, zrkadlo je v tomto prípade povolené. Pretože odrazu budete v spálni dvaja...

Odporúčame prečítať: Rady našich predkov – čo robiť v období splnu?

Farby

Aj feng shui dôveruje sile farieb. S ničím sa to nemá preháňať, ale keď nájdete tú správnu cestu (napríklad v podobe doplnkov) môžete si vypomôcť aj farebnými odtieňmi. Na posilnenie lásky a nehy (ale aj jej privolanie) tu máme ružovú, na harmóniu, optimizmus aj dobrú náladu a taktiež plodnosť oranžovú, no a červenej ako inak patrí vášeň. Pozor len, aby ste to s červenou neprehnali, priveľa tejto farby totiž produkuje agresiu a hnev. 

7 feng shui rád pre lásku

Zdroj: Shutterstock®

Majte veci v páre

Kút lásky je podľa feng shui na juhozápad. Vezmite teda do ruky kompas a zoznámte sa s touto časťou svojho bytu / domu. Dbajte na to, aby ste v tomto kúte mali len predmety v páre (platí to pre akékoľvek drobnosti od svietnikov, až po servítky).

Zbavte sa vecí, ktoré lásku oslabujú

Podľa feng shui sú to osamelé predmety (ak sa nachádzajú v spomínanom kúte lásky), ale tiež predmety pichľavé – od kaktusov až po nepárny počet nožov, nožnice, ale tiež obité veci. Nevhodný je aj obraz, na ktorom je motív osamelosti, či predmety z predošlého vzťahu. 

 
7 feng shui rád pre lásku

Zdroj: Shutterstock®

Spoločné fotografie

Nie je to gýč, je to podľa feng shui ba priam až nutnosť. V zóne, ktorá patrí láske, ale tiež napríklad v spálni, by nemali chýbať vaše spoločné fotografie, zachytávajúce šťastné okamihy a vašu lásku. Nielen ako pripomienka, ale aj ako jeden z najsilnejších symbolov vôbec.

Odporúčame prečítať: Horoskop na rok 2017 – pre všetkých 12 znamení

Delfíni na podporu zbližovania

Dobre, doba delfínikov na čomkoľvek (od zvonkohier až po záchodovú misu) je už asi preč.  Ak vám na tento minulý trend, ale predsa len ostali spomienky, nevyhadzujte ich. Štýl neštýl, delfíni patria vo filozofii feng shui k podstatným symbolom. Napomáhajú vo vzťahoch zlepšiť komunikáciu, pochopenie aj empatiu. Vraj vďaka nim dokážeme nájsť cestu jeden k druhému.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Soňa Krátka 17.01.17 21:55

SK
karma
114.00

zasa som o niečo múdrejšia

  • 0
Odpovedať

Kitti Vidová 17.01.17 22:32

KV
karma
-1.00

Bohuzial my máme zrkadlo v spálni, na celom skrinke..

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 18.01.17 11:20

IM
karma
100.00

toto si vždy rada prečítam

  • 0
Odpovedať

ivana pistovičová 18.01.17 12:33

IP
karma
89.00

zaujimave

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 22.01.17 13:59

MZ
karma
-1.00

Pekný článok :)

  • 0
Odpovedať

Ivana Labusová 01.02.17 09:33

IL
karma
-1.00

No neviem, ja verím v inú lásku. Takú naozajstnú a nekonečnú a žiadne veci ju nemožu zničit... :)

  • 0
Odpovedať

Andrea Petrušková 07.02.17 20:33

AP
karma
104.00

Zaujímavé rady ohľadom lepších vzťahov

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní