Aké planéty prislúchajú k našim znameniam?

Aké planéty prislúchajú k našim znameniam?
  • 12.11.2016
  • Silvia Karasová

Astrológia je veda zložitá a teda kto chce vedieť svoj presný horoskop ušitý na mieru, mal by sa obrátiť priamo na nejakého odborníka. Pre uspokojenie našej zvedavosti však jestvuje aj všeobecný horoskop, ktorý hovorí o tom, ktorému znamenia vládne ktorá planéta. Ak chcete vedieť, pod vplyvom ktorej planéty ste sa narodili, stačí sa len začítať do nasledujúcich riadkov.

Odporúčame prečítať: Ubúdajúca Luna sa postará o vaše vlasy, pleť aj postavu

Slnečný horoskop pozostáva z dvanástich znamení, ktoré vie naspamäť vymenovať hádam aj človek, ktorého horoskopy vôbec nezaujímajú. Týmto znameniam prislúchajú planéty ako Slnko, Mesiac, Venuša, Mars, Pluto, Jupiter, Neptún, Saturn, Urán, či Merkúr. Nad ktorými znameniami teda držia ochrannú ruku?

Aké planéty prislúchajú k našim znameniam?

Zdroj: Shutterstock®

VLÁDCA SLNKO

Slnko drží ochrannú ruku prioritne nad ohnivým znamením – je vládcom a zároveň ochrancom ľudí narodených v znamení Leva. Týmto ľuďom dodáva obrovskú časť svojej sily a energie. Posilňuje v nich sebavedomie, ego, ambície, aj radosť do života. Podľa vplyvu ďalších planét pomôže dostať do popredia buď pozitívne, alebo negatívne vlastnosti. Ak prevládnu tie negatívne, pozor na vysoké ego, namyslenosť, či pýchu.

VLÁDCA VENUŠA

Romantická a nežná Venuša sa stará o dve znamenia: Býka a Váhy. Podporuje v nich emócie, intuitívne správanie, aj cit pre umenie. Zároveň sa dokáže postarať o to, aby na okolie priaznivo vplývala ich silná charizma. Čaro osobnosti v kombinácii so zasneným pohľadom a silným zmyslom pre lásku a všetko, čo k nej patrí, robí z týchto osôb neprekonateľných romantikov.

VLÁDCA MESIAC

Luna si pod seba zobrala starostlivosť o ľudí narodených v znamení Raka. Podobne ako Venuša aj ona je orientovaná prevažne na emócie a šiesty zmysel. S charakteristickými vlastnosťami Raka však zachádza ďalej za lásku a pokrýva všetky radosti, aj bôle ľudskej duše. V zlom postavení vyvoláva melancholické, až depresívne stavy, či dokonca psychické ochorenia. Po kladnej stránke v ľuďoch v znamení Raka posilňuje ich zmysel pre rodinu, dobro, spravodlivosť aj intuíciu. 

Odporúčame prečítať: Prvá pätica najobľúbenejších ženských mien a ich význam

Aké planéty prislúchajú k našim znameniam?

Zdroj: Shutterstock®

VLÁDCA MERKÚR

Vládnuca planéta Merkúr dodáva ľuďom v znamení Blížencov a Panny dôvtip, vynaliezavosť, aj všestranné nadanie. Merkúr rozvíja intelekt, zmysel pre pravdu, aj túžbu po neustálom vzdelávaní, či dobrodružstve. Snaží sa viesť tieto znamenia tak, aby svoje nadanie dokázali využiť pre dobro veci.

VLÁDCA MARS

Mars je známy ako bojovník a podobné črty dodáva aj znameniu Barana, nad ktorým drží ochranné krídla. Baran má vďaka tejto planéte vo svojej povahe aj vlastnosti ako prudkosť, aktivita, impulzívne správanie, bojovnosť, ale tiež jedinečnú schopnosť odraziť sa od dna a pustiť sa do života s novou vervou. 

DVAJA VLÁDCOVIA PLUTO A MARS

Mars ako planéta boja a vojny vplýva aj na temperamentného Škorpióna. K bojovnému duchu sa pridáva ale aj planéta Pluto, ktoré dostala názov po vládcovi ríše mŕtvych a osobám narodeným v znamení Škorpióna dodáva nevyspytateľnosť, ale tiež tajuplná charizmu.  

Odporúčame prečítať: Trápia vás bolesti? Vyskúšajte zenovú meditáciu

Aké planéty prislúchajú k našim znameniam?

Zdroj: Shutterstock®

VLÁDCA JUPITER

Planéta Jupiter je symbolom šťastia, úspechu, úsmevov aj životnej energie. Vládne znameniu Strelca a robí z nich tak trochu deti Šťasteny. Ale keďže v živote nie je nič zadarmo, ani sám Jupiter nepomôže Strelcom prechádzať životom bez sklamaní, či strát. Ich šťastím však ostáva optimizmus a sila, ktorú do svojich zverencov intenzívne vlieva.

VLÁDCA SATURN

Saturn je planétou obety, zodpovednosti, zrelosti, aj skúšok. Ochrannú ruku drží nad tými, ktorí sa narodili v znamení Kozorožca. Dodáva im ich povestnú zodpovednosť, to znamená, že ak Kozorožec raz niečo povie, tak to aj bude. Irónia osudu ale dodáva: jedine, že nie. Pokiaľ totiž nad Kozorožcom vládne akési negatívnejšie postavenie hviezd, Saturn sa môže snažiť koľko chce. Z jeho zverencov sa nakoniec stanú „rozpravkári“, ktorí si len málokedy budú stáť za svojím slovom.

Odporúčame prečítať: Akú mágiu v sebe ukrýva bežné kuchynské korenie?

VLÁDCA URÁN

Vzdušnému znameniu Vodnár prislúcha planéta pomenovaná po gréckom bohovi neba – Urán. Jeho základnou črtou, ktorú venuje pri narodení aj osobám v znamení Vodnára, je kreativita, nadnesenosť aj ružové okuliare, ktoré však s trochou šťastia, dokáže Vodnár premeniť na realitu

DVAJA VLÁDCOVIA NEPTÚN A JUPITER

K planéte šťastia Jupiter sa pridáva Neptún, boh morí a oceánov. Ryby sú pod vplyvom týchto dvoch pomerne opozitných planét väčšinou akési rozporuplné, melancholické a neisté. Na jeden strane majú šťastné obdobie, na strane druhej im Neptún dáva do vienka akési pocity vzdialenosti i mystiky. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Lucia Kobíková 12.11.16 20:58

LK
karma
100.00

Jeej toto som nevedela :)

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 03.12.16 12:37

SK
karma
114.00

trošku som vedela, že MARS

  • 0
Odpovedať

ľubka Olexyová 07.12.16 14:44

ľO
karma
-1.00

hodí sa to veľmi ku mne

  • 0
Odpovedať

Ivana Mrázková 28.08.18 18:50

IM
karma
-1.00

O svojej planéte viem, ale rozhodne nie je na škodu občas mrknúť aj inam. Takže ďakujem za článok, musím uznať, že to na mňa celkom pasuje :-)

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 09.01.19 07:52

JK
karma
100.00

Na manžela presne

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní