Kuchárska kniha Creme brulée & panna cotta (recenzia)

Kuchárska kniha Creme brulée & panna cotta (recenzia)
  • 16.10.2016
  • Lucia Hausknechtová

Tento rok sa v našich kníhkupectvách objavila nová kuchárska kniha zameraná na dve svetoznáme jedlá, a to francúzske creme brulée a taliansku panna cottu.

Autorka knihy Creme brulée & panna cotta Jette Sanderová láka čitateľov na desiatky sladkých a slaných variácií týchto jedál, ktoré si môžete jednoducho pripraviť u vás doma. 

 Všetko o creme brulée a panna cotte

Ak si myslíte, že viete o príprave creme brulée a panna cotty všetko, táto kniha vás presvedčí o opaku. V úvode sa autorka zamerala na históriu týchto dvoch delikates a ich základnú prípravu. Dozviete sa zaujímavé informácie o ich vzniku, použitých ingredienciách a trikoch, ktoré sa vám pri príprave dezertov určite zídu. 

Odporúčame prečítať:  Z fitka do kuchyne 2 (recenzia)

Kuchárska kniha Creme brulée & panna cotta (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

„Jemné krémové, ale aj chrumkavé, korenisté a pikantné, s paradajkami a bylinkami, krevetami a kuracím mäsom, studené alebo teplé. Nové recepty na creme brulée a panna cottu vás nadchnú novými chuťami a neuveriteľnými kombináciami. Zažite aj vy chuťovú revolúciu!

 

Vyše 50 kreatívnych receptov.
Od sladkých až po lahodne pikantné.
Nové variácie klasických dezertov.
Teraz aj ako niečo malé na zahryznutie a ako predjedlo.
Neuveriteľne jednoduchá príprava.
Pozor, návykové!“

Odporúčame prečítať:  10-dňový detox (recenzia)

Kuchárska kniha Creme brulée & panna cotta (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Desiatky variácií dvoch jedál

Veľkým plusom tejto kuchárskej knihy sú slané variácie jedál. Hoci väčšina z nás pozná creme brulée a panna cottu ako sladké dezerty, v knihe nájdete aj ich slané verzie. A nie je ich málo. Aj z toho dôvodu je kniha rozdelená na štyri kapitoly – Creme brulée naslano, Creme brulée nasladko a Panna cotta naslano, Panna cotta nasladko.

V kuchárskej knihe nájdete vyše 50 receptov so sladkou, slanou až pikantnou chuťou. Tie sa už hodia nielen ako dezerty a predjedlá, ale aj ako hlavné chody. Inšpirovať sa môžete receptami na creme brulée s paradajkami, lososom, vaječným likérom alebo panna cottu s teľacou pečeňou alebo čokoládou

Odporúčame prečítať: Nebe v hubě 2 aneb Čertův švagr (recenzia)

Kuchárska kniha Creme brulée & panna cotta (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

 V jednoduchosti je krása

Takmer každému receptu v knihe je venovaná dvojstrana, pričom na jednej strane je fotografia jedla. Keďže je kuchárka ladená do minimalistického štýlu, zodpovedajú tomu aj fotografie s jednoduchým bielym pozadím. To im však neuberá na lákavosti.

Nechýba ani postup prípravy, zoznam surovín a množstvo porcií z daného receptu. Medzi receptami nájdete jednoduchšie aj náročnejšie jedlá na prípravu, problémom však môže byť dostupnosť niektorých ingrediencií v našich obchodoch

Odporúčame prečítať: Kniha Zelené smoothie (recenzia)

Kuchárska kniha Creme brulée & panna cotta (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

 Experimentovanie v kuchyni

Kuchárska kniha Creme brulée & panna cotta nepatrí medzi naše tradičné kuchárky, no ponúka čitateľom nové recepty, chute a vône. Pri návšteve kníhkupectva by ste ju rozhodne nemali obísť.

Odporúčame prečítať: Dukanova diéta 2014 s novými receptami (recenzia)

Kuchárska kniha Creme brulée & panna cotta (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Kuchársku knihu Creme brulée a panna cotta si môžete zakúpiť na BUX.sk - bežná cena 12,17€ - tu v zľave za 10,22€.

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Marcela Šagatova 16.10.16 11:44

karma
-1.00

vyzerá to úžasne :)

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 18.10.16 17:01

MR
karma
109.00

určite inšpirácia ale keďže by som niektoré suroviny nezohnala..tak neviem či by som ich vedela nahradiť..

  • 0
Odpovedať

Ľubica Križanová 19.10.16 13:41

ĽK
karma
106.00

Vyzerá zaujímavo, ani som nevedela, že je možné vytvoriť tak veľa variácií :-)

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 13.11.16 20:58

karma
93.00

vôbec som nevedela,že tieto dezerty majú toľko variácií, najmä tie slané ma prekvapili

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.12.16 13:04

MZ
karma
-1.00

Potešil by takýto darček :)

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 23.12.16 00:40

JS
karma
-1.00

chcel by som doma

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 23.12.16 00:40

JS
karma
-1.00

potešila by má táto kniha

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 23.12.16 00:40

JS
karma
-1.00

vhodná ako darček

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 14.11.21 15:03

KS
karma
133.00

To už je teda vyšší level pečenia :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní