Kľúče k spokojnému manželstvu

Kľúče k spokojnému manželstvu
  • 29.11.2016
  • Claire Clairmont

Biele šaty, závoj, tona kvetov a prvý mladomanželský bozk. Pre niekoho desivá predstava z románu z červenej knižnice, pre niekoho splnený detský sen. Koľké z vás si ale svoj „deň D“ vykresľujú práve takto a žijú v sladkej predstave, že to takto ostane na veky vekov?

No, zo začiatku asi každá jedna. Ako teda zdarne prežiť nielen kritický siedmy rok manželstva, ale aj desiatky ďalších?

1. Buďte priatelia

Nenadarmo sa vraví: v dobrom i zlom. Ak to raz prestane vychádzať podľa vášho spoločného plánu – a že prestane – práve vtedy treba podporiť jeden druhého. Znie to možno ako klišé, ale skúsenosti nepustia.

Odporúčame tiež: Preložte si mužskú reč - časť I.

mladomaželia

Zdroj: Shutterstock®

2. Byť sama sebou

Každý pochopí, ak prvé mesiace nebudete vedieť od svojho zákonitého odtrhnúť pohľad. Ak to tak ale budete robiť roky, to už si od priateľov vyžaduje poriadnu dávku trpezlivosti! Nikdy nezabúdajte na svoju rodinu a kamarátov – najmä nie na tých, čo nezabudli na vás! Občasné odlúčenie od svojho drahého je rozhodne viac na úžitok než na škodu.

3. Len neupadnúť do stereotypu!

Poznáte to. Odchod do práce – návrat z práce – chystanie večere – pozeranie televízie. Toto si nenechávajte ani na čas, keď už budete v dôchodkovom veku, nieto ešte kým máte hlboko pod štyridsať! Ak sa vám podarí do podobného stereotypu skĺznuť, cesta späť je veľmi ťažká.

Odporúčame tiež: Chyby, ktorým by ste sa mali vyhnúť pri nakupovaní svadobných šiat

tipy na šťastné manželstvo

Zdroj: Shutterstock®

4. Kompromis

Kompromis je základným kľúčom k úspešnému manželstvu, to je fakt. Faktom ale je aj to, že pri kompromise väčšinou jeden z partnerov ostáva nespokojný. Skúste na sebe popracovať a začať trebárs od toho, že sa vzdáte sushi na večeru, keď partner túži po pizze. A objednajte cestoviny!

5. Uľahčite si život

A nekomplikujte ho zbytočne. Nič nie je také zlé, ako sa zdá. Ak on túži stráviť nedeľné popoludnie pri sledovaní futbalu v televízii, máte jedinečnú možnosť vyraziť s kamoškami do toho nového nákupného centra, ktoré len pred týždňom otvorili.

Odporúčame tiež: Prekladač ženskej reči pre mužov - I. časť

spoločný život v manželstve

Zdroj: Shutterstock®

6. Buďte partneri

Takí naozajstní. Takí, ktorí nemajú pred sebou veľké tajomstvá (tie maličké sú prípustné!) a ktorí si navzájom pomôžu vyriešiť akékoľvek problémy, počnúc banálnymi a končiac tými skutočnými.

7. Rásť spolu

A nemyslím tým od detských plienok. Život prináša zmenu a nielen, čo sa životných situácií týka. Menia sa aj ľudia (aj keď vo svojej podstate nie!) a pokiaľ je to zmena k lepšiemu, mali by ste svojho partnera vždy podporiť a „rásť“ spolu s ním. Že chce zmeniť zamestnanie a odsťahovať sa do iného mesta? Možno to robí kvôli vám, aby ste si mohli kúpiť tú novú kabelku, ktorú obdivujete vo výklade luxusného butiku už zopár mesiacov.

Odporúčame tiež: Nebojte sa cvičenia vo dvojici

spoločné bývanie

Zdroj: Shutterstock®

8. Nebuďte príliš nezávislé

Áno, je jasné, že si v živote dokážete poradiť so všetkým počnúc prevýchovou nepodareného synáčika a končiac výmenou vodovodnej batérie. Prečo ale byť na všetko sama, keď tu máte partnera, ktorý vám so všetkým (občas) ochotne pomôže? Netvárte sa príliš nezávisle, uľahčíte si tým život a podporíte chlapské sebavedomie. A len spokojný chlap môže byť vzorným manželom.

Odporúčame tiež: Prekladač ženskej reči pre mužov - druhá časť

 

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Soňa Krátka 01.12.16 22:19

SK
karma
114.00

..."ve dvou se to lépe táhne"

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 03.12.16 22:40

AK
karma
100.00

fakt dobré a overené rady do života

  • 0
Odpovedať

Anna pistovičová 15.12.16 20:47

AP
karma
-1.00

pravdive

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 24.12.16 20:49

AK
karma
100.00

dobré rady

  • 0
Odpovedať

Daniela Balakova 02.01.17 22:11

DB
karma
96.00

V živote sa niekedy nedá riadiť podla rád.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní