Čerešne a višne v hlavnej úlohe: Aké dobroty z nich pripraviť?

Čerešne a višne v hlavnej úlohe: Aké dobroty z nich pripraviť?
  • 06.07.2014
  • Silvia Karasová

Dnes vám ponúkame opäť pár receptov na ovocnú nôtu. Na trhoch sa to okrem jahôd a melónov vo veľkom hmýri aj čerešňami a višňami. Ak sa vám toto chutné ovocie dostalo do chladničky vo väčšom množstve a neviete, čo s ním, radi vám poradíme. Najlepšie je, samozrejme, v čerstvej podobe, avšak využiť ho viete aj do jedál, ako prílohy, alebo zásoby na zimu.

Odporúčame: Pečené bravčové rebierka: Odoláš tejto chutnej špecialite?

bublanina

Zdroj: Shutterstock®

Čerešňová hrnčeková bublanina

Ingrediencie: 1 hrnček hladkej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 2 vajíčka, prášok do pečiva, pol hrnčeka mlieka, pol hrnčeka oleja, 1 hrnček cukru, 1 vanilínový cukor, štipka soli, čerešne

Postup: Čerešne umyte a zbavte kôstok, zmiešajte múku s rozšľahanými vajíčkami, olejom, pridajte mlieko, cukor aj štipku soli. Cesto vlejte na pekáč vystlaný papierom na pečenie, na vrch pridajte čerešne a pečte v rúre vyhriatej na 175 °C cca 20-25 minút.

Pozri aj: Recept: Šťavnatá maková štrúdľa plná višní

ovocný dezert

Zdroj: Shutterstock®

Ovocný dezert

Ingrediencie: banány, čerešne a višne, cukor, maslo, lieskové oriešky, šľahačková smotana

Postup: Ovocie umyte a zbavte kôstok, ocukrite a poduste na rozpustenom masle. Banány rozkrojte, polejte čerešňovo-višňovou zmesou, pridajte s cukrom vyšľahanú smotanu a posypte orieškami.

lievance

Zdroj: Shutterstock®

Lievance s višňami

Ingrediencie: 100 g polohrubej múky, 1 vajíčko, mix čerene a višne, 1 hrnček mlieka, cukor podľa chuti, 1 malá lyžička sódy bikarbóny

Postup: Zmiešajte vajíčko s múkou, mliekom a cukrom. Pridajte sódu bikarbónu a z cesta si pripravte na panvici lievance. Podávajte s čerstvým ovocím, prípadne si z neho pripravte omáčku – ovocie ocukrite, poduste na masle, posypte trochou cukru, pridajte lyžicu hladkej múky a šľahačkovú smotanu a premiešajte.

Pozri aj: Mrkvové šatôčky: Rozchytajú sa behom pár sekúnd!

dusené mäso

Zdroj: Shutterstock®

Dusené mäso s višňovou omáčkou

Ingrediencie: bravčové alebo kuracie rezne, višne, smotana na varenie, hladká múka, soľ, korenie na steaky, olej, mango

Postup: Mäso osoľte a okoreňte, opečte na oleji (prípadne dajte zapiecť do rúry). Višňovú omáčku si pripravte z odkôstkovaných višní. Tie zalejte smotanou na varenie a nechajte chvíľku podusiť. Omáčku zahustite múkou, pokiaľ je na vás veľmi kyslá, ochuťte cukrom. Mäso podávajte preliate omáčkou a s grilovaným mangom.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Martina Zahoranová 06.07.14 08:23

MZ
karma
92.00

čerešne máme veľmi radi a pečiem z nich bublaninu, mám ich rada aj priamo odtrhnuté zo stromu no a višne väčšinou z nich robím kompót a džem takako aj tento rok

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní