Chcete schudnúť? Dodržujte týchto 5 pravidiel a kilá pôjdu dole!

Chcete schudnúť? Dodržujte týchto 5 pravidiel a kilá pôjdu dole!

Zima pomaly končí a sivá obloha sa mení na modrú a slnečnú. Teplejšie počasie značí menej vrstiev oblečenia, a to prináša viac odhaleného tela. Ak ste sa svojej postave celú zimu nevenovali a vianočné sviatky vám pomohli pribrať zopár kíl, nezúfajte. Prinášame vám niekoľko tipov, ako sa prebytočných kíl zbaviť, udržať si štíhlu postavu, a tak sa cítiť lepšie a zdravo.

Pravidlo číslo 1: Vždy raňajkujte!

Ak ste doteraz ráno rýchlo vstali a behom 20 minút sa vychystali do práce, poprípade si so sebou do ruky vzali kávu a vaše najbližšie jedlo bol obed – zabudnite na to! Radšej si privstaňte o 15 minút skôr a pripravte si zdravé a vyvážené raňajky. Zdravé raňajky nakopnú váš metabolizmus a dodajú vám potrebnú energiu na fungovanie vášho tela. Pokojne si doprajte proteínové raňajky alebo raňajky s vyšším obsahom sacharidov, ktoré počas dňa bez problémov spálite. Týmto spôsobom ukojíte svoju chuť na sladké a cez deň sa mu hravo vyhnete. Samozrejme, ak chcete skočiť do zdravého životného štýlu rovnými nohami, "sladkosť" raňajok docieľte ovocím.

Odporúčame prečítať: Vyskúšajte trojdňový detox od cukru

Chcete schudnúť? Dodržujte týchto 5 pravidiel a kilá pôjdu dole!

Zdroj: Shutterstock®

Pravidlo číslo 2: Jedlo si naplánujte!

Ak budete pokračovať v nepravidelnom stravovaní alebo v stravovaní nevhodnými potravinami v menších dávkach, výsledky sa jednoducho nedostavia. Chudnutie nie je o hladovke, ale ani o mesačnej zdravej strave a keď sa dostavia požadované výsledky, znova sa začnete stravovať ako predtým. Jednoducho si musíte ujasniť, či chcete zmenu a  či pre to začnete robiť maximum alebo o tom nie ste úplne presvedčení. Zdravé stravovanie si jednoducho musíte pripravovať na každý jeden deň. Áno, správne – budete "dózičkovať". Každý večer si pripravte do práce desiatu, obed a olovrant. Nezabúdajte, že vaša strava má byť vyvážená a výživná. Zdravé jedenie nie je len o chudnutí, ale hlavne o zmene stravovacích návykov. 

Odporúčame prečítať: Najlepšie cviky s vlastnou váhou

Chcete schudnúť? Dodržujte týchto 5 pravidiel a kilá pôjdu dole!

Zdroj: Shutterstock®

Pravidlo číslo 3: Zdravá strava neznamená "Jedz koľko vládzeš!"

Je síce chvályhodné, že ste zmenili potraviny a vo vašej kuchyni sa nachádzajú zdravé maškrty ako orechy, avokádo, tvaroh a všeličo iné. No pokiaľ si budete pripravovať síce zdravú a výživnú stravu, no v gigantických množstvách, tak jednoducho neschudnete. Nemusíte rátať kalórie na to, aby ste vedeli, že ak chcete schudnúť, musí byť príjem menší ako výdaj. Radšej si pripravte menšie porcie vhodného jedla päťkrát denne ako zdravé obžerstvo. 

Pravidlo číslo 4: Bez pohybu to nepôjde

Ak ste zo svojho jedálnička vylúčili nezdravé potraviny a zbytočne ťažké jedlá a dopriali si zdravú stravu, na vašom tele to bude čochvíľa vidieť. Nielen že sa vám zmení kvalita vlasov, nechtov, pokožky, ale začnete sa cítiť lepšie vo vlastnom tele a zistíte, že niektoré kúsky oblečenia sú vám voľnejšie. Ak však chcete vidieť zmeny rýchlejšie, poprípade spevniť svoje telo, mali by ste začať športovať. Ak budete stíhať, začnite ráno behávať aspoň na 30 minút alebo si pokojne zacvičte doma či už ráno, alebo večer. Ak nechcete alebo nemôžete chodiť do posilňovne, trénujte doma napríklad podľa videí na internete. Všetko je iba o tom, či skutočne chcete.

Odporúčame prečítať: Posilňujte aj v práci

Chcete schudnúť? Dodržujte týchto 5 pravidiel a kilá pôjdu dole!

Zdroj: Shutterstock®

Pravidlo číslo 5: Niet návratu

Ako sme už spomínali, ak raz schudnete a začnete znova s vaším predchádzajúcim životným štýlom, rýchlo svoje kilá získate späť. Jednoducho v tomto prípade si svoj cieľ nemôžete "odfajknúť" a hodiť za hlavu. Žiť zdravo, stravovať sa správne, športovať, a tak sa udržiavať vo forme a cítiť sa dobre, je cesta na celý život.

Čím viac sa budete svojmu telu venovať, tým viac vám vašu snahu oplatí. A nebojte sa, nie je to iba o drezúre, silnej vôli a odopieraní si. Neskôr zistíte, že existuje množstvo spôsobov, ako si vaše obľúbené jedlá pripraviť v zdravej forme a dokonca aj tie sladké. A nezabúdajte, raz za čas si môžete dopriať aj kúsok čokolády. 

Odporúčame prečítať: Nemáte čas na cvičenie? Toto je pre vás!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Helena Zobková Šimurdová 26.02.17 10:30

HZŠ
karma
102.00

Pravidlá už dávno ovládam, len ešte mať pevnú vôľu.....ale ďakujem za článok, je dobre si to opäť pripomenúť a zamyslieť sa nad sebou :)

  • 3
Odpovedať

Soňa Krátka 26.02.17 11:21

SK
karma
114.00

ja som už nabehla na jarnú očistu spolu s manželom, prednosť má zelenina, ovocie, bylinkové čaje - žihľavový, púpavový, citrónová voda, chudé mäso, vajíčka, orechy, varíme si aj Slzovku obecnú - je výborná na odhlienenie a detox... vypustili sme klasický chlebík, bielu múku, sladkosti, samozrejme pohyb je veľmi dôležitý - u mňa je to joga v domácom prostredí, manžel chodí hrať futbal a stolný tenis, ak sa dá večer chodíme na prechádzky a ja chodím aj do práce len peši, o chvíľu to bude aj záhrada...mne by sa to takto páčilo stále, celkom mi to vyhovuje. Ak náhodou málinko zhreším, na ďalší deň trochu viac zaberiem...tak uvidíme

  • 5
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 26.02.17 14:56

PV
karma
113.00

Pre mňa je najhoršie, že neraňajkujem.Proste mi ráno nič nechutí.Ale stane sa raz za čas ,že si dám aspoň banán alebo jogurt. Akurát mám hodinu cvičenia za sebou a dnes bola ryža a kurča na obedík..!! Inak sa snažím zdravo žiť..

  • 1
Odpovedať

Martina Begalova 27.02.17 10:56

MB
karma
108.00

ano je to tak, odhodlanie a pevna vola:)

  • 0
Odpovedať

Martina Begalova 27.02.17 16:39

MB
karma
108.00

a vek robi tiez svoje...nejako si to telo robi co chce :)

  • 0
Odpovedať

Martina Putoráková 05.03.17 07:52

MP
karma
97.00

Pravidla ovladam, len keby som ich aj dokazala dodrziavat...:)

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 13.03.17 15:18

JK
karma
100.00

Už sa len nakopnúť a stále si hovoriť pevná vôľa všetko zdolá a hlavne po 50desiatke

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 15.01.19 16:40

JK
karma
100.00

Presne tak treba odhodlanie a pevnú vôlu

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní