Dieťa Strelec – čím vás poteší a čím prekvapí?

Dieťa Strelec – čím vás poteší a čím prekvapí?
  • 16.11.2016
  • Silvia Karasová

To, že malého Strelca ovláda ohnivý živel spoznáte už veľmi skoro po jeho narodení. Dieťa v znamení Strelca býva živé, veselé, častokrát aj neposedné. Je ale zároveň veľmi bystré, má zmysel pre spravodlivosť, ale aj pre dobrodružstvo.

Strelca ovláda živel ohňa a z planét je to Jupiter, ktorý podporuje ich túžbu po vzdelaní, zvedavosť a do popredia stavia múdrosť. Keď sa vaše dieťatko dostane do školy, pravdepodobne ani nebudete vedieť ako, a všetkými písomkami aj skúškami bude hladko prechádzať. Pozrite si spolu s nami ďalšie charakteristiky, ktoré znamenie Strelca vášmu drobcovi dáva vo väčšej, či menšej miere do vienka. 

Odporúčame prečítať: Aké planéty prislúchajú k našim znameniam?

Dieťa Strelec – čím vás poteší a čím prekvapí?

Zdroj: Shutterstock®

Čo vás poteší?

Jeho spoločenská nátura. Strelec sa rád druží, a to tak v dospelosti, ako aj v útlom veku. Šarmantne rozdáva úsmevy na všetky strany, keď cíti, že je niekto smutní, podujme sa ho rozveseliť. Keď má niekto problémy ochotne poradí, pomôže, a to aj za cenu, že svoje potreby bude musieť dať do úzadia.

Strelec má ako sa hovorí dobré srdiečko a neznesie akúkoľvek krivdu páchanú na jeho blízkych, ale aj na neznámych. Podobne ako Škorpión, aj Strelec (dupľom ten, ktorý sa narodil v prvej dekáde svojho znamenia), má potrebu chrániť slabších a zraniteľnejších. Ak keď on sám v kolektíve hviezdi a je mimoriadne obľúbený, medzi jeho priateľmi nenájdete podobne „hviezdy“. Dieťa Strelec sa radšej obklopí rovesníkmi, od ktorých ostatné deti bočia (pretože sú chudobnejšie, nemotornejšie, či ustráchanejšie). Nerobí to zo zištných dôvodov, ale akosi prirodzene. Pretože toto dieťatko sa neriadi len „obalom“, ale od narodenia hľadá správne hodnoty. 

Odporúčame prečítať: Ubúdajúca Luna sa postará o vaše vlasy, pleť aj postavu

Dieťa Strelec – čím vás poteší a čím prekvapí?

Zdroj: Shutterstock®

Čo vás rozhodí?

Jeho tvrdohlavosť, ktorá sa pokojne dá prirovnať k zaťatosti Býka. Keď si raz Strelec niečo zmyslí, len ťažko ho presvedčíte o opaku, či o svojej pravde. Vie tvrdohlavo dookola omieľať to svoje, až kým nebude tak ako chce on. A ak sa zatnete aj vy, dieťatko Strelec sa vám na viac ako 100% oduje. Jeho urazené správanie bude spočívať v tom, že vás bude jednoducho ignorovať. Na vaše otázky neodpovie, ani neuposlúchne, keď ho k niečomu vyzvete, prípadne vás poslúchne, ale s obrovským hnevom a vzdorom v očiach.

Našťastie tak rýchlo ako dokáže hnev v malom Strelcovi splanúť, aj vyhasne. Stačí, že zmeníte prísny tón reči na príjemný a už zbadáte, ako sa pomaly roztápa. Možno sa na záver udobrovania vrhne do vašej náruče s plačom a ospravedlnením, vedzte, že mu ale rozhodne veľmi odľahne. Jeho temperamentné správanie môžete trochu utlmiť aj nejako akčnou aktivitou – odporúča sa hlavne šport, či nejaká kreatívna činnosť.

Odporúčame prečítať: Magické triky pre osamelé

Dieťa Strelec – čím vás poteší a čím prekvapí?

Zdroj: Shutterstock®

Čo vás prekvapí?

Jeho skvelá intuícia a schopnosť odhaliť lož na míle ďaleko. Strelec je v tomto neprekonateľný, preto sa mu radšej ani nesnažte klamať. Práve naopak, mali by ste sa ho snažiť viesť po ceste pravdy a byť mu príkladom. Aby ste sa vyhli tomu, že vám z vášho šikovného dieťatka vyrastie namyslený a sebavedomý človiečik, ktorý bude chtiac nechtiac svoje nadanie zatracovať.

V prípade, že budete mať pocit, že je vaše dieťatko nepokojné, alebo má priveľa energie, okrem nejakého krúžku, sa mu snažte voľný čas vyplniť napríklad dobrodružnými výletmi do prírody. Malý (aj veľký) Strelec miluje lesy, hory, lúky, jazerá a čerstvý vzduch. K zodpovednosti a rozvážnosti ho privedie aj priateľ v podobe zvieratka – napríklad psa. 

Odporúčame prečítať: Prvá pätica najobľúbenejších ženských mien a ich význam


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Soňa Krátka 16.11.16 09:48

SK
karma
114.00

celkom to na tú našu maličkú sedí

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní