Ako na rýchle, krásne a hlavne bezpečne opálenie?

Ako na rýchle, krásne a hlavne bezpečne opálenie?

Väčšina z nás miluje letné počasie. Samozrejme každé ročné obdobie má svoje čaro, no leto je však niečím výnimočné. Letné lásky, letné bozky pod hviezdami, či chytanie bronzu. Toto je ten dôvod, prečo sa na príchod letných dní každý rok tešíme.

Leto sa tiež spája s dovolenkami. Ak si to môžeme dovoliť, tak naše kroky vedú k moru, kde skúšame účinky talasoterapie. Ak si to nemôžeme dovoliť, tak aj napúšťaný bazén na dvore či kúpalisko dokážu aspoň trochu osviežiť. Veď napokon je jedno, kde chytáme krásne opálenie a pôsobia na nás ultrafialové (UV) lúče, ktoré nám pri nesprávnom opaľovaní môžu uškodiť. Mali by sme urobiť všetko pre to, aby sme sa vyhli spáleniu slnkom. Pripomeňte si s nami známe pravidlá bezpečného opaľovania!

Testovali sme: Bioderma Atoderm Nutritive - hydratačný krém na tvár

Opaľovanie sa

Zdroj: Shutterstock®

Základná starostlivosť o pokožku

Mnoho z nás si v nádeji krásneho letného opálenia pred samotným „opekaním sa" pod slnkom, zájde párkrát do solária. Možno si myslíte, že solárium je skvelou voľbou, ako si vytvoriť základ, no nie je to tak. Mnoho dermatológov v súčasnosti varuje pred týmto rýchlo účinným a jednoduchým spôsobom chytania bronzu, pretože má priamy vplyv na rozvoj rakoviny kože.

Základom je dodať pleti potrebné vitamíny. Už naši starí rodičia odporúčali jesť mrkvu. Tá je bohatá na betakarotén (provitamín A), ktorý potláča negatívny vplyv voľných radikálov na pokožku. Avšak v tomto prípade si dávajte pozor na množstvo betakaroténu v krvi. Ak zjete viac mrkvy, a teda prijmete viac betakaroténu, než telo dokáže zužitkovať, odrazí sa to na sfarbení pokožky, ktorá vám môže zožltnúť.

Ak hľadáte niečo bezpečné, tak vsaďte na vnútornú výživu. Nie je nič lepšie, ako dodať pokožke správnu výživu zvnútra. My vám odporúčame osvedčené kapsule Photoderm BRONZ Oral, ktoré obsahujú vitamíny A, C a omega-3 mastné kyseliny - tie pôsobia proti voľným radikálom. Obsiahnutá meď zas podporuje prirodzené opálenie a predlžuje jeho trvanie.

Testovali sme: Sébium Pore Refiner na rozšírené póry & Sensibio očný gél

Photoderm BRONZ SPF 30

Zdroj: Shutterstock®

Používajte zdravý rozum

Určite ste sa už stretli s názorom, že opaľovaniu by sme sa mali vyhnúť v čase medzi 11. a 15. hodinou. Aký je na to dôvod? V tomto čase je slnečné žiarenie najintenzívnejšie, a to nielen pri mori, ale aj v našich podmienkach. V tomto čase by sme sa mali určite skryť niekde do tieňa. Určite nezabúdajte na povinnú slnečnú výbavu ako sú klobúky, slnečné okuliare a povinná jazda v podobe opaľovacích prípravkov.

Silu opaľovacích prípravkov mnoho z nás podceňuje. Dokonca sme sa stretli s názorom, že pri použití takýchto prípravkov sa vôbec neopálite. No toto je jeden veľký mýtus! Aj pri použití opaľovacích prípravkov dosiahnete krásny opálený vzhľad pokožky. Opaľovacie prípravky zabraňujú prenikaniu UV žiarenia do pokožky, ktoré spôsobuje jej spálenie. Platí, že čím vyšší faktor, tým vyššia ochrana pred poškodením pokožky.

Tiež platí, že opaľovací krém by ste na svoju pokožku mali aplikovať aspoň 30 minút pred samotným slnením. A čo je tiež dôležité, tak aplikáciu opaľovacieho prípravku je potrebné opakovať po každom spotení sa, pobyte vo vode alebo približne každé 2-3 hodiny. Mimochodom, nezabúdajte na pravidelný pitný režím!

Ak túžite po prirodzene hnedom opálení, tak siahnite po Photoderm BRONZ SPF 30 buď vo forme spreja alebo suchého oleja. Tieto produkty obsahujú exkluzívny patent Bunkovej bioochrany, ktorý dokáže spoľahlivo ochrániť DNA kožných buniek a bojovať tak proti starnutiu pokožky. Bonus navyše – tento patent zintenzívňuje a dlhodobo predlžuje prirodzený bronzový tón pleti a navyše je vhodný aj pre citlivú pokožku.

Testovali sme: Bioderma Atoderm - Krém na ruky

Photoderm After Sun

Zdroj: Shutterstock®

Nezabúdajte na poopaľovaciu starostlivosť

Deň strávený na slnku dokáže človeka naozaj zbaviť všetkej energie a takpovediac ho vyšťaviť. No aj napriek tomuto faktu by ste nemali zabúdať na správnu poopaľovaciu starostlivosť. Aj keď vás láka posteľ, tak ju vymeňte za osviežujúcu sprchu, ktorá vás zbaví nielen všetkých zvyškov opaľovacích prípravkov, ale aj morskej soli či chlórovaného zápachu.

Nezabúdajte na následnú hydratáciu. Nielen vplyv slnečného žiarenia, ale aj voda má tendenciu pokožku vysúšať. Stavte teda na poriadne hydratačný krém, ktorý vašu slnkom pobozkanú pokožku príjemné schladí, dodá jej potrebnú dávku výživy a dostatočne ju zregeneruje a upokojí. 

Ak si chcete udržať krásny opálený vzhľad čo najdlhšie, stavte na telové mlieko Photoderm After Sun, ktoré sa vyrába v praktickom balení s pumpičkou (mne takéto vyhovujú zo všetkých najviac). Toto telové mlieko intenzívne obnovuje stratenú hydratáciu, chráni pokožku pre predčasným starnutím a predlžuje jej opálený vzhľad.

Chcete byť zdravo a krásne opálená? Vyskúšajte zadarmo olej v spreji Photoderm BRONZ, ktorý vám predĺži prirodzené opálenie. Viac informácií nájdete tu.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Milka Damašková 06.06.17 02:33

MD
karma
132.00

Myslím že rýchle, krásne a bezpečné opálenie u mňa neexistuje... Vlastne u mňa žiadne..

  • 1
Odpovedať

Daniela Bieliková 06.06.17 10:09

DB
karma
117.00

Dobré rady... väčšinu z nich dodržiavam..

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 31.12.17 16:52

SK
karma
114.00

opaľujem sa pomaličky

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní