Objavte 6 potravín, ktoré pomáhajú likvidovať akné

Objavte 6 potravín, ktoré pomáhajú likvidovať akné
  • 22.07.2016
  • Silvia Karasová

Obdobie puberty môžete mať už dávno za sebou, no niekedy sa naša pleť pod vplyvom rôznych faktorov, jednoducho rozhodne do čias "násťročných" vrátiť. A potom pri pohľade do zrkadla objavujeme červené pupence a vyrážky, s ktorými sme už zabudli aj bojovať. Obvykle je návratom k takejto aknóznej pleti náš zlý životný štýl. A teda málo spánku, veľa stresu, nedostatok vitamínov, slabý pitný režim, priveľa smogu, cigariet, minimum oddychu a úsmevov. Taktiež mastná ťažká strava, málo pohybu, deficit čerstvej zeleniny, ovocia... Keďže za zhoršenou kvalitou pleti stojí v poprednej bojovej línii aj náš jedálniček, okrem toho, že si doprajete viac pohybu aj spánku, pomôcť si môžete aj týmito potravinami:

Odporúčame prečítať: Prečo si v lete vychutnať morskú soľ?

Objavte 6 potravín, ktoré pomáhajú likvidovať akné

Zdroj: Shutterstock®

Ryby - doprajte ich svojmu telu minimálne dvakrát do týždňa. Ryby vďaka svojmu zloženiu pozitívne vplývajú na stav našej pleti. Dodávajú jej potrebné živiny a vitamíny. A vôbec pri tom nezáleží na tom, či siahnete po pstruhovi z vedľajšieho jazera, alebo lososovi z Baltského mora. Okrem rýb vašej pokožke prospejú aj plody mora, také ustrice majú napríklad vysoký obsah zinku, ktorý si s akné poradí raz dva.

Odporúčame prečítať: Prečo je hlávkový šalát odporúčanou zeleninou pri chudnutí?



Hnedá ryža - sa zas môže pochváliť vysokým obsahom selénu. Ide o prvok, ktorého hlavnou úlohou je odstraňovať z nášho tela voľné radikály a škodliviny. Vďaka nim nielenže máme podlomenú imunitu, ale prejavy sú jasné aj na pleti, či kvalite vlasov, alebo nechtov.

Objavte 6 potravín, ktoré pomáhajú likvidovať akné

Zdroj: Shutterstock®

Špenát - táto zelená zeleninka, ktorú buď máme rady, alebo sa jej oblúkom vyhýbame, má skvelú schopnosť čistenia našej pleti. Nie sú však za tým žiadne čary, ale len vysoký obsah železa a vitamínu A, ktoré spoločne čistia organizmus, zabraňujú upchávaniu pórom a ničia akné vo veľkom štýle.

Odporúčame prečítať: 6 dôvodov, prečo jesť ryžu pravidelne



Orechy - vitamín E stojí nielen za našou mozgovou činnosťou, ale aj za kvalitou našej pleti. Ak má telo jeho nedostatok prejaví sa to v prvom rade na stave pokožky. Tá začne byť unavená, pôsobiť staršie, zachytí viac nečistôt a je náchylnejšia k zápalovým prejavom. Napraviť to môžeme aj pravidelným prísunom vitamínu E v podobe orieškov, najlepšie tých vlašských.

Objavte 6 potravín, ktoré pomáhajú likvidovať akné

Zdroj: Shutterstock®

Citrusy - nemusíte ani veľmi namáhať svoju myseľ a ľahko prídete na fakt, že citrusy sú pre našu pokožku vhodné hlavne kvôli vitamínu C. Ten pokožku vyživuje, regeneruje aj omladzuje. Aj kvôli tomu vitamín C neraz nájdeme tiež v pleťových krémoch. Bonusom je aj vysoký obsah antioxidantov. Odporúčame vám siahnuť najmä na červené plody, ako napríklad grapefruit, jahody, maliny...

Odporúčame prečítať: Vypracujte si nôžky s cvikmi v bazéne!

Uhorka - okrem zeleného špenátu, by na vašom tanieri nemala chýbať ani zelená uhorka. Nemáme ale na mysli zavárané kyslé uhorky, ale klasickú šalátovú uhorku, z ktorej si mimochodom môžete vyrobiť aj pleťovú masku. Jej kolieska vám poslúžia aj ako skvelý obklad na unavené oči. Čaro uhorky spočíva v jej vysokom obsahu vody. Vďaka tomu našu pokožku skvele hydratuje.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Iveta Moravčíková 22.07.16 11:25

IM
karma
100.00

výborný článok

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 22.07.16 17:10

SK
karma
114.00

zasa som sa niečo dozvedela

  • 0
Odpovedať

Ľubomíra Dudášová 22.07.16 17:33

ĽD
karma
-1.00

+ mango, na ktoré nedám dopustiť :)

  • 0
Odpovedať

Lucia Kobíková 22.07.16 17:55

LK
karma
100.00

Akné naštastie nemám ani som nemala, ale super článok aspoň viem poradiť :)

  • 0
Odpovedať

23.07.16 13:54

karma
-1.00

Na akné a rôzne pupence na tvári, alebo kdekoľvek na tele jedine toto. Vyskúšajte , nič za to nedáte a ak nepomôže tak neublíži.
Tak: rozkrojte strúčik cesnaku pozdĺž na plocho. Cesnak si priložte na púčik a podržte. Ako dlho? ako sa vám chce, kým vás nezačne bolieť ruka a ak si myslíte, tak si ruky vymeňte a ešte zamálo podržte.Alebo ak máte púčikov viac, tak druhú polovičku si dajte na druhý púčik a pridržte. Nebojte sa, nebudete smrdieť. pomoc zaručená. hodne šťastia.

  • 1
Odpovedať

Lucia Šeptáková 24.07.16 18:14

karma
108.00

No to je zaujímavé,skúsim

  • 0
Odpovedať

Alena Mattová 16.08.16 17:54

AM
karma
-1.00

Mne sa práve od orechov tvoria akné

  • 0
Odpovedať

Lenka Lapuniková 07.10.16 09:55

LL
karma
-1.00

Všetko, okrem hnedej ryže sa nachádza v mojom jedálničku.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní