Lahodné kávové eklérky z odpaľovaného cesta

Lahodné kávové eklérky z odpaľovaného cesta
  • 13.05.2017
  • Medové Motúzy.sk

Najlepší relax je sadnúť si s kamoškou na kávu, vychutnávať vynikajúce koláčiky z odpaľovaného cesta, smiať sa a vyliať si dušu.

Lebo biela čokoláda a krémové plnka to je to pravé, čo nás vždy uteší.

Príprava: 40 minút

Pečenie: 22 minút

Na cesto (cca 16 kúskov) potrebujete:

  • 65 ml mlieka
  • 65 ml vody
  • 60 g masla
  • 65 g hladkej múky
  • štipku soli
  • 2 vajcia

Na plnku:

  • 2 tabuľky bielej čokolády
  • 1 kvalitné espresso (asi 20 až 25 ml)
  • 1 téglik termizovaného tvarohu
  • pár kvapiek vanilkového extraktu

Poleva:

  • 1/2 tabuľky bielej čokolády
  • trošku masla
  • kávové zrnká a instantná káva na ozdobu

Odporúčame prečítať: Fit dobrota: to sú avokádovo – tvarohové guľky

Lahodné kávové eklérky z odpaľovaného cesta

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Mlieko, vodu, maslo a štipku soli spolu zohrejeme a maslo necháme rozpustiť. Potom zložíme z ohňa a vsypeme naraz múku. Rozmiešame, vrátime späť na oheň a aspoň minútu miešame, až, kým nevznikne lesklé cesto, ktoré sa pekne odlepuje od dna aj od stien. Preložíme do misy a necháme aspoň 5 minút chladnúť. Potom po jednom zašľaháme vajcia, až vznikne lepkavé hustejšie cesto. Preložíme ho do cukrárskeho vrecka s väčšou špičkou a na plech s papierom na pečenie nastriekame širšie pásiky dlhé asi 8 cm. Pečieme pri 180 °C asi 20 až 22 minút. Vyberieme, preložíme z plechu na mriežku a necháme vychladnúť.

Na krém rozpustíme bielu čokoládu (pozor, nie pri príliš vysokej teplote, aby sa nezhrčkavela), vymiešame s espressom a potom opatrne spojíme s tvarohom a vanilkovým extraktom. Krém dáme do zdobiaceho vrecka s tenšou špičkou, prepichneme jednotlivé eklérky a naplníme krémom.

Navrch potrieme eklérky rozpustenou bielou čokoládou s maslom, posypeme kávou a dozdobíme celými kávovými zrnkami. 

Recept pripravila a odfotila: Jana Štrbková

Ďalšie recepty, ktoré milujem nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk

www.medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Milka Damašková 13.05.17 00:48

MD
karma
132.00

Kávové dobrotky ma vždy dostanú :) Určite aj tieto ..

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 13.05.17 07:35

DB
karma
117.00

vyzerajú lákavo...mňám :-)

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 13.05.17 10:41

karma
108.00

To by sa mi teraz hodilo ku kávičke..

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 13.05.17 14:07

MM
karma
100.00

rada pečiem, zvládnem skoro všetko, ale odpaľované cesto je moja "Achillova päta"

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 13.05.17 14:58

KK
karma
105.00

moja mama piekla z odpaľovaného cesta veľmi dobré venčeky, ale bohužiaľ nestihla som sa to od nej naučiť

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 13.05.17 16:38

karma
113.00

taky je odpalované těsto moje slabina, vždycky to zvrznu

  • 0
Odpovedať

Soňa Kelemenová 13.05.17 19:56

SK
karma
86.00

Mam rada jednoduchsie recepty, odpalovane cesto nerada robim......ani sa mi nikdy nepodarilo....nieco robim asi zle

  • 0
Odpovedať

Natália Homolová 15.05.17 19:16

NH
karma
91.00

Odpalovane cesto troska narocnejsie ,ale vyzeraju vyborne mnam ,kava a kolacik ktomu to je naj ♡

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní