Kuchárska kniha Parádne stolovanie (recenzia)

Kuchárska kniha Parádne stolovanie (recenzia)
  • 06.09.2015
  • Lucia Hausknechtová

Dobré jedlo by sa malo vychutnávať v príjemnom prostredí. To bola pravdepodobne prvá myšlienka, od ktorej sa odrazili autori knihy Parádne stolovanieTá ponúka veľké množstvo inšpirácie pre vaše stoly. Obsahuje jednoduché postupy, návody, praktické rady a recepty na štýlové pohostenie pri bežných aj výnimočných obedoch alebo večeriach. 

Hoci v knihe nájdete niekoľko zaujímavých a chutných receptov, nemýľte si ju s typickou kuchárskou knihou. Recepty ako Čokoládové trubičky, Kakaovo-mandľová torta, Tekvicové suflé alebo Toskánske sucháre skôr dopĺňajú celkový dojem z knihy. Napriek tomu sú tieto jedlá lákavé, obsahujú ingrediencie, postupy prípravy a aj množstvo porcií daného jedla. Navyše pri každom recepte nájdete aj jeho fotografiu, takže viete ako má výsledok vášho snaženia vyzerať. 

Odporúčame prečítať:  Z fitka do kuchyne 2 (recenzia)

Kniha Parádne stolovanie (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

„Či sa pohostenie vydarí alebo nie, nezávisí len od výberu jedál. Ďalším, veľmi dôležitým momentom je úprava stola, ktorá musí hostí upútať a očariť. Táto knižočka vám poradí ako pripraviť stôl na rôzne príležitosti a každé ročné obdobie: ako prestrieť na sviatky, na obed v záhrade, na romantickú večeru...“

„Prispôsobte naše rady vlastnej fantázii a uvidíte, že štýlovú úpravu stola hravo zvládnete a možno v nej nájdete aj záľubu. K dispozícii máte nami vytipované doplnky, nápady na označenie miesta hostí pri stole, návody na zhotovenie ozdobných aranžmánov a zopár receptov na chutné jedlá, vhodné na každý, aj ten najparádnejší stôl.“

Odporúčame prečítať:  10-dňový detox (recenzia)

Kniha Parádne stolovanie (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Kniha Parádne stolovanie je rozdelená do 6 väčších kapitol – stolovanie na jar, v lete, na jeseň, v zime, v duchu etna a na sviatky. Už podľa ich názvov je jasné, akým smerom sa budú inšpirácie stolovania uberať.

Prvé strany tejto 126 stranovej knihy autori venovali dlhšiemu úvodu, v ktorom vysvetľujú dôležitosť prestierania. Okrem toho sa zdôrazňuje aj správny výber nápojov, menu, hudby alebo osvetlenia. Všetky tieto detaily dopĺňajú atmosféru pri stole, ktorá je pri stolovaní najdôležitejšia. 

Odporúčame prečítať: Nebe v hubě 2 aneb Čertův švagr (recenzia)

Kniha Parádne stolovanie (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

V knihe je venovaná veľká časť fotografiám. Práve tie majú ponúknuť čitateľovi predstavu o tom, ako zladiť farby, dekorácie alebo umiestniť doplnky na stôl.

Nájdete tu inšpiráciu na stolovanie počas jarného obdobia s krehkým porcelánom, ľanovým obrusom a krištáľovými pohármi, ale aj zopár jednoduchých a efektných nápadov. Medzi tie patrí aj hliníkové vedierko s ľadom, ktoré je prikryté machom a slúži na chladenie vínových fliaš na stole

Odporúčame prečítať: Kniha Zelené smoothie (recenzia)

Kniha Parádne stolovanie (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Kniha Parádne stolovanie osloví najmä tých, ktorí sa so stolovaním vedia „vyhrať“ alebo by si radi dopriali originálne stolovanie, no nevedia ako na to. Okrem desiatok farebných inšpirácií, sú príjemným spestrením aj recepty a užitočné nápady. Nie je to kniha, ktorú musíte mať jednoznačne vo svojej zbierke, ale určite sa nájdu takí, ktorým veľmi pomôže.  

Odporúčame prečítať: Dukanova diéta 2014 s novými receptami (recenzia)

Kniha Parádne stolovanie (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Miriama Rusinová 22.09.15 09:29

MR
karma
-1.00

pre kreatívnych ľudí :)

  • 0
Odpovedať

Juliana Šurkovská 11.10.15 11:34

karma
-1.00

skvelé typy na originálne stolovanie:)

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 14.11.21 13:56

KS
karma
133.00

Super, aj krásne stolovanie dopomáha k tomu, aby každému chutilo :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní