Kakaové maslo pre zdravie a krásu

Kakaové maslo pre zdravie a krásu

Nie je maslo ako maslo – dôkazom toho je práve kakaové maslo, ktoré sa získava z bôbov kakaovníka.

Je to všestranný pomocník, ktorý je využívaný v potravinárstve (pri výrobe čokolády), cukrárstve, ale aj v kozmetike. Dokonca je možné použiť ho aj v domácnosti na smaženie, opekanie aj pečenie.

V kozmetickom priemysle je využívaný už naozaj dlho. Je určený pre všetky typy pleti, avšak najviac si ho zamiluje suchá pokožka, pretože má blahodarné zvláčňujúce a hydratačné účinky. Preto sa pridáva do mnohých kozmetických prípravkov. Na čo všetko ho môžete vyskúšať?

Odporúčame tiež: Keď pomáha príroda: Ako urýchliť rast vlasov

Kakaové maslo pre zdravie a krásu

Zdroj: Shutterstock®

1. Lieči popraskané pery

Jedným z najčastejších problémov, na ktoré sa kakaové maslo používa sú popraskané pery. Preto sa kakaové maslo používa ako hlavná ingrediencia v balzamoch na pery. V kombinácii s esenciálnymi olejmi ako je vanilka, pomaranč alebo grapefruit, kakaové maslo pery hydratuje. Vďaka tomu pomáha znížiť riziko ich popraskania.

2. Kakaové maslo a relax? Samozrejme áno

Obľúbeným benefitom kakaového masla je to, že vám pomôže uvoľniť sa. Je skvelé po dlhom a stresujúcom dni dopriať si kúpeľ práve s kakaovým maslom. Kúpeľ ako pre bohyňu! Má skvelú čokoládovú vôňu, vďaka čomu dokážete relaxovať a uspokojovať svoje čuchové bunky. 

Odporúčame tiež: Byliny, ktoré sú obrovským pomocníkom pre ženy

Kakaové maslo pre zdravie a krásu

Zdroj: Shutterstock®

3. Popáleniny

Už sa vám stalo, že ste sa oparili vriacou vodou? Je to dosť nepríjemné, no takéto nehody sa v domácnosti stávajú často. Aj na to pomôže kakaové maslo. Pomáha upokojiť spálenú pokožku a urýchľuje proces hojenia. Vaša pokožka bude vďaka nemu upokojená už behom niekoľkým minút.

4. Spomaľuje proces starnutia

Rýchle zostarnutie pokožky nechce žiadna z nás, preto sa to snažíme oddialiť prostredníctvom rôznych produktov. Nabudúce, keď budete po nejakom produkte v obchode pokukovať, siahnite po kakaovom masle. Obsahuje zlúčeniny, ktoré sú schopné znížiť viditeľné známky starnutia a navyše zanechá vašu pokožku zdravú a žiarivú. 

Odporúčame tiež: Pozor, aby ste nevyhoreli: burnout syndróm útočí

Kakaové maslo pre zdravie a krásu

Zdroj: Shutterstock®

5. Môže zlepšiť vašu náladu

Ak máte v tele nízku hladinu serotonínu, môžete byť nevrlé, bez nálady a podobne. Kakaové maslo je skvelé pre udržiavanie zdravej hladiny tryptofánu. Je to aminokyselina, ktorá produkuje práve serotonín. Preto lepšiu náladu budete mať zaistenú. 

Odporúčame tiež: Šťavnatý kaktus plný vitamínov? To je opuncia figová


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Soňa Krátka 17.11.16 08:28

SK
karma
114.00

kakaové maslo som si kúpila a používam ho na telo

  • 1
Odpovedať

Ivana Goliašová 17.11.16 08:55

IG
karma
-1.00

Ja si robím domácu karobovú čokoládu resp. z holandského kakaa za použitia kakaového masla ;),alebo si kúsok vložím do raňajkovej zdravej kaše.

  • 1
Odpovedať

Iveta Moravčíková 17.11.16 09:18

IM
karma
100.00

musím vyskušat

  • 1
Odpovedať

Lucia Kobíková 19.11.16 22:22

LK
karma
100.00

hmmmm toto vidim prvy krat :)

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 23.12.16 14:30

AK
karma
100.00

kakao je liečivé

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní