Ako zarobiť peniaze z domu? Skúste tieto spôsoby

Ako zarobiť peniaze z domu? Skúste tieto spôsoby

Práca šľachtí, to je určite každému jasné. Fyzická či psychická – jednoducho taká, na akú má každý z nás predispozície. No niekedy naše výdavky prevyšujú príjmy, preto sa mnohí z nás pohrávajú s myšlienkou zvýšenia si svojho príjmu. V takom prípade sa buď obzeráme po inom, lukratívnejšom zamestnaní alebo po nejakej práci navyše. Preto sa čoraz viac začíname stretávať s fenoménom práce z domu.

Je to skvelá príležitosť nielen pre mamičky na materskej, študentov, ale aj pre tých, čo si radi doprajú alebo majú dostatok voľného času. Tak prečo ho nevyužiť? Pri práci z domu v podstate ani veľmi nezáleží na tom, aké máte odborné zručnosti alebo v akej oblasti ste pracovali, ak máte túžbu pracovať z domu, treba len hľadať. Ak budete usilovní a flexibilní, tak si niečo (podľa vašich predstáv) určite nájdete. Aké máte teda možnosti?

Odporúčame: Ikona Instagramu Alexis Ren: Už roky trpím hladom kvôli lajkom!

Telemarketer

Zdroj: Shutterstock®

1. Telemarketer

Aby ste túto prácu mohli vykonávať, potrebujete príjemný hlas a mať na to povahu, pretože sa často stáva, že vás väčšina ľudí už pri prvej vete, takpovediac odbije. Ruku na srdce, koľkokrát ste už predčasne ukončili hovor, keď vám osoba na druhej strane linky začala klásť najrôznejšie otázky?

Aj napriek tomu, že je to otravné povolanie, je to dobrý spôsob, ako si zlepšiť príjem v domácnosti. Mnoho spoločností v súčasnosti zamestnáva takýchto externých pracovníkov, ktorí realizujú telefonické kampane. Telemarketéri sú zvyčajne platení za hodinu s možnosťou provízie na základe výkonnosti.

Odporúčame prečítať: Biely cukor – ako si osladiť život aj bez neho?

Blogger, Editor alebo Korektor

Zdroj: Shutterstock®

2. Blogger, Editor alebo Korektor

Hovoria o vás, že ste fantastický spisovateľ? Tak prečo to nevyužiť? Gramatika vám nie je cudzia a viete sa orientovať vo svete internetu? Tak potom by ste rozhodne mali skúsiť osloviť nejaký online magazín a presadiť sa v tomto virtuálnom svete. Na internete nájdete množstvo ponúk na pozície copywritera. Tak hor sa do hľadania a písania!

Odporúčame prečítať: Je žihľava pre nás prospešná? Pre krásu určite áno!

Mystery shopping

Zdroj: Shutterstock®

3. Mystery shopping

V tomto prípade ani tak nejde o prácu z domu, pretože budete musieť opustiť jeho útroby. No stretli ste sa už s takouto možnosťou privyrobenia si? V jednoduchosti povedané, firma vám zašle inštrukcie a pošle vás do nejakého obchodu, v ktorom spravíte nenápadný prieskum. Zamestnancom kladiete vopred pripravené otázky, pričom si všímate ich reakcie a výstižnosť odpovedí. Po príchode domov spíšete správu pre zadávateľa a vybavené! Za jeden takýto výjazd sa dá zarobiť celkom pekná suma peňazí.

Odporúčame: Tikajú vášmu partnerovi biologické hodiny? Toto sú jasné signály!

Testovanie webových stránok

Zdroj: Shutterstock®

4. Testovanie webových stránok

Existujú stránky, kde sa stačí zaregistrovať a následne vám budú chodiť ponuky na testovanie rôznych webových stránok. Ja som si takúto možnosť privyrobenia vyskúšala počas štúdia na VŠ. Chodili mi rôzne maily so stránkami, v ktorých bolo potrebné všímať si každý jeden detail. Všetko je potrebné si zaznamenávať (či prekliky fungujú správne, či niekde nie je chyba v texte a podobne) a nakoniec spísať report. Menšou nevýhodou však je, že pri tom strávite možno trošku viac času.

Odporúčame prečítať: Ďatelina nie je len burina, ale aj liečivá bylinka!

Dogsitting

Zdroj: Shutterstock®

5. Stráženie detí alebo domácich zvieratiek

Postupne sa u nás rozrastá tzv. babysitting a dogsitting. V súčasnosti mnoho rodičov zháňa pestúnky k svojim ratolestiam, o ktoré je potrebné sa postarať v čase ich neprítomnosti. Je to hlavne preto, že mnoho ľudí stavia základy na budovaní kariéry a jednoducho nie vždy môžu s dieťaťom ostať doma. Je to skvelá príležitosť pre tie z vás, ktoré majú radi deti a starostlivosť o ne vám nerobí problém.

Rovnako to platí aj v prípade domácich zvieratiek. Aj keď už existujú hotely pre domácich maznáčikov, niektorí ľudia stále dávajú prednosť dogsittingu. Buď ich venčíte každý deň alebo sa o ne staráte v prípade, že sú majitelia odcestovaní.

Odporúčame: Náhly pocit hladu? Jedlá, po ktorých budete ešte viac hladní!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Erika Golhová 11.07.17 18:12

EG
karma
93.00

Zaujala ma informácia, ako zarobiť peniaze z domu. Už dlhšie nad tým premýšľam a tak ma vaše rady zaujali. Nejaké to euro sa do domáceho rozpočtu vždy zíde...

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 31.12.17 16:40

SK
karma
114.00

zaujímavé

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní