Ako môžeme chrániť svoje vlasy počas spánku?

Ako môžeme chrániť svoje vlasy počas spánku?
  • 01.10.2016
  • Monika Šomšáková

Už sa vám stalo, že ste sa zobudili s totálnym hniezdom na hlave? Myslíme si, že tento problém má skoro každá žena. Ako predísť poškodeným a zamotaným vlasom?

Dnes si povieme pár jednoduchých tipov čo (ne)robiť pred tým, ako sa uložíte na spánok. Niektoré poznáte, no niektoré vás možno prekvapia a zistíte, že niečo robíte nesprávne.

1. Vyhýbajte sa kovovým alebo plastovým gumičkám do vlasov

Viete si predstaviť, ako sa tie gumičky trú o vlas počas noci, kedy sa prehadzujete zo strany na stranu? Narúšajú štruktúru vlasu, tým ho oslabujú a vlas sa láme. Vlasy sa zachytia o gumičku a zamotajú sa do nej. Potom, keď si ju dávate dole zistíte, že pár vlasov šlo dole aj s gumičkou. Ak už potrebujete gumičku, radšej zvolte nejakú mäkkú.

2. Zopnuté vlasy

Ak chcete dobrú radu, tak si na noc nerobte veľmi tesný chvost. Pridlho zopnuté vlasy spôsobujú to, že vaša pokožka na hlave je zaťažená a začne vás bolieť. To môže samozrejme vyvrcholiť tým, že vám začnú vlasy vypadávať.

Odporúčame prečitať si: 10 jednoduchých vrkočov pre krátke vlasy

Ako môžeme chrániť svoje vlasy pred poškodením počas spánku?

Zdroj: Shutterstock®

3. Bavlnené obliečky

Každá ich milujeme. Avšak vedeli ste, že vašim vlasom vôbec nerobia dobre? Sú síce mäkké na spanie, no pre naše vlasy sú bavlnené obliečky príliš drsné. Otáčanie sa v posteli ich totiž poškodzuje a vysušuje. Najlepšie, ako tomuto predísť, je vymeniť obliečky za saténové (podotýkam originál satén, nie napodobenina) alebo vlasy na noc zabaliť do saténovej šatky.

4. Spánok s mokrými vlasmi

Pred tým, ako si pred spaním poviete, že sa vám nechce vlasy sušiť, predstavte si, čo za katastrofu to s nimi urobí. Dokonca by ste sa mali vyhnúť tomu, že vlasy necháte voľne vyschnúť na vzduchu. Vlasy nenechávajte dlho mokré, pretože sa vtedy najrýchlejšie lámu. Vysušte vlasy fénom, ale použite studený vzduch (nie horúci). To vám odporúčame nielen pred spaním.

Odporúčame prečítať si: Ako dodať vlasom lesk prirodzenou cestou?

Ako môžeme chrániť svoje vlasy pred poškodením počas spánku?

Zdroj: Shutterstock®

5. Česanie pred spaním

Pred spaním si vlasy dobre rozčešte od korienkov až ku končekom. Použite kefu z prírodných vlákien alebo hrebeň s riedkymi zúbkami. Zbavíte sa tak uzlíkov zamotaných vlasov a ráno sa vám budú vlasy jednoduchšie rozčesávať. Týmto rozčesávaním si dokonca jemne masírujete pokožku hlavy, a to dobre vplýva na korienky vlasov. Potom si vlasy stiahnite do voľného vrkoča, drdola alebo chvosta. Nenechávajte ich rozpustené, pretože ich máte v noci napríklad na tvári, a to je zase škodlivé pre vašu pleť. Môžete mať z toho vyrážky.

6. Ošetrenie počas spánku

Aplikujte si do vlasov výživný olej alebo fluid, vlasy si dajte do voľného drdola a zabaľte do saténovej šatky. Nechajte pôsobiť počas noci. Ráno vlasy nedávajte hneď pod sprchu. Prvé, čo by ste mali urobiť, je aplikovať šampón a až tak ho zmyť aj s olejom dole. Vaše vlasy budú vyživené, lesklé a zdravé.

Odporúčame prečítať si: Ako dostať mastné vlasy pod kontrolu

Ako môžeme chrániť svoje vlasy pred poškodením počas spánku?

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Lenka Lapuniková 04.10.16 11:04

LL
karma
-1.00

Vyskúšam česanie pred spaním.

  • 0
Odpovedať

simona vician 08.12.16 14:22

SV
karma
100.00

nie bavlnene obliecky?? teeeda a na tvar je to tiez ok? som nevedela

  • 0
Odpovedať

ľubka Olexyová 09.12.16 16:02

ľO
karma
-1.00

vyberiem si niektorú z rád

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní