Nový film Oklamaný od Sofie Coppola

Nový film Oklamaný od Sofie Coppola

Dusno, že sa dá krájať. Tak možno najlepšie charakterizovať atmosféru v izolovanej dievčenskej internátnej škole, kde sa znenazdajky objaví muž. Jediný široko ďaleko. Oscarová režisérka Sofia Coppola (Stratené v preklade) natočila film plný ničivých emócií, ktoré rozprúdili chtíč, vášeň a lásku. V snímke, za ktorý získala cenu za najlepšiu réžiu na festivale v Cannes, excelujú Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst a Elle Fanning.

Za múrmi izolovanej dievčenskej školy zúri americká občianska vojna, ale jej študentky a učitelky sa prebiehajúci konflikt snažia ignorovať až kým niekto nezaklope na  dvere. Ťažko zraneného nepriateľského dôstojníka Johna McBurneyho (Colin Farrell) sa ujmú v akte kresťanského milosrdenstva, aby ho hneď ako sa trochu vzchopí, vydali "svojim" vojakom ako vojnového zajatca. Lenže John si postupne omotá okolo prsta nielen mladučké študentky na čele s krásnou Aliciou (Elle Fanning), ale aj starú dievku  - učiteľku Edwin (Kirsten Dunst) a taktiež riaditeľku školy (Nicole Kidman). U všetkých sa vďaka nemu prebúdzajú emócie, ktoré ešte nikdy alebo už dlho nezažili. John si však neuvedomuje, že sa ocitol uprostred bojiska, ktoré je oveľa strašidelnejšie a ničivejšie než vojna prebiehajúca za múrmi školy.

Odporúčame prečítať: Do kín prichádzajú Transformers: Posledný rytier!

Oklamaný - film s rôznymi žánrami

Film Oklamaný sa rafinovane hrá s rôznymi žánrami, plynule prechádza medzi romantickou drámou a thrillerom s prvkami hororu, čo bol režisérkin zámer.

"Keď som film pripravovala, spomenula som si na Misery nechce zomrieť, v ktorom sa muž stal hosťom a zároveň väzňom. Mala som ho celé natáčanie v podvedomí. Bola to výzva, pretože som nikdy nerobila nič podobné a je to mimo mojej komfortnej zóny," hovorí režisérka, ktorá napriek tomu upokojuje svojich fanúšikov, že jej rukopis bude aj tak vo filme neprehliadnuteľný.

Film Oklamaný môžete vidieť v kinách už od 13.7.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Soňa Kelemenová 22.08.17 14:50

SK
karma
86.00

aha, tento film by som si rada pozrela..

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 26.05.20 15:26

KS
karma
133.00

Dobrý film, videla som ho už 2x :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní