Ako acylpyrín využiť v oblasti krásy?

Ako acylpyrín využiť v oblasti krásy?
  • 21.07.2017
  • Danka Šindléryová

Mnoho vecí sa dá použiť aj inak než len na to, na čo sú priamo určené.

Acylpyrín je liek s obsahom kyseliny acetylsalicylovej, ktorý účinne tlmí bolesti a efektívne znižuje teplotu. Vo vyšších dávkach má aj protizápalové účinky. Bežne, ak ho máte doma, sa užíva pri horúčke a bolesti, najmä pri chrípkových ochoreniach, bolestiach hlavy, kĺbov, svalov, zubov, nervov a podobne.

Avšak vedeli ste, že tento liek sa dá použiť aj inak? Ako efektívne použiť acylpyrín v oblasti krásy? POZOR! Ak ste alergický na acylpyrín, nepoužívajte ho ani na vonkajšie ošetrenie.

Ako acylpyrín využiť v oblasti krásy?

1. Prostriedok na štípance

Bodol vás komár, osa či včela a zostali vám na koži sčervenané miesta a štípance? Vložte dve tabletky do misky, ľahko ich pokvapkajte troškou vody a počkajte, kým sa nerozmočia. Vzniknutú zmes následne naneste na postihnuté miesta. Štípance budú bledšie a miesto bude menej svrbieť. Ak si potriete miesto ihneď po bodnutí, tak vám vôbec nesčervenie.

Vyskúšajte: Pochúťka, z ktorej nepriberiete - melónová torta!

použitie acyprínu

Zdroj: Shutterstock®

2. Vrátenie farby vlasov

Ak sa farbíte na blond, možno to poznáte... Svetlé vlasy dostanú v bazéne s chlórovou vodou neprirodzený a často nepríjemný odtieň. Vďaka acylpyrínu sa ho však môžete rýchlo zbaviť. Ako? Stačí, ak rozpustíte v teplej vode 6 - 8 tabletiek a roztok si dôkladne votriete do vlasov. Po 15 minútach pôsobenia si hlavu zmyte a môžete sa opäť tešiť na krásnu farbu.

Inšpirujte sa: Top svetové destinácie s najlepšími bazénmi

3. Zatočte s lupinami

Trápia vás lupiny? Chcete sa zbaviť lupín bez toho, aby ste museli kupovať drahé šampóny v lekárni? Stačí rozdrviť dve až tri tabletky acylpyrínu na jemný prášok a zmiešať ich s jednou dávkou šampónu. Zmes naneste na vlasy, dôkladne ju votrite aj do pokožky hlavy a nechajte aspoň dve minúty pôsobiť. Potom opláchnite a vlasy ešte raz umyte šampónom bez acylpyrínu. Tento postup opakujte pár dní a uvidíte, že lupiny vás už nebudú trápiť. 

Odporúčame vyskúšať aj: Skákanie cez švihadlo - rýchle a efektívne cvičenie

ako doma použiť acylpyrín

Zdroj: Shutterstock®

4. Zmäkčí stvrdnutú kožu

Rozdrvte 5 alebo 6 acylpyrínov na prášok a zmiešajte ich s pol lyžičkou vody a citrónovou šťavou. Vzniknutá zmes bude mať podobu pasty. Zmes následne v dostatočnom množstve naneste na stvrdnutú kožu na pätách. Chodidlá si následne zabaľte do teplého uteráka a napokon naň natiahnite ešte sáčok.  Po 15 minútach látku zložte a zmäknutú kožu odstráňte pomocou pemzy.

Inšpirujte sa: Najkrajšie snubné prstene z dielne Simon G. Rings

acylpyrín na čistenie pleti

Zdroj: Shutterstock®

5. Skoncujte s pupienkami

Hoci máte 20, 30 či 40 rokov, stále sa vám na tvári objaví vyrážka? Rozdrvte najemno jednu alebo dve tabletky a zmiešajte ich s malým množstvom vody. Kašičku použite na svoje zapálené pupienky, nechajte pôsobiť 2 až 3 minúty, a potom tvár opláchnite obyčajnou vodou alebo jemným čistiacim prostriedkom. Začervenané miesto zbledne a zároveň bude menej svrbieť. Postup opakujte aj 2-3 krát za deň.

Pozri aj: Profík vo Photoshope baví celý svet. Pozor, hrozí záchvat smiechu!

Poznáte ešte iné využitie acylpyrínu v oblasti krásy?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Soňa Kelemenová 21.07.17 07:35

SK
karma
86.00

vedela som že acylpyrín je výborný liek....novinky o jeho vonkajšom použití sú pre mna novinkou.......ktoré rady sa mi zídu..... a určite ich vyskúšam...

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 21.07.17 08:30

SK
karma
114.00

výborné rady, ja som zasa počula, že na akné je tiež dobré rozpustiť v malej fľaštičke alpy 3 acylpyríny a iba bodovo potierať akné...

  • 0
Odpovedať

Majka Frnová 21.07.17 09:48

MF
karma
-1.00

s kozmetickými radami som si acylpyrín fakt nikdy nespájala...

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 21.07.17 12:42

DB
karma
117.00

acylpyrín je všestranný, o niektorých radách som už počula, niektoré sú pre mňa novinky...

  • 0
Odpovedať

Jana Uhrová 21.07.17 16:44

JU
karma
103.00

acylpyrín je naozaj všestranný liek, no o týchto možnostiach jeho využitia som nevedela.. napríklad to že je dobrý aj na štípance od komárov..

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 21.07.17 18:36

karma
108.00

Neskúšala som,ale o účinkoch na vlasy som počula..

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 21.07.17 20:55

MM
karma
100.00

super rady, musím vyskúšať na päty, aj štípance

  • 0
Odpovedať

Darina Božiková 11.03.19 15:07

DB
karma
114.00

tieto rady sú aktuálne stále

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní