Tip na zelené obedové menu – farbou možno neláka, chuťou ťa dostane!

Tip na zelené obedové menu – farbou možno neláka, chuťou ťa dostane!
  • 11.05.2014
  • Silvia Karasová

Zelenina sama o sebe obsahuje množstvo výživných látok, minerálov aj vitamínov. No a taká zelenina zelenej farby je známa aj tým, že obsahuje celkovo veľmi veľa vitamínu C, kyseliny listovej a ďalších vitamínov. Zelenina zároveň oplýva malým množstvom tukov, je výživná, zdravá a hravo ju môžeme zaradiť na jedálny lístok s názvom diétny. Či už ste dostali chuť na zeleninu kvôli jej kladným vlastnostiam, alebo ste sa práve navnadili na menu v jednoliatej – trebárs zelenej farbe, vedzte, že to vôbec nie je zložité. No a také obedové menu v zelenej farbe je teda nielen plné vitamínov, ale zelená farba už sama o sebe pôsobí aj harmonicky, upokojujúco a antistresovo.

Odporúčame: Jablkový závin z lístkového cesta: Prídu si z neho pýtať aj susedia

brokolicový krém

Zdroj: Shutterstock®

Brokolicový krém

Ingrediencie: 1 cibuľa, brokolica, maslo, smotana na šľahanie, zeleninový vývar, soľ, korenie

Postup: Na masle opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nasekanú brokolicu, chvíľku opečieme a potom zalejeme zeleninovým vývarom. Ochutíme soľou, korením a povaríme približne 10 minút. Potom dôkladne rozmixujeme, prilejeme šľahačkovú smotanu, v prípade potreby ešte raz premixujeme, či okoreníme a podávame.

Pozri aj: Jednoduchá mixovaná kalerábová polievka s mrkvou

špenátové gnocchi

Zdroj: Shutterstock®

Špenátové gnocchi

Ingrediencie: 500 g zemiakov uvarených v šupke, čerstvý špenát, 1 vajce, polohrubá múka, parmezán, soľ, kyslá smotana

Postup: Uvarené zemiaky nastrúhajte, pridajte najemno nakrájaný špenát, vajíčko, múku, soľ a syr a vytvarujte cesto, z ktorého si vytvorte gnocchi. Uvarte ich vo vriacej osolenej vode, sceďte, podávajte posypané syrom a s kopčekom kyslej smotany.

Skúste aj: Tekvicový banana bread: Jesenná obmena banánového chlebíka

rukolová nátierka

Zdroj: Shutterstock®

Rukolová pomazánka

Ingrediencie: rukola, zelená fazuľka, tvaroh, strúhaný syr, limetka, chilli, mäta, soľ

Postup: Nadrobno nakrájanú rukolu a fazuľku zmiešajte s tvarohom a strúhaným syrom. Ochuťte šťavou z limetky, soľou a nadrobno nakrájanou chilli papričkou. Primiešajte lístky mäty a podávajte s pečivom.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní