Ako sa chrániť pred vznikom pigmentových škvŕn počas leta

Ako sa chrániť pred vznikom pigmentových škvŕn počas leta

Žiadna z nás netúži po tom, aby jej tvár „zdobili“ vrásky, ktoré pridávajú na veku. Avšak aj nerovnomerný tón pleti môže spôsobiť, že pôsobíme oveľa staršie.

Nemáme na mysli sladké pehy, ale väčšie hnedé škvrny, ktoré nevznikajú len na tvári, ale aj na rukách, dekolte alebo kdekoľvek na tele. Sú to starnúce tmavé škvrny, ktoré sú známe ako pigmentové škvrny, spôsobené nadmerným vystavovaním sa Slnku a UVA lúčom, ktoré prenikajú hlboko do pokožky a spôsobujú jej starnutie.

UVA lúče stimulujú pigmentové bunky (melanocyty), ktoré vytvárajú pigment melanin. Tento pigment je zodpovedný za opálenie, ale tiež aj za tvorbu tmavých škvŕn. Tieto škvrny sa môžu vyvíjať 10 až 20 rokov, kým sa prejavia na povrchu pokožky. Teda, ak sa vám v súčasnosti začali na tele objavovať pigmentové škvrny, tak v skutočnosti sa u vás mohli začať vyvíjať už v detstve.

Odporúčame prečítať: Ako sa zbaviť čiernych bodiek na tvári? Skúste to takto!

Ochrana pred vznikom pigmentových škvŕn

Zdroj: Shutterstock®

Ako sa chrániť pred vznikom pigmentových škvŕn?

Pigmentové škvrny sú akousi pomstou alebo „darčekom“ leta alebo daňou za slnenie sa. Práve slnečné žiarenie je najčastejšou príčinou, ktorá sa podpisuje pod ich vznik. Pigmentové škvrny vznikajú hlavne na miestach, ktoré nie sú chránené pred slnečným žiarením. Keďže v lete nosíme čo najmenej kúskov oblečenia, tak najviac ohrozené sú ramená, ruky a tvár. Preto, ak nechcete po lete ostať prekvapený z nájdených hnedých škvŕn na tele, je dôležité chrániť sa pred slnečnými lúčmi. Najideálnejšie je nevystavovať sa slnku v čase okolo obeda. Svoju tvár by ste mali chrániť klobúkom a rovnako aj opaľovacím krémom s SPF faktorom, ktorý chráni pokožku pred poškodením a tiež pred usádzaním melanocytov na povrchu pokožky. Rovnako to platí aj v prípade zvyšku tela, to by ste mali rovnako ochraňovať opaľovacími prípravkami.

Odporúčame prečítať: 7 pravidiel, ktoré oddialia vznik prvých vrások

Pigmentové škvrny

Zdroj: Shutterstock®

Čo v prípade, ak sa vám pigmentové škvrny vytvorili?

Ak ste v lete podcenili ochranu vašej pokožky, tak pigmentové škvrny nemusia na seba nechať dlho čakať. V takom prípade existuje niekoľko možností ako pigmentové škvrny odstrániť. Mnoho ľudí využíva možnosť ich vybielenia prostredníctvom bieliacich krémov. Ďalšími možnosťami sú: laserová liečba, mikrodermabrázia, kolagénová liečba, mikroneedling alebo chemický píling.  

Odporúčame prečítať: Trápia vás popraskané žilky a vystúpené vlásočnice na tvári? Toto pomáha!

Laserové ošetrenie pleti

Zdroj: Shutterstock®

Laserová liečba

Lasery sú zdravotníckou pomôckou, ktorá od svojho vzniku výrazne pokročila v modernizácii, ale aj v liečbe rôznych kožných problémov. Lasery sú v podstate unikátne zariadenia, ktoré vyžarujú svetlo so špecifickou vlnovou dĺžkou, vďaka čomu eliminujú rôzne kožné nedokonalosti. K takýmto nedokonalostiam patria aj pigmentové škvrny. Svetlo z lasera rozdeľuje nahromadený melanín, čo spôsobuje zmenu sfarbenia pokožky a teda aj odstránenie pigmentových škvŕn. Táto liečba laserom je rýchla a zvyčajne si vyžaduje 1-2 ošetrení pre úplnú minimalizáciu pigmentových škvŕn.

Odporúčame prečítať: Bojovníci s akné, ktorých určite nepoznáte

Mikrodermabrázia

Zdroj: Shutterstock®

Mikrodermabrázia

Nie je to chemická, laserová alebo chirurgická procedúra. Je to jemná, bezpečná procedúra, ktorá si vyžaduje iba 30 minút času. Mikrodermabrázia sa vykonáva prostredníctvom prístroja, ktorý odstraňuje najvyššiu vrstvu pokožky a to jemným odlupovaním pokožky prostredníctvom prírodných diamantových kryštálov. Vďaka odstráneniu týchto odumretých buniek pokožka ostáva hladšia. Rovnakým spôsobom sa odstraňujú aj pigmentové škvrny, pri ktorých je zbrúsená vrchná vrstva kože, čím vzniká priestor pre rast nových zdravých kožných buniek. Mikrodermabrázia pomáha vyrovnávať nerovnomerný tón pleti, povrchovú pigmentáciu, zosvetľuje hnedé „vekové“ a „slnečné“ škvrny, zmierňuje jazvy po akné a pod.

Odporúčame: Objavte silu bio-aktívneho kolagénu a doprajte telu to najlepšie

Kolagénová liečba - Inca Collagen

Zdroj: Shutterstock®

Kolagénová liečba

Medzi faktory, ktoré prispievajú k tvorbe hyperpigmentácii, teda k tvorbe pigmentových škvŕn, môžeme zaradiť nedostatok kolagénu a elastínu. Kolagén a elastín sú proteíny, ktoré sú zodpovedné za elasticitu, tón a štruktúru pokožky. Tá je ovplyvnená stravou, vekom, hormónmi, kozmetickými ošetreniami, slnkom apod. V prípade, že nemáte chuť podstúpiť nejaké kozmetické ošetrenie, respektíve váš finančný rozpočet to jednoducho nedovoľuje, tak v tomto prípade vyskúšajte svojmu telu doplniť kolagén.

Prejavy starnutia pokožky, akými sú aj pigmentové škvrny, môžete spomaliť alebo vyliečiť užívaním bio-aktívneho pitného kolagénu, akým je Inca Collagen. Tento bioaktívny kolagén má rovnakú molekulárnu štruktúru ako kolagén, ktorý si telo produkuje samo, preto sa efektívne vstrebáva a distribuuje po tele.

Kolagén pleti dopĺňa hydratáciu, čím vyrovnáva jej štruktúru a tiež zjednocuje jej tón pleti. Užívaním kolagénu vaša pleť získa vlastnosti, kvôli ktorým si mnoho z nás kupuje drahé krémy, ktoré sľubujú zázraky takmer na počkanie, podstupujeme rôzne drahé kozmetické ošetrenia, ktoré nemajú vždy pozitívny a očakávaný výsledok.

Pri Inca Collagene však platí, že je to produkt so všestranným zameraním. Keďže kolagén je látkou, ktorú si postupne telo nedokáže vyprodukovať samo, tak sa jeho strata začne prejavovať hlavne na pokožke. Aby sa kolagén dobre  vstrebával do organizmu musíte ho piť a musí byť bio-aktívny. Takto vám pomôže vyhladiť strie, zmierniť príznaky celulitídy, pomôže vyliečiť aké, odstrániť jazvy po akné, či prispeje ku kráse vašich vlasov a nechtov.

Naviac má pre telo mnoho ďalších prospešných účinkov, o ktorých sa viac dočítate na:

www.incacollagen.sk

Ušetrite až 8,30 € pri nákupe Inca Collagen. Získajte teraz kupón v hodnote 5 € a taktiež dopravu zdarma – kliknite sem: www.incacollagen.sk

a zadajte zľavový kód: S22000001

Odporúčame: Cíťte sa opäť mlado s účinným Bio-aktívnym kolagénom INCA


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Katarína Kusá 19.06.17 10:16

KK
karma
90.00

pomohol mi bieliaci krém, teraz už len krémy s SPF 50

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 19.06.17 18:32

DB
karma
117.00

Dôležitá je prevencia a krémy s vysokým faktorom to istia

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 20.06.17 15:16

SK
karma
114.00

aj mne ako prevencia najviac vyhovuje krém 50+, veľké okuliare a pri vode veľký klobúk a a slnečník...taktiež uznávam mikrodermabráziu

  • 0
Odpovedať

Jana Uhrová 21.06.17 19:39

JU
karma
103.00

dôležité je natierať sa krémom a chrániť sa pred slniečkom, zvlášť oblasť tváre

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 05.09.17 17:38

AK
karma
100.00

najlepší liek je užívať slnko s mierou

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní