Čo symbolizujú kvety? Poznáte ich význam?

Čo symbolizujú kvety? Poznáte ich význam?
  • 10.05.2017
  • Silvia Karasová

Darovaným kvetinám sa na „zuby“ nepozerá. Aj takto sa dá charakterizovať to, keď vám niekto dá kvetinu a aký postoj by ste mali zaujať. Prikláňame sa síce k tomu, že každý kvietok má svoje čaro, avšak keď chcete porozumieť ich významu, chce to ovládať pár ich tajomstiev. Nech už vás kvetinou obdaruje ktokoľvek, vedzte, že kvietky (dupľom teraz v jarnom období) prinášajú do našich domovov prevažne radosť a lásku. A okrem toho sa nám tak trošku snažia naznačiť aj čosi navyše. Pozrite sa s nami ako sú na tom ktoré konkrétne kvety. Možno nové poznatky využijete i pri blížiacom sa Dni matiek.

 ORCHIDEA

Jej význam môžete pokojne preložiť ako „výnimočná“. Tomu komu ju venujete tak naznačíte, že je pre vás jedinečnou bytosťou a že si ju naozaj veľmi vážite. Orchidea je tiež symbolom krásy, zdravia a blahobytu. Tak prečo to neodskúšať napríklad na vlastnej koži?

 TULIPÁN

Povedzme, že je symbolom nehy a prívetivosti. Do partnerských (ale i iných) vnáša porozumenie a jemnocit. Okrem toho tulipán symbolizuje tiež úspech, slávu a dokonca bohatstvo.

Odporúčame prečítať: Životné číslo 9 prináša mystiku aj múdrosť

Čo symbolizujú kvety? Poznáte ich význam?

Zdroj: Shutterstock®

KARAFIÁT

Dnes tieto kvietky možno kvôli minulému režimu mnohí zatracujú. Avšak na svojom pôvabe rozhodne nestratili, ich výhodou je aj to, že vydržia vo váze dlhšie než ich kolegyne a kolegovia. Okrem toho je karafiátom prisudzovaná aj odvaha a vrúcna láska. A teda muž, ktorý ich venuje svojej polovičke, jej dá jednoznačnej najavo, čo k nej cíti.

Odporúčame prečítať: Májové postavenie Luny - čo nám prinesie?

 SLNEČNICA

Slnečnica je ideálnym kvietkom pre veselé a pohodové osoby. Keď sa rozhodnete slnečnicu niekomu venovať, možno jej tým venujete aj kúsok optimizmu. Pozor ale na veľkú pýchu, ktorú vraj táto kvetina dokáže v niektorých ľuďoch podnietiť. 

Čo symbolizujú kvety? Poznáte ich význam?

Zdroj: Shutterstock®

FRÉZIA

Opradená je vraj tajomstvom, a čosi tajné aj sama o sebe symbolizuje. Do domácnoti prináša aj zvedavosť a túžbu odhaľovať skryté pravdy, či dávne tajomstvá.

Odporúčame prečítať: Liečivé minerály pomôžu odstrániť bolesť

 ĽALIA
 

Táto kvetina je symbolom nevinnosti, čistoty a úprimnej lásky. Zaručuje aj akúsi magickú ochranu a dokonalosť najmä v partnerskom vzťahu. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

11 komentárov

Lucia Šeptáková 10.05.17 05:54

karma
107.00

Kvety milujem,moja top je orchidea.

  • 0
Odpovedať

Soňa Kelemenová 10.05.17 07:18

SK
karma
86.00

živé, čerstvé kvetinky musia zdobiť každý deň môj stôl... kupujem si hlavne karafiáty, tulipány a občas kôli vôni frézie

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 10.05.17 08:15

SK
karma
114.00

o všetkých symboloch som nevedela, na našom okne sú hlavne orchidejky a pred nedávnom to boli vo váze tulipány, kvietky veľmi pekne zútulnia bývanie

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 10.05.17 08:40

MF
karma
106.00

Zbožňujem tulipány a slnečnice :-)

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 10.05.17 09:23

DB
karma
117.00

Mám rada všetky kvety, ale najviac asi konvalinky a fialky :-)

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 10.05.17 12:36

PV
karma
113.00

Mám rada kvetinky..Tulipány, ruže ,ľalie, frézie ... Pekný článok o kvetoch ..

  • 0
Odpovedať

Lucia G 10.05.17 12:52

LG
karma
-1.00

milujem kvety v kazdom rocnom období, aktualne mam doma vo vaze kyticku tulipanov, v lete su to slnecnice...ale mam rada i orgovan, narcis a kadejake lucne kvietky, taky ten vesely mix vôni a farieb :)

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 10.05.17 12:58

MZ
karma
92.00

zo spomínaných kvietkov mám najradšej frézie... nádherne voňajú

  • 0
Odpovedať

Milka Damašková 11.05.17 01:39

MD
karma
132.00

Pri kúpe kvetov sa nezamýšľam nad tým, čo ktorý kvet symbolizuje. Podstatné je, aké druhy obdarovaný obľubuje a či je kytička pekne naaranžovaná. Mňa najviac potešia frézie svojou vôňou a sviežosťou. Mám rada malé kytičky.

  • 0
Odpovedať

maria macejovska 12.05.17 00:05

MM
karma
-1.00

tulipany to je moje nevedela som to

  • 0
Odpovedať

Jana Dz 05.08.18 14:26

JD
karma
108.00

zboznujem tulipany v akejkolvek farbe a ruzicky, jednu mam v kvetinaci na balkone a uz sa tesim, kedy si ju presadim pred domcek

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní