Je láska bezproblémová? Či problémom všetko to pekné končí?

Je láska bezproblémová? Či problémom všetko to pekné končí?

Keď sme na neho mysleli, cítili sme šťastie a spokojnosť, keď sme s ním boli, pripadali sme si krásne... Páčil sa nám jeho zmysel pre humor aj názory na život. Jednoducho sme ho ľúbili. Preto sme si boli isté, že je ten pravý na celý život.

Tak prečo, keď si na neho spomenieme teraz, napadne nás akurát to, ako nás včera „vytočil“ tým, že v kuchyni po ňom zostal „bodrel ako v tanku“?  A kde sa stratila naša krása – v zrkadle totiž vidíme skôr uťahanú nevyspatú kostru ako sexi kosť? A mimochodom, vtedy sú jeho vtipy to posledné, čo potrebujeme. Skrátka, z rajskej záhrady akoby sme skočili rovno do mora problémov. Znamená to, že už medzi nami nie je láska? „Naopak, práve vtedy sa budujú jej základy,“ upokojuje vzťahová poradkyňa Eva Lábusová, ktorá tak vyvracia častú predstavu, že láska je len to, keď je všetko ružové. Prečo si to ale myslíme?

Odporúčame: Existuje závislosť na láske? Zisti, čo na to psychologička!

bezproblémová láska

Zdroj: Shutterstock®

Láska je postoj

„Pretože bezprácna zamilovanosť je ľahká a my máme pocit, že to tak zostane. To je ale, akoby sme chceli, aby človek zostal celý život síce roztomilým, ale nesvojprávnym dieťaťom. Ak má však láska dozrieť, potrebuje naopak starostlivosť a čas. Nie je totiž ani daná, ani hotová, aj keď v čase, keď sme zamilovaní, to tak vyzerá. Keď však zamilovanosť vyprchá – a na to, že sa tak skôr či neskôr stane, si môžeme aj staviť – je treba vzájomnú lásku každý deň v podstate nanovo budovať,“ upozorňuje odborníčka, podľa ktorej sa láska musí stať naším postojom, romantické blúznenie totiž na život nestačí. To ono sa totiž vytráca s prvým väčším problémom.

láska až za hrob

Zdroj: Shutterstock®

Chce to drinu

„Neradi to počúvame, ale dobrý a spokojný vzťah je výsledkom dlhého úsilia a veľkého nasadenia. A tiež prijatia povinností a zodpovednosti. Len vtedy sa nám vzťah nerozloží pri každej zlej nálade alebo citovom zakolísaní. A len vtedy sme schopní navzájom sa prijímať za každých okolností, odpúšťať si, a tým zas a znova oživovať jeden k druhému ten hlboký cit. Je to drina, ale je odmenená takým tým skutočným prežitím vzájomnosti a pocitom zmysluplnosti,“  vysvetľuje doktorka Lábusová.

Neprehliadni: Prečo sa mi nedarí schudnúť? Skutočne šťastní ľudia nechudnú?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Iveta Ondáková 07.02.19 16:09

IO
karma
96.00

No ved presne, toto je asi problém dnešnej doby. Dnes ludia od seba utekajú už pri riešení menších problémov. Kedysi akosi vo vztahoch dokázali zdolat ovela väčšie prekážky.

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 07.02.19 23:48

karma
109.00

Ked sme sa s manželom brali,sľúbili sme si vydržať v dobrom aj v zlom.A vydržali sme doteraz,už 40 rokov.Je to môj prvý aj posledný manžel :-)

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 29.04.19 21:38

JK
karma
100.00

V dobrom aj zlom sme spolu už 33 rokov

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní