Nechajte maškrtiť svoje telo a vyskúšajte tieto chutné masáže

Nechajte maškrtiť svoje telo a vyskúšajte tieto chutné masáže
  • 07.10.2016
  • Barbora Vizváryová

Chvíle oddychu a relaxácie sú veľmi vzácne. Niekto si rád prečíta knihu, iný trávi čas sledovaním filmu a veľa z nás najradšej relaxuje vo wellnese. Ponuka týchto centier je skutočne rozmanitá, máme z čoho vyberať.

Nedávno sme vám predstavili dve netradičné masáže, ktoré nenájdete v každom salóne. Boli nimi emocionálna a myofasciálna masáž.

Dnes sme sa zamerali na niekoľko „chutných“ masáží, ktoré celý relaxačný proces ešte vylepšia. Sladké masáže nie sú žiadnou novinkou. Medzi najznámejšie patria napríklad čokoládová či medová. My vám predstavíme také, ktoré nie sú ponúkané úplne v každom salóne, ale určite ich budete chcieť vyskúšať.

Odporúčame prečítať: Špeciálny wellness - emocionálna a myofasciálna masáž

1. Voňavé vanilkové pohladenie

Účinky vanilky poznali Aztékovia už v 15.storočí, používali ju najmä na celkové povzbudenie organizmu. Dnes je jej využitie oveľa väčšie, svoje zastúpenie má nielen v kuchyni, ale aj v kozmetike a ľudovej medicíne. Jej najväčším čarom je najmä vôňa, ktorá pripomína Vianoce. Masáž je teda súčasne aj akousi aromaterapiou, možnože počas nej dostanete chuť na nejaký vianočný koláčik.

Na samotnú masáž sa používa vanilkový olej, ktorý sa do pokožky vmasíruje jemnými pohybmi. Olej má upokojujúce účinky, pôsobí ako antidepresívum, odstraňuje únavu a pomáha pri nespavosti. Vracia chuť do jedla a pozitívne pôsobí aj na srdcovú činnosť. Taktiež pôsobí ako afrodiziakum.

masáže, netradičné masáže, wellness, sladké masáže, chutné masáže, vanilková masáž

Zdroj: Shutterstock®

2. Mandľová masáž

Mandle sú veľmi obľúbeným druhom orieškov, ktoré nielenže skvele chutia, ale pozitívne tiež pôsobia na našu pokožku. Obsahujú vitamín E, ktorý ju regeneruje zvonka aj zvnútra. Konzumácia mandlí posilňuje imunitu a keďže sú zdrojom vlákniny, pomáhajú správne fungovať tráviacej sústave. V súčasnosti existuje už množstvo rôznych prípravkov s obsahom mandľového oleja, ktorý pomáha zjemniť zhrubnutú kožu a nahradiť ju krásnou zamatovou.

Odporúčame prečítať: Doprajte si zdravé mandle

Mandľový olej, ktorý sa pri tejto masáži používa pomáha bojovať so striami. Masáž zlepšuje stav pokožky, ktorá trpí ekzémami a akné, zjemňuje pokožku a uľaví od bolesti. Nie je vhodná pre tehotné ženy, onkologických pacientov, pri vysokom krvnom tlaku alebo ak ste alergickí na madle. 

masáže, netradičné masáže, wellness, sladké masáže, chutné masáže, vanilková masáž, škoricová masáž, mandľová masáž

Zdroj: Shutterstock®

Jemne štipľavá škoricová masáž

Toto jemne štipľavé korenie, ktoré zbožňujeme v koláčoch s jablkami má svoje uplatnenie aj v kozmetike a wellnese. Je známa najmä pre svoje anticelulitídne účinky, no to ani zďaleka nie je všetko, čo ponúka. Podobne ako aj vanilka, škorica tiež pomáha vrátiť chuť do jedla a celkovo priaznivo pôsobí na naše trávenie. Uvoľňuje kŕče a svalové napätie a podporuje krvný obeh.

Odporúčame prečítať: Škorica na 6 spôsobov - liek na akné, suchú pokožku a vlasy

Škoricová masáž sa realizuje s pomocou teplého škoricového oleja najčastejšie na kritických partiách celulitídy. Zahriatie oleja prehreje tkanivo, čím sa rozšíria cievy a lepšie sa odbúrava tuk. Po tejto masáži je vhodné kritické partie tela precvičiť, čím sa ešte znásobí jej účinok. Škoricová silica pôsobí dezinfekčne a tlmí bolesť. Tejto masáže by ste sa mali vzdať, ak trpíte plesňovým ochorením, ste onkologickým pacientom alebo ak máte alergiu na škoricu. Vhodná nie je ani pre tehotné.

masáže, netradičné masáže, wellness, sladké masáže, chutné masáže,  škoricová masáž

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Shutterstock.com

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Lenka Lapuniková 07.10.16 08:03

LL
karma
-1.00

Tak na tú mandľovú by som hneď išla.

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 07.10.16 08:13

SK
karma
114.00

chodila by som aj častejšie, ak by bolo viacej času

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 07.10.16 08:15

MC
karma
109.00

...keby neboli také drahé.

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 07.10.16 10:15

IM
karma
100.00

brala by som teraz nejaku masáž

  • 0
Odpovedať

Miroslav Hajzuš 07.10.16 18:13

MH
karma
64.00

hned by som sa dal nahovoriť,na hocijakú z tychto troch masáži

  • 0
Odpovedať

Daniela Šurláková 18.12.16 22:26

karma
97.00

Dobrá masáž,nie je nikdy zlá.Chodievam do kúpeľov,kde mávam aj masáže na tie moje doničené kríže a poviem Vám nie je nič lepšie,keď sa vám uvolní stuhnuté svalstvo a odblokujú sa miesta,ktoré sú zablokované od náročnej práce.Masáž by mal dostať každý človek povinne aspoň dvakrát do týždňa.Aj v práci by sme lepšie fungovali.Musím to navrhnúť ministrovi zdravotníctva.

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní