Kam chodí za krásou Adriana Macháčová?

Kam chodí za krásou Adriana Macháčová?
  • 12.02.2017
  • Claire Clairmont

Vyspovedali sme slovenskú spisovateľku ADRIANU MACHÁČOVÚ, ktorá sa narodila v znamení Vodnára, študovala na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. S manželom, synom Maximom a s kokeršpanielom Boubou žijú v Bratislave.

Napísala romány Cudzie vzťahy (2011), Žena vplyvného muža (2012), Dobré dni sa začínajú v noci (2012) / V slepej uličke (2015), Striptíz duší (2013), Nebezpečný muž (2014), Nikdy never ryšavke (2015), Hubertove ženy (2015), Milostný poker (2016) a Keď láska zabíja (2016). V časopise Slovenka jej vyšiel krátky román na pokračovanie s názvom Prečo práve ja? S publicistom Róbertom Dydom vydala romány Šokujúca aféra (2014), Vieme prví (2014) a Škandál v lepšej spoločnosti (2016). Knihy Adriany Macháčovej a Róberta Dydu vychádzajú aj v českom a nemeckom preklade.

Adriana momentálne pracuje na dvoch románoch, ktoré by mali uzrieť svetlo sveta v tomto roku - Tieň pochybností, ako príloha k časopisu a A teraz ma pobozkaj vo vydavateľstve Ikar.

Kam sa za krásou vyberá spisovateľka?

Keď sa správne pozeráte, je krása naozaj ukrytá všade okolo nás. Spisovatelia sa od iných líšia asi len tým, že ju nielen zachytávajú, ale aj odovzdávajú druhým. Snažím sa byť dobrou pozorovateľkou a vždy mám pri sebe malý zápisník, kde si najzaujímavejšie okamihy zapisujem. Chvíle, keď sa prenášam do osudov iných ľudí a prežívam s nimi ich radosti a starosti sú pre mňa z tých najkrajších.

Odporúčame tiež: Jar 2017 prináša nové trendy v líčení

úspešná spisovateľka Adriana Macháčová

Zdroj: Shutterstock®

Stretli by sme Vás v kozmetických alebo módnych salónoch?

Ak medzi ne počítate návštevu kaderníctva a manikérky, tak potom áno. Ale nejakým predraženým kúram rozhodne prednosť nedávam. Nevyhľadávam špeciálne služby, sama najlepšie viem, čo mi sadne. Mám neposlušné brčkavé vlasy a ich vyhladenie mi dáva asi najviac zabrať. Používam však bežne dostupnú kozmetiku a na Niveu nedám dopustiť. Potrpím si iba na kvalitný mejkap. Rovnako tak v móde nepodlieham sezónnym trendom. Som minimalistka, nepotrebujem štós tričiek ani dvadsať sukní. Zopár kvalitných kúskov mám od módnej návrhárky Jany Rychtárikovej, inak som dlhodobo verná jednej značke aj farbe. V mojom prípade dominuje čierna. Ale stretnúť by sme sa mohli napríklad na viedenských Fashion Week, ktoré veľmi rada navštevujem a teším sa z úspechov slovenských módnych návrhárov. 

Takže asi ani wellness pobyty nie sú pre Vás typické?

V žiadnom prípadne nie. Ak sa na nejakom ocitnem, je to skôr dôsledok toho, že ma tam dotiahla rodina. Mojím trénerom je kokeršpaniel Boubou, ktorého energia ma primerane udržiava v kondícii. S kúpeľným prostredím sa ale onedlho stretnete v mojom pripravovanom príbehu, ktorý som napísala pre jeden renomovaný časopis.

Odporúčame tiež: 5 top najkrajších miest, kde by ste sa mali aspoň raz vykúpať

romány Adriany Macháčovej

Zdroj: Shutterstock®

V rámci cestovania dávate prednosť akej kráse? Pláži, horám či skôr pamätihodnostiam?

Ak prepadnete písaniu, tak cítite príbehy všade, kde sa pozriete a nemusíte byť len na miestach, ktoré, takpovediac, hýbali dejinami, ale hoci aj v opustenom kostolíku v nejakej odľahlej dedinke, ktorú v žiadnom bedekri nenájdete. Milujem život bez stresu a náhlenia, a preto mi stačí aj pohľad na východ slnka. Dokáže ma nadchýňať deň čo deň. Som totiž  ranné vtáča, a tak nemám veľké problémy si privstať.     


Ktoré kvety majú prednosť vo Vašom byte a aké máte rada v záhrade?

V protiklade s oblečením som veľká obdivovateľka bielej a hlavne bielych orchideí. Sú to nádherné rastliny, ktoré pri správnej starostlivosti rozkvitnú do neuveriteľnej nádhery. V záhrade sa mi viac ako záhony ruží páčia poľné kvety, napríklad margarétky.

Odporúčame tiež: Pár dôvodov, prečo sa obklopiť živými kvetmi!

Adriana Macháčová autorka ženských románov

Zdroj: Shutterstock®

Akému typu bývania dávate prednosť a podľa čoho sa rozhodujete pri zariaďovaní?

Len jednoduché línie a čisté tvary. Praktický a funkčný minimalistický interiér je to, čo mi vyhovuje a kde sa cítim dobre. V jednoduchosti je krása, a tak žiadne dečky, zbytočné dekorácie ani nepotrebné veci u mňa nenájdete. Pri výbere a nákupe sa sústreďujem len na kvalitné materiály a zaujímavé nábytkové kúsky. Všetko však musí byť v harmónii a mať svoju myšlienku. V obývačke kraľuje veľká sedačka a dizajnérska lampa a nie tisíc drobností, z ktorý treba utierať prach.

Odporúčame tiež: Inšpirujte sa! - Vytvorte si z pracovného stola kreatívne miesto

krst knihy Adriany Macháčovej

Zdroj: Shutterstock®

Pri rozprávaní o kráse sa nemôžeme vyhnúť ani tej fyzickej. Odráža sa táto téma aj vo Vašich knihách?

Akonáhle sa rozhodnete písať o vzťahoch medzi ľuďmi, zákonite nemôžete obísť vonkajší vzhľad. Téma krása kontra škaredosť je jedným z ústredných motívov napríklad v románe Šokujúca aféra, kde matka od narodenia výzorom nepeknej Terezy trpí a robí všetko preto, aby mohla dcére zaplatiť kozmetickú operáciu. Žiaľ, žijeme v dobe, keď aj výber upratovačky vyzerá ako casting na Miss. Dobro v človeku je čoraz menej zaujímavé. Nie som zástancom veľkého moralizovania, verím však, že poukázaním na zlé, škaredé a hlúpe sa môže svet zmeniť na lepší, krajší a múdrejší. Asi som optimistka. :)

Odporúčame tiež: Jednoduché beauty recepty pre telo, pleť a vlasy v zime

Zdroj foto: archív A. Macháčovej

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Anna Kralovičová 12.02.17 07:58

AK
karma
64.00

Sympatická pani spisovateľka, aj jej diela sú mi sympatické, pár som ich už prečítala.

  • 1
Odpovedať

Monika Filípková 12.02.17 08:29

MF
karma
56.00

Veľmi milá pani spisovateľka, páči sa mi, že je taká normálna, na nič sa nehrá. Ešte som nečítala jej knihy, ale napravím to.

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 12.02.17 17:58

MM
karma
100.00

prirodzená, milá, zástankyňa jednoduchosti, má moje sympatie

  • 1
Odpovedať

Soňa Krátka 12.02.17 18:35

SK
karma
114.00

páči sa mi

  • 1
Odpovedať

Iveta Moravčíková 13.02.17 19:05

IM
karma
100.00

som s nou spokojná teda s jej knihami

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní