Farby, ktoré vám prezradia, čo vás trápi

Farby, ktoré vám prezradia, čo vás trápi
  • 11.09.2016
  • Silvia Karasová

Veľmi in sa stali antistresové omaľovánky. Podľahla im nejedna z nás, či už sme si ich zaobstarali samé, alebo nás nimi niekto obdaroval. Ak sa vám zdá zvláštne zobrať po rokoch do ruky farbičky a vymaľovávať obrázky, vedzte, že táto relaxačná metóda má svoje čaro. Antistresové omaľovánky sú založené na princípe arteterapie, ktorá nás prostredníctvom umenia zbavuje stresu, hnevu aj negatívnych myšlienok. Nenápadne odstráni z našich duší aj smútok, či pochybnosti. Ak sa cítite nesvoja a vlastne ani neviete konkretizovať, čo presne vás trápi, vymaľujte si nejaký ten obrázok a potom skúste samú seba diagnostikovať. Farby, ktoré ste si pri maľovaní zvolili, vám prezradia, ktoré pocity, vašou dušou práve lomcujú.

Odporúčame prečítať: 5 dôvodov prečo na čierny čaj nezanevrieť

Farby, ktoré vám prezradia, čo vás trápi

Zdroj: Shutterstock®

BIELA – je síce farbou čistoty a nevinnosti, jej negatívna stránka, ale vypovedá o nízkom EQ, chlade, a nezdravom perfekcionizme.

ŽLTÁ – hovorí o žiarlivosti, ale tiež o potrebe oslobodiť sa, o strachu z obmedzení a spútania. Znamenať môže aj závisť, či nízke sebavedomie.

ORANŽOVÁ – patrí k najpozitívnejším farbám, avšak aj ona má svoje muchy. Ak ju využívate najmä vo chvíľach zlej nálady, prezrádza o vás, že potláčate vlastnú túžbu po uplatnení, prípadne máte až priveľmi ľahkovážne obdobie.

RUŽOVÁ – aj keď jej pripisujeme vlastnosti ako ženskosť, či romantiku, má tiež negatívnu stránku. Tou je sentiment, nepochopenie reality a nasadenie ružových okuliarov v podobe sebaklamu. 

Odporúčame prečítať: 7 užitočných rád, ako byť príťažlivejšou pre ostatných

Farby, ktoré vám prezradia, čo vás trápi

Zdroj: Shutterstock®

FIALOVÁ – táto farba duchovna o našich bôľoch hovorí najjasnejšie. Fialová je jednoznačne aj farbou smútku, melanchólie, nešťastia, rezignácie, či hlbokého vnútorného utrpenia.

ČERVENÁ – červenú zvykneme pripisovať láske, avšak v negatívnom kontexte vypovedá skôr o nenávisti, veľkom hneve, agresii a zúrivosti.

ZELENÁ – má súvis s peniazmi, buď je vaším nešťastím aktuálne práve honba za peniazmi, alebo fakt, že ste majetnícke vo všeobecnosti. Zelená je tiež farbou neúprimnosti a faloše. 

Odporúčame prečítať: Avitaminóza – Ako zistíte, že sa týka aj vás a čo spôsobuje?

Farby, ktoré vám prezradia, čo vás trápi

Zdroj: Shutterstock®

MODRÁ – čím tmavšia modrá tým o väčšej naivite, či dokonca prázdnote hovorí. Tyrkysová modrá je zas farbou náladovosti, infantility aj vzťahovačného správania.

ČIERNA – po tejto farbe siahneme vo chvíľach, keď sa cítime opustené, alebo keď sme zažili veľkú stratu (smrť, rozchod, odchod). Taktiež keď nami lomcuje beznádej, prázdnota, aj strach. Keď čiernu striedame aj sivou, pociťujeme vinu, alebo sa cítime ohrozené. 

Odporúčame prečítať: Babské rady - ako ovplyvniť pohlavie bábätka?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

ľubka Olexyová 12.12.16 14:33

ľO
karma
-1.00

obľubujem svieže aj tlmené farby

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní