Nechudnete? Možno robíte tieto chyby!

Nechudnete? Možno robíte tieto chyby!
  • 08.08.2016
  • Lucia Hausknechtová

Chudnutie je pre mnohé ženy beh na dlhú trať. Väčšina to vzdá už počas ťažkých začiatkov, iné vydržia niekoľko mesiacov, no a obdivovať môžeme tie ženy, ktoré sa do boja s kilami pustili a už roky si udržujú svoju ideálnu hmotnosť. Zbaviť sa nadbytočných kíl chce totiž poriadnu dávku sebazaprenia a silnej vôle. Ak sa však vyhnete základným chybám, ktoré komplikujú cestu za vašou vysnívanou postavou, chudnutie vám pôjde určite ľahšie.  

1. Bez cvičenia pôjdu kilá dolu ťažšie

Rozhodli ste sa schudnúť a spoliehate sa na menší kalorický príjem? Robíte veľkú chybu. Bez pohybu a aktívneho cvičenia sa kíl navyše tak ľahko nezbavíte a okrem toho, spevnenie postavy by malo byť vaším ďalším cieľom. Vo všeobecnosti sú na spevnenie najvhodnejšie silové športy, no aj obľúbený beh alebo korčuľovanie bude v začiatkoch úplne stačiť. 

Odporúčame prečítať: Vypestujte si šampiňóny u vás doma

Nechudnete? Možno robíte tieto chyby!

Zdroj: Shutterstock®

2. Zbytočné raňajky?

Raňajky by mali tvoriť asi 25 percent z celkového množstva jedla, ktoré počas dňa zjeme. Vynechanie tohto prvého jedla znamená spomalenie metabolizmu a možné návaly hladu, ktorým by sme sa mali vyvarovať. Ak si nájdete ráno čas na raňajky, váš metabolizmus sa naštartuje a budete mať dostatok energie počas celého doobedia. 

Odporúčame prečítať: Tiramisu podľa šéfkuchára Žídeka

Nechudnete? Možno robíte tieto chyby!

Zdroj: Shutterstock®

3. Samotné cvičenie nestačí

Poviete si, že jedlo milujete a nechcete sa v ňom obmedzovať. Kilá navyše vás však trápia, a preto sa rozhodnete začať aktívne cvičiť. Bohužiaľ ani v tomto prípade nebude vaša cesta za vysnívanou postavou jednoduchšia. Až 80% úspechu znižovania hmotnosti tvorí strava, ktorá by mala byť pestrá a bohatá najmä na zeleninu a ovocie. 

Odporúčame prečítať: Pozor na zväčšujúce znamienko

Nechudnete? Možno robíte tieto chyby!

Zdroj: Shutterstock®

4. Nedostatok tekutín

Či už chcete schudnúť alebo nie, pravidelný pitný režim by ste nemali brať na ľahkú váhu. Voda odstraňuje škodlivé látky z tela, normalizuje krvný tlak a v neposlednom rade napĺňa žalúdok, čím vytvára pocit sýtosti. Denne by mal dospelý človek vypiť v priemere 2 – 3 litre tekutín v závislosti od jeho váhy a pohlavia. 

Odporúčame prečítať: Domáce gnocchi s červenou paprikou

Nechudnete? Možno robíte tieto chyby!

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.shutterstock.com

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Soňa Krátka 09.08.16 17:19

SK
karma
114.00

jedno bez druhého a tretieho npôjde, ono to všetko so všetkým súvisí

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 02.01.17 22:10

AK
karma
100.00

cvičenie a zdravá strava stojí za to

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní