Dokáže nám moderná technológia pokaziť dovolenku?

Dokáže nám moderná technológia pokaziť dovolenku?

Značka Durex, svetová jednotka na trhu, zverejnila výsledky prieskumu, týkajúceho sa sexuálneho očakávania párov na dovolenke a vplyvu modernej technológie na ich vzťah. Durex verí, že pomocou prieskumu, následnej vedeckej štúdie a videu o sociálnom experimente s reálnymi pármi, dokáže nájsť riešenie ako zlepšiť dovolenkový sex.

V prieskume, v ktorom sa 2000 dospelých respondentov vyjadrovalo k sexuálnym očakávaniam na dovolenke, uviedlo 52 % respondentov, že na dovolenke očakávajú lepší sex, ale zároveň 60 % z nich priznalo, že ich očakávania neboli naplnené. Nie je to prekvapivé, pretože 40 % ľudí priznalo, že sex neiniciujú, pokiaľ je ich partner v posteli s telefónom v ruke a 41 % priznáva, že spoločné noci s partnerom sa dajú stráviť síce spolu, ale zároveň každý so svojím telefónom.

Odporúčame tiež: Objavte tantrické milovanie

sex durex invisible

Zdroj: Shutterstock®

Prieskum všeobecne ukazuje, že rozptyľovanie sa používaním moderných technológií dokáže negatívne ovplyvniť naše vzťahy. Viac ako štvrtina respondentov potvrdzuje, že venovanie sa mobilnému telefónu namiesto kontaktu s partnerom môže vyvolať hádku. Konkrétne 59 % osôb uviedlo, že majú pocit, že buď ich partner alebo obaja trávia príliš veľa času s mobilným telefónom v ruke a polovica potvrdzuje, že to má negatívny dopad na ich vzťah – 72 respondentov dokonca priznáva, že používajú mobilný telefón aj počas sexu!

Zvláštnou kategóriou sú sociálne média. 65 % osôb uviedlo, že dávajú príspevky na sociálne média až trikrát denne a 42 % uvádza, že zvláštny moment z dovolenky radšej zdieľa so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach než so svojim partnerom. Relax pri bazéne alebo na pláží sa môže zdať ako ideálna chvíľka na odpočinok, ale takmer polovica ľudí uvádza, že aj v týchto chvíľach používajú buď tablet alebo mobilný telefón – ženy dokonca o 27 % viac ako muži.    

Odporúčame tiež: Manilkara zapota - ovocie, ktoré možno nepoznáte

sex na dovolenke

Zdroj: Shutterstock®

#DONOTDISTURB

Durex verí, že na tento problém našiel riešenie. Predsa len, 57 % respondentov uviedlo, že by malo väčšiu chuť na sex, ak by ich partner vypol mobilný telefón a venoval svoj čas spoločnému večeru. Aby sa potvrdilo, že tieto štatistické údaje sú relevantné, zorganizoval Durex dovolenku snov pre reálne páry a nafilmoval s nimi sociálny experiment, kde časť párov mala prístup k moderným technológiám a časť nie. Výsledný film experimentu #DONOTDISTURB ponúka fascinujúci pohľad na fakt, ako dokáže obmedzenie technológie na dovolenke viesť k splneniu sexuálnych očakávaní. 

Odporúčame tiež:  

4 najčastejšie výhovorky prečo necvičiť - poradíme ako ich prekonať!

sex na dovolenke

Zdroj: Shutterstock®

Dr. Sharif Mowlabocus z Centra pre Sexuálne nezhody z Univerzity v Sussexe uskutočnil vedecký výskum spojený s výsledkami ankety a zistil, že mnoho párov neuvažuje o hotelovej izbe ako o mieste, kde bude prebiehať sex, ale skôr ako o priestore, kde je možné naplno využívať moderné technológie a pripojiť sa na wi-fi. Dr. Mowlabocus tiež uvádza, že ak jeden z páru používa mobilný telefón alebo tablet, druhý sa k nemu väčšinou pripojí.

Dr. Mowlabocus teda zhŕňa, že: Účastníci experimentu potvrdili, že dovolenka by mala byť predovšetkým o relaxe a odpočinku – od práce, domova a tiež sociálnych médií. Viac-menej, hotelová izba, ideálne miesto pre intimitu, romantiku a odpočinok, sa často stáva miestom, kde je naplno využívaná moderná technológia a kde partneri venujú veľa času zdieľaniu fotografií, komunikácii s priateľmi na internete a čítaním príspevkov na sociálnych sieťach, aby uspokojili svoju potrebu byť stále v kontakte s virtuálnym svetom. Riešením by možno mohlo byť obmedzenie používania technológií iba do hotelových lobby alebo limitovať čas strávený s telefónom alebo tabletom v ruke.“

Odporúčame tiež:  Aké znamenie sa hodí k tomu vášmu?

durex invisible

Zdroj: Shutterstock®

Dovolenka bývala časom, kedy sme odpočívali a venovali sa jeden druhému“, potvrdzuje Volker Sydow, riaditeľ Durexu. „Viac-menej, tento experiment nám ukázal, že stále viac používame moderné technológie ako zdroj zábavy, a to dokonca aj na dovolenke, čo obmedzuje našu možnosť posilniť náš vzájomný vzťah s partnerom. Durex preto vyzýva páry, aby sa na dovolenke znovu naučili odpočívať, a to aj od moderných technológií, a venovali radšej svoju pozornosť partnerovi ako mobilnému telefónu.“

Mali by páry odchádzať na dovolenku bez prístupu k moderným technológiám? Pozrite sa na experiment #DONOTDISTURB na www.durexsk.sk/donotdisturb


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 07.02.21 07:54

KS
karma
133.00

Dovolenka by mala slúžiť práve na načerpanie nových síl, na upevnenie vzťahu a spoznávanie nových zážitkov, takže aspoň počas nej je určite super vzdať sa mobilov a sociálnych sietí.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní