Recept: Hit všetkých párty ja škvarková nátierka

Recept: Hit všetkých párty ja škvarková nátierka
  • 10.03.2017
  • Medové Motúzy.sk

Čerstvé oškvarky patria medzi zabíjačkové hody, na ktorých si vždy pochutnávajú malí aj veľkí.

Takéto čerstvé škvarky sú lahodné len tak samostatne s chlebíkom, alebo v pagáčikoch, či čerstvej pomazánke.

Dnes si môžete s nami pripraviť jednoduchú nátierku s tradičným receptom našich starých mám.

Na škvarkovú nátierku potrebujete:

  • 300 až 400 g škvariek
  • 2 vajcia uvarené natvrdo
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku (môžeme aj vynechať)
  • asi 100 až 150 g scedeného zaváraného leča
  • podľa chuti aj trochu feferónky alebo štipľavej mletej papriky (môžeme vynechať)

Odporúčame prečítať: Palacinky z pohánkovej múky

Hit všetkých párty ja škvarková nátierka

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

V mixéri rozmixujeme škvarky, nasekané uvarené vajcia, nasekanú cibuľu, cesnak, pridáme lečo a podľa chuti aj feferónku. Komu sa žiada, môže ešte dosoliť. Nátierka je skvelá na pečivo, hrianky, čerstvý chlebík, ale aj na slané krekry či arabský chleba. Dokonca ani domáca zemiaková lokša takým obložením nepohrdne!

Tajomstvo medových motúzov: Zavárané lečo, dodá nátierke veľmi príjemnú kyslastú dochuť. Práve preto je medzi našimi kamarátmi na každej párty tým najväčším hitom a vždy sa minie ako prvá :)

Nátierku pripravila, nastajlovala a odfotila: Jana Štrbková. 

Viac mojich receptov nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk

medové motúzy nočný blog

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

15 komentárov

Jana Komadová 09.03.17 15:05

JK
karma
100.00

Škvarkovú pomazánku pobievam už roky máme ju radi celá rodina

  • 1
Odpovedať

Soňa Krátka 10.03.17 07:30

SK
karma
114.00

už ako deťom nám ju mama robievala...

  • 1
Odpovedať

Soňa Kelemenová 10.03.17 07:36

SK
karma
86.00

minule ste dali recept na domáci oškvarkový závin.... teraz škvarkovú nátierku... máme ju všetci veľmi radi.... ale nad čerstvo vypečené škvarky nemá ani nátierka.... mnam

  • 1
Odpovedať

Alena Cabakova 10.03.17 16:51

karma
86.00

Súhlasíme, čerstvé domáce škrarky sú pochúťka... No ak náhodou nejaké zostanú, budeme sa tešiť, ak vyskúšate naše recepty :) A napíšete nám ako vám chutili... :)

  • 0
Odpovedať

Patrícia Debnárová 10.03.17 08:30

PD
karma
-1.00

Škvarková je moja najobľúbenejšia :)

  • 1
Odpovedať

Lucia Kobíková 10.03.17 09:25

LK
karma
100.00

Milujem škvarkovú nátierku :)

  • 1
Odpovedať

Monika Filípková 10.03.17 10:07

MF
karma
56.00

U nás sa vždy po nej ako keby zapráši. :D Robievam ju často, ale nedávam do nej lečo, naopak pridávam trocha plnotučnej horčice. No niekedy ju vyskúšam už aj s lečom.

  • 1
Odpovedať

Daniela Bieliková 10.03.17 11:41

DB
karma
117.00

táto nátierka je vynikajúca, overená, mama nám ju robila vždy keď bola zabíjačka, z čerstvých škvariek je najlepšia - voňavá, mňam

  • 1
Odpovedať

Lucia Šeptáková 10.03.17 13:15

karma
108.00

Klasika,vždy má úspech.

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 10.03.17 16:47

MM
karma
100.00

že vraj hit? u nás stará dobrá klasika

  • 1
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 10.03.17 17:25

PV
karma
113.00

Jeeej super mňam.. Dobrý recept .. Urobím si niekedy túto fajnotku ..

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 10.03.17 19:44

MC
karma
109.00

čerstvé ešte teplé oškvarky biely chlieb a dobrá domáca kyslá kapusta
to je skutočne pochúťka.

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 10.03.17 20:37

ĽŠ
karma
100.00

Kedysi sme robievali, no časom akosi vymizla z nášho stola. Ďakujem za pripomenutie, čas vrátiť sa k starým dobrým zvykom!

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 10.03.17 20:41

IM
karma
100.00

kedysi sme ju robievali a bola perfektná

  • 0
Odpovedať

Daniela Revayová 14.03.17 17:51

DR
karma
104.00

Robime podobne, ale so surovymi vajickami a zavarame si ju do zasoby :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní