Ktoré kamene sú vhodné pre zemské a vzdušné znamenia?

Ktoré kamene sú vhodné pre zemské a vzdušné znamenia?
  • 07.12.2016
  • Silvia Karasová

Tento článok môžete využiť ako praktický tip pri nákupe vianočných darčekov, ale tiež ako pomôcku pri zmene svojho životného štýlu. Dokonca ani nič meniť nemusíte, stačí len svoje každodenné fungovanie doplniť o pár drobných kamienkov, ktoré vám môžu priniesť do životov viac šťastia, lásky, zdravia, aj úspechov.

Každé z dvanástich znamení má svoje kamienky, ku ktorým najviac inklinuje. Minule sme si predstavili najvhodnejšie kamene pre ohnivé a vodné znamenia, dnes sa pozrieme na tie, ktorých základných živlom je zem a vzduch.

Odporúčame prečítať: Decembrové postavenie Luny – čo nám prinesie?

Ktoré kamene sú vhodné pre zemské a vzdušné znamenia?

Zdroj: Shutterstock®

KAMENE PRE VZDUŠNÉ ZNAMENIA
 

Blíženci: achát a turmalín
 

Okrem nich ale tiež citrín, akvamarín, zafír, topás, či Tigrie oko. Keďže sú Blíženci považovaní za tak trochu "rozštiepené" povahy, vhodné sú pre nich také kamene, ktoré im pomôžu nájsť vnútornú rovnováhu a nastolia harmóniu medzi dušou a telom.
 

Vodnár: akvamarín a ametyst
 

Okrem nich ale tiež: fluorit, jantár, či labradorit. Vodnárovi sa zíde kameň, ktorý mu prinesie do života šťastie a nakloní osud na jeho stranu. Jeho skvelé nápady, aj životná energia, tak nevyjdú navnivoč. 
 

Váhy: opál a zafír
 

Okrem nich ale tiež malachit, rubín, smaragd, tyrkys, či adulár. Váhy sú zasnené a romantické bytosti, preto napríklad taký adulár, známy aj ako Mesačný kameň, im nastolí emocionálnu rovnováhu. Pomôže v ťažkých chvíľach udržať si zdravý rozum, ale tiež dosiahnuť ich priania.

Odporúčame prečítať: Čo o nás hovorí farba očí?

Ktoré kamene sú vhodné pre zemské a vzdušné znamenia?

Zdroj: Shutterstock®

KAMENE PRE ZEMSKÉ ZNAMENIA
 

Býk: topás a smaragd
 

Okrem nich ale tiež ruženín, malachit, lapis lazuli, diamant, aj rodonit. Býk potrebuje kameň, ktorý mu dodá odvahu ukázať svetu, čo v ňom je. Taký smaragd napríklad zvýši ich psychické schopnosti a dá do poriadku srdiečko po zdravotnej, ale aj emocionálnej stránke. Býkom sa zíde aj kameň, ktorý utlmí ich výbuchy hnevu, či iné negatívne pocity.
 

Panna: olivín a sardonyx
 

Okrem nich ale tiež karneol, jantár, modrý topás, opál, či zafír. Panne sa zíde keď bude nosiť kamene, ktoré podporia jej ambície, ukážu jej správny smer, pretože občas sa stáva, že sa zasekne na jednom mieste a tiež kamene, ktoré v nej prebudia jej skryté talenty.
 

Kozorožec: ónyx a gagát
 

Okrem nich ale tiež granát, krištáľ, malachit, rubín, či tyrkys. Toto racionálne znamenie by malo siahať na kameň, ktorý podporí jeho empatickú stránku, pretože sem tam ju zvykne zanedbávať. V prípade silného ega upriami pozornosť na pokoru a do životov plných materiálnych vecí vnesie aj spiritualitu. 
 

Bude vás zaujímať: Nepečené dezerty z kokosu


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Soňa Krátka 07.12.16 11:21

SK
karma
114.00

zaujímavé

  • 0
Odpovedať

ľubka Olexyová 07.12.16 14:39

ľO
karma
-1.00

pekne napísané

  • 0
Odpovedať

Lucia Kobíková 09.12.16 20:10

LK
karma
100.00

Nosim taketo kamienky a ma to prijemny vplyv :)

  • 0
Odpovedať

maria macejovska 11.12.16 18:42

MM
karma
-1.00

...super uz zopar kamenov mam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní