Herečka Markéta Hrubešová: Varenie zbližuje a dáva pocit domova

Herečka Markéta Hrubešová: Varenie zbližuje a dáva pocit domova

Známa česká herečka Markéta Hrubešová (44) žije konečne tak, ako vždy chcela. Ako sama tvrdí, po štyridsiatke sa naučila počúvať vlastné pocity a riadiť sa nimi. Najväčšou radosťou je jej rodina a varenie.

Krásnu herečku, spisovateľku a najnovšie aj moderátorku kulinárskej šou „Recepty pro radost" môžu aj slovenskí diváci sledovať od 29.októbra o 16:00 hod na TV Paprika.

 Ako sa stravujete? Odopriete si určité jedlá, alebo nie?

Jem úplne všetko. V každom prípade sa neprejedám a snažím sa počúvať svoje telo. Keď mám chuť na sladké, ktoré obyčajne nekonzumujem, pretože mi veľmi nechutí, poviem si, že telo to potrebuje. Tak si dám kúsok kvalitnej čokolády a je to. Niekedy zase cítim, že potrebujem odľahčiť, tak si pripravím len zeleninu a rybu. No a niekedy zhreším poriadne. Ale bez výčitiek. Skrátka si dám nejakú tú „nádhernú šialenosť“, ako chlebíček s majonézou, klobáskou alebo výpeky s kapustou. A zapijem to dobre vychladeným pivom.

Bude vás zaujímať: Ako mať dlhší a kvalitnejší život? 

Recepty pro radost  TV Paprika

Zdroj: Shutterstock®

Ako sa vám nakrúcal program TV Paprika s názvom „Recepty pro radost“? Čo vás na tom najviac tešilo?

Nakrúcanie Receptov pre radosť bolo síce veľmi náročné, ale myslím, že sa seriál skutočne vydaril. Honza Kvasnička je vynikajúci kuchár a tiež skvelý partner, ktorý nepokazí žiadnu „srandu“. Pohodová atmosféra, ktorá bola v štúdiu, sa bude iste páčiť aj divákom. A tiež tie skvelé recepty. S Honzom sme sa snažili o to, aby sme zrozumiteľne predali divákom vynikajúce jedlá, ktoré urobia radosť skutočne všetkým: rodine, blízkym, priateľom. Skrátka, aby diváci mali radosť z varenia a ich hostia zase z jedla. Sú to predsa „Recepty pre radosť“. 

Bude vás zaujímať:  Esenciálne oleje, ktoré vám pomôžu prekonať depresiu

Pór, holandská omáčka a opražená strúhanka (pre 4 osoby)

Zdroj: Shutterstock®

 Pór, holandská omáčka a opražená strúhanka

 (pre 4 osoby)

Ingrediencie:

  • 4 mladé póry
  • voda
  • ½ masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 vetvičky tymianu
  • 1 lyžica cukru

Kyslá zálievka:

  • 3 lyžice ryžového octu
  • 9 lyžíc repkového oleja
  • Práškový cukor
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • 1 lyžica rozpusteného masla

Holandská omáčka:

  • 3 žĺtky
  • 13 lyžíc rozpusteného masla (vlažného)
  • 1 citrón
  • 9 lyžíc ryžového octu
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Strúhanka
  • Briošková strúhanka
  • ½ lyžičky mletého koriandru
  • Štipka kajenského korenia

Postup:

Póry vložíme do zapekacej misy. Osolíme, okoreníme a posypeme ich cukrom. Pridáme maslo, cesnak a tymian a zalejeme do ¾ vodou. Prikryjeme alobalom. Pečieme ich do mäkka približne 30 minút na 180oC. Medzitým z octu, soli, čierneho korenia, cukru a oleja vyšľaháme kyslú zálievku. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s octom, soľou a čiernym korením, odstavíme a do zmesi pridáme rozpustené maslo. Pridáme tiež šťavu z citróna. Upečené póry rozdelíme na porcie a obalíme kyslou zálievkou. Nakoniec ich prelejeme holandskou omáčkou a posypeme opraženou strúhankou.

Odporúčame tiež: Pripravte si domáce čipsy zo zeleniny

Mascarpone, višne a čokoláda (pre 4 osoby)

Zdroj: Shutterstock®

 Mascarpone, višne a čokoláda (pre 4 osoby)

Ingrediencie:

  • 500g mascarpone
  • 5 lyžíc vanilkového cukru
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice marsala vína (talianské dezertné víno)
  • Tabuľka horkej čokolády
  • 200 g višní
  • 1 lyžica griotky
  • 1 lyžica medu

Postup:

Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny, z bielkov pripravíme tvrdý sneh. Do žĺtkov pridáme mascarpone, zmes dobre premiešame a nakoniec pomaly pridáme sneh z bielkov. Višne odkôstkujeme, zmiešame s medom a griotkou. Na dno misiek vložíme višne a na ne pridáme zmes z mascarpone. Takto pripravený dezert dáme na dve hodiny do chladničky. Nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou.

Bude vás zaujímať: História kabeliek v kocke: Alebo čo ste o kabelkách možno nevedeli


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Anna Kristova 02.12.16 20:35

AK
karma
100.00

super recepty

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.12.16 12:49

MZ
karma
-1.00

Mascarpone, višne a čokoláda... mmm, keby som to ponúkla niekomu z našich, určite by nepohrdli :)

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 23.12.16 00:27

JS
karma
-1.00

super tipy

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 23.12.16 00:28

JS
karma
-1.00

chutné

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 23.12.16 00:28

JS
karma
-1.00

osvedčené kombinácie surovín

  • 0
Odpovedať

Bria Tóthová 30.12.16 22:30

BT
karma
-1.00

no, jedla by som všetko doradu :D mňam

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Stanková 08.09.18 08:30

AS
karma
108.00

sledujem TV Paprika, sú tam dobré recepty

  • 0
Odpovedať

Zuzana Jasna 22.11.20 12:34

ZJ
karma
-1.00

Veľký súhlas, že varenie zbližuje:). Zbožňujem, keď sa všetci spolu stretneme, dohodneme na nákupe ingrediencií a pustíme sa do spoločného varenia, popri tom klábosíme, smejeme sa
a popíjame vínko. Je to jeden z najpríjemnejších spoločných zážitkov s mojou rodinkou a som veľmi vďačná za spoločne strávený čas.

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 12.11.21 11:28

KS
karma
133.00

Tiež s manželom občas varíme spolu a je to veľká zábava, aj keď na mňa väčšinou vyjde iba to umývanie riadu :-D

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní