Epidémiu chrípky ľahšie zvládnete s Vincentkou

Epidémiu chrípky ľahšie zvládnete s Vincentkou
  • 14.01.2017
  • PR článok

Počty chorých s chrípkou v decembri minulého roka rástli na Slovensku i v Českej republike a hygienici hodnotili situáciu ako začínajúcu epidémiu. Začiatkom nového roka sa situácia zlepšila, ale začiatok školského po prázdninách by mal situáciu opäť zhoršiť.

Najlepšia prevencia proti chrípke je očkovanie, otužovanie a vyhýbanie sa miestam, kde sa sústreďuje väčší počet ľudí. Pokiaľ už chrípka prepukne, pomáha pokoj na lôžku, zvýšená konzumácia vitamínov atď. Najviac sú chrípkou ohrození seniori, deti, diabetici, onkologicky chorí, fajčiari a obézni.

           

Chrípka je ochorenie, ktoré sa nesmie podceniť a dôležité je vyležať ju. Pri chrípke nepomáhajú antibiotiká, pretože je to vírusové a nie bakteriálne ochorenie. Na urýchlenie liečenia a úľavu pomáhajú rôzne babičkovské recepty - čaj s medom a citrónom, dostatok spánku a osvedčená minerálna voda Vincentka.

Odporúčame prečítať: Zatočte s lenivosťou raz a navždy!

Epidémiu chrípky ľahšie zvládnete s Vincentkou

Zdroj: Shutterstock®

Primár MUDr. Jiří Hnátek, vedúci lekár Kúpeľov (Lázní) Luhačovice, a. s, k tomu poznamenáva: ,,Ochorenie sa najčastejšie prenáša vdýchnutím vzduchu, v ktorom sú infikované kvapôčky, alebo kontaktom s infikovanými predmetmi. Liečba sa uskutočňuje predovšetkým pomocou prípravkov, ktoré tlmia symptomatické prejavy, ako sú nosné kvapky, lieky znižujúce teplotu či bolesť. Odporúčame popíjať aj minerálnu vodu Vincentku, prípadne ju kloktať. Inhalácia tejto vody je vhodná až na doliečenie po odznení akútnych príznakov. Veľmi dôležitá je prevencia na zabránenie šírenia nákazy hlavne častejším umývaním rúk alebo nosením tvárových rúšok. Najvhodnejšia je izolácia chorých osôb tak, aby nechodili do kolektívov.”

Jan Šumšal, riaditeľ spoločnosti Vincentka, a. s., ktorá vlastní práva na jej plnenie do fliaš dodáva: ,,Vincentka pomáha odstraňovať sekundárne následky a nepríjemné sprievodné prejavy ochorenia dýchacích ciest. Predovšetkým pomáha zlepšovať dýchanie. Vincentka je prírodná liečivá minerálna voda vyvierajúca v Kúpeľoch Luhačovice a nazýva sa aj liekom našich babičiek. Jej priaznivé účinky sa prejavujú pri širokom spektre ochorení. Vincentka preukázateľne pomáha pri chrípke, angíne, ochoreniach horných aj dolných dýchacích ciest, ale aj pri žalúdočných a iných problémoch.”

Odporúčame prečítať: 10 najčastejších príčin bolesti zubov

Epidémiu chrípky ľahšie zvládnete s Vincentkou

Zdroj: Shutterstock®

J. Šumšal ďalej poukazuje nato, že každé z ochorení dýchacích ciest si vyžaduje iný spôsob aplikácie Vincentky. Do nosa, prípadne aj do krku, je vhodná aplikácia Vincentky v spreji. Na hrtan a hornú časť priedušnice je dobré aj kloktanie Vincentky priamo z pohára alebo z fľaše. Pri zápale dutín je najlepšie používať plastovú kanvičku a Vincentku NASALIS. Na dolné dýchacie cesty, kam sa Vincentka nedá dopraviť predchádzajúcimi spôsobmi, je najlepšia jej aplikácia vdychovaním cez inhalátory. Vhodné je i vdychovanie pár z vyvíjača pary, alebo pri jej varení v odkrytom hrnci v kuchyni. Dobré je aj naparovanie pod uterákom nad Vincentkou. Pôsobí to na horné i dolné dýchacie cesty, ale aj dutiny, pretože vtedy pozitívne účinkuje aj zahriatie samotnou parou. Rozširuje to cievy, prekrvuje ich a pomáha zbaviť sa studených hlienov. Vincentka pôsobí aj preventívne, ešte pred nástupom choroby. Je preto dobré pravidelne, ráno aj večer, Vincentku kloktať.

Odporúčame prečítať: Vyskúšajte trojdňový detox od cukru

Epidémiu chrípky ľahšie zvládnete s Vincentkou

Zdroj: Shutterstock®

Primár J. Hnátek, ďalej vysvetľuje: ,,Inhalácia prírodnej minerálnej vody je najdôležitejšou formou liečby chorôb dýchacích ciest v akciovej spoločnosti Kúpele Luhačovice. K výrobe hmloviny používame prístroje na stlačený vzduch, ktorý je vyrábaný centrálne pre každé inhalatórium. K zriedeniu hlienov prispieva aj alkalická reakcia minerálnych vôd, rovnako ako uhličitany, ióny jodidové či bromidy. Podobne priaznivo pôsobia aj ďalšie zlúčeniny obsiahnuté v luhačovickej minerálnej vode. Miestny účinok aerosólovej hmloviny sa prejavuje tiež fyzikálne, čiže mechanicky, tepelne a osmoticky. Predovšetkým tepelný účinok má inhalácia na horné dýchacie cesty.”

Viac informácií je na vincentka.cz, lazneluhacovice.cz


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Soňa Krátka 14.01.17 14:02

SK
karma
114.00

...dobré vedieť

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 14.01.17 20:44

MM
karma
100.00

už máme po chrípke, celé Vianoce sme strávili v posteli

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.01.17 15:21

MZ
karma
-1.00

U nás veľmi obľúbená :)

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 05.02.17 19:31

MC
karma
109.00

skúsim aplikovať .

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní