Babské triky v domácnosti, ktoré nefungujú!

Babské triky v domácnosti, ktoré nefungujú!
  • 24.04.2017
  • Monika Šomšáková

Množstvo z vás si domácnosť upratuje podľa seba. Avšak aj u vás sa určite nájde pár trikov na čistenie, ktoré máte od svojej maminy alebo starkej. Babské triky v domácnosti alebo "rodinný poklad", ktorý si ženy prenášajú z generácie na generáciu. Sú to určite všetko cenné rady, ale niektoré z nich, bohužiaľ, nefungujú. 

Chcete vedieť, ktoré to sú? Pozorne čítajte ďalej.

Lak na vlasy na závesy alebo záclony

Lak na vlasy nám drží účes pokope. Zbaví nás statickej elektriny a vlasy sú zafixované bez pohybu. Vedeli ste, že existuje trik s lakom na vlasy, ktorý môžete použiť na závesy alebo záclony? Chcete, aby sa na seba nelepili (statickou elektrinou) a aby si držali tvar? Niekto použije práve spomínaný lak na vlasy na svoje záclony a závesy, aby ich tvar zafixovali. Omyl! Vaše závesy sa pokojne k sebe môžu prilepiť a na dotyk budú lepkavé vďaka textúre spreju. Nič moc, čo poviete?

Odporúčame prečítať si: Jarné upratovanie bez chémie

Babské triky v domácnosti

Zdroj: Shutterstock®

Noviny na umývanie okien

Noviny na okná. Aký šikovný nápad! Mnoho žien v domácnosti na tento trik nedá dopustiť. Čo ak vám povieme, že tie noviny nie sú až tak dobrý nápad? Je pravda, že na prvý pohľad vám to vyleští okná, no má to pár negatív. Atrament, ktorý je použitý na noviny sa môže rozmazať a zafarbiť okná. Nehovoriac o tom, že neabsorbuje všetku špinu a mastnotu, ako utierky z mikrovlákna. Tie sú určené na umývanie mastnoty a nečistôt.

Odporúčame prečítať si: Ako (ne)poriadok vplýva na vaše zdravie

babské rady

Zdroj: Shutterstock®

Voskovaný papier medzi bielizňou

Toto možno nepoznáte, ale existujú ženy, ktoré majú zaužívaný tento trik. Dôvod, prečo to robia je, že chcú vytvoriť bariéru medzi jednotlivými látkami, aby predišli prenosu farieb. Podľa nášho názoru je to zbytočné a prehnané. Dokonca je to nefunkčné, iba ak použijete nejaký hodvábny papier. Predstavte si situáciu. Obliečky ste práve vyžehlili alebo v miestnosti, kde máte odložené obliečky je príliš horúco (napríklad také podkrovie). Vy dáte voskovaný papier medzi jednotlivé látky. Čo sa môže stať? Vosk sa môže roztaviť a otlačiť na látku.

Odporúčame prečítať si: 6 tipov ako udržať váš domov uprataný každý deň

triky pre domácnosť

Zdroj: Shutterstock®

Soľ na vyblednuté oblečenie

Aj vy ste počuli, že namáčanie oblečenia do vody so soľou zabráni vyblednutiu vášho oblečenia? Podľa najnovších výskumov to vôbec nie je pravda. Ak vaše oblečenie bledne, ani soľ tomu nepomôže. Pravdepodobne vo výrobe neboli až tak dôslední. 

Odporúčame prečítať si: 10 drobností, ktoré nemôžu chýbať v žiadnom byte

Babské triky v domácnosti

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Soňa Krátka 24.04.17 09:13

SK
karma
114.00

zaujímavé, lak na vlasy a záclony...

  • 0
Odpovedať

Soňa Kelemenová 24.04.17 11:12

SK
karma
86.00

dneska samé novinky pre mna.....lak na vlasy a záclony? tak toto som sa ešte nikdy nikde nedočítala...

  • 0
Odpovedať

Jana Šurkovská 25.04.17 17:23

karma
-1.00

Noviny na umývanie okien používali naše staré mamy, ktoré umývali okná obyčajnou okenou, ale teraz pri týchto moderných čistiacich prostriedkoch a utierkach z mikrovlákien by po novinách určite nesiahli.

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 20.07.17 18:30

AK
karma
100.00

novinami už dávno nečistím okná

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní