Čo hovorí feng shui na kvety vo vašej domácnosti?

Čo hovorí feng shui na kvety vo vašej domácnosti?
  • 25.02.2017
  • Silvia Karasová

Niekto sa nemusí ani snažiť a kvietky uňho veselo rastú. Iní sa môže aj pretrhnúť, no dlhšie ako mesiac mu ešte žiadna rastlinka neprežila. Ak patríte do tej druhej kategórie a na pestovanie ste už úplne zanevreli, zmeňte to. Filozofia feng shui totiž hovorí, že živé kvetiny by nemali chýbať v žiadnej domácnosti. Tak bylinky, ako aj kvietky majú totiž špeciálnu misiu.


Rastlinky sú vhodné do interiéru i exteriéru, podstatné je, aby tu nechýbali. Podľa tohto pradávneho čínskeho učenia sú totiž kvety svojím spôsobom zdrojom životnej energie. Na pestovateľské práce by ste sa o to viac mali dať, o čo unavenejšie sa cítite. Už len kontakt so samotnou zeminou vám chuť do života prinavráti.

Odporúčame prečítať: Tipy pre všetky single - ako získať lásku?

Čo hovorí feng shui na kvety vo vašej domácnosti?

Zdroj: Shutterstock®

Rastliny vo feng shui predstavujú akýsi druh vibrácií, ktoré síce nie sú viditeľné voľným okom, o to viac ich ale pocítime na svojom správaní aj imunite. Samozrejme v tom pozitívnom zmysle slova. 


Kam rastlinky umiestniť?


Závisí od typu konkrétnej kvetiny. Napríklad kaktusy, či iné pichľavé, ale i popínavé rastliny sú vhodné na chodbu, pred vchodové dvere, či na miesta, ktorými len prechádzame. Ide totiž o tie typy, ktoré majú len ochrannú funkciu. V prípade, že ich ale dáte do izieb, kde sa zdržiavate dlhšie, ich ochranná funkcia sa zmení na útočnú a vás čakajú hádky, nedorozumenia, aj vypätá atmosféra.


Naopak ak chcete podporiť pozitívne emócie, siahnite po rozmaríne, či pivóniách. Tie sa dokonca v ružových odtieňoch hodia aj do spálne - ktorá je jednou z tých miestností, kde by kvety vo väčšej miere ani nemali byť.

Odporúčame prečítať: Svadba podľa feng shui

Čo hovorí feng shui na kvety vo vašej domácnosti?

Zdroj: Shutterstock®

Najviac kvetín si môžete dovoliť pestovať v obývačke. Kvietky okrem iného zabojujú aj s elektro smogom, ktorý vytvára vaša televízia a spol. V prípade, že pracujete z domu, chýbať by nemali ani vo vašej pracovni. Ak uvažujete nad tým správnym druhom, feng shui radí siahnuť po orchideách aj čínskej ruže.

Odporúčame prečítať: Magická sedmička – v čom spočíva jej čaro?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Soňa Krátka 25.02.17 07:48

SK
karma
114.00

aj ja mám najviac kvietkov v obývačke a sú to orchidei, dracéna a také listové... s tým kaktusom ste ma prekvapili, to som nevedela, že sú vhodné na chodbu

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 26.02.17 08:14

karma
107.00

Zaujimave...

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní