Oxygenoterapia - účinná liečba kyslíkom

Oxygenoterapia - účinná liečba kyslíkom
  • 15.07.2016
  • Barbora Vizváryová

Ak zažívate pravidelný stres, trpíte poruchami pamäte, migrénou alebo pociťujete únavu a  zníženie výkonu v práci, zbystrite pozornosť! Oxygenoterapia vám môže pomôcť.

Je to terapia, kedy pacient vdychuje vysoko koncentrovaný kyslík, čím sa tkanivá v tele rýchlejšie regenerujú a organizmus má viac energie.

V atmosfére sa nachádza 21% kyslíka, v oxygenoterapii inhalujete 90-95% kyslík. Je to obrovský rozdiel, preto sa odporúča inhalovať 20-30 minút najlepšie v 10-dňovej kúre, potom podľa potreby, času a financií. Jedna inhalácia stojí približne 20 eur.

Odporúčame prečítať: Zabojujte s lymfodrenážou proti celulitíde

Aké sú účinky oxygenoterapie?

  • Po terapii sa mozgové bunky zregenerujú a zlepší sa mozgová činnosť. Zvýšený prísun čistého kyslíka pomôže prekonať organizmu únavu. Zlepší sa vaša schopnosť učenia a sústredenia sa. 
  • Je vhodná hlavne pre ľudí s dýchacími problémami, pri astme a bronchitíde.
  • Pomáha pri poruchách spánku, bolestiach hlavy a migrénových stavoch, nechutenstve a tiež pri vysokom krvnom tlaku.
  • Priaznivo ovplyvňuje liečbu chronických ochorení (najmä dýchacieho a srdcovo-cievneho systému), pomáha pri nádorových ochoreniach a pôsobí preventívne proti rôznym civilizačným chorobám.                                                                                                      
  • Pozitívny účinok sa dá spozorovať aj na pleti, pekne ju vypne a vyhladí vrásky. Celkovo spomaľuje proces starnutia.
oxygenoterapia, terapia kyslíkom, vysoko koncentrovaný kyslík, 90% kyslíka

Zdroj: Shutterstock®

Pre koho je vhodná?

Terapiu môže podstúpiť v podstate každý, kto chce svojmu telu dať niečo navyše, naštartovať ho alebo pomôcť pri liečení inej vážnej choroby. Môžu ju absolvovať malé deti, tehotné ženy, seniori. Pre tehotné a najmä pre plod je táto kúra mimoriadne prospešná. Matke zlepší krvný obeh, a tým výživu plodu. Čistý kyslík od matky zlepšuje dieťatku imunitu a zvyšuje IQ.

Odporúčame prečítať: Ako znížiť citlivosť zubov na minimum?

Napriek tomu, že oxygenoterapia je takmer bezriziková, mali by sa jej vyhnúť ľudia po čerstvej transplantácii orgánov, ľudia s pokročilou vredovou chorobou žalúdka, trpiaci epilepsiou a pokročilou aterosklerózou. 

oxygenoterapia, terapia kyslíkom, vysoko koncentrovaný kyslík, 90% kyslíka

Zdroj: Shutterstock®

Ako prebieha?

Počas inhalácie budete mať na tvári nosovú kanylu alebo masku, ktorá zakryje nos aj ústa. Obe sú napojené na prístroj, ktorý separuje kyslík z okolitého vzduchu. Intenzívna kúra oxygenoterapie trvá 5-10 dní, pričom je dôležité ju neprerušiť, lebo sa potom začína nanovo.

Odporúčame prečítať: Hydrafacial - revolučné kozmetické ošetrenie pleti

Na terapiu môžete ísť aj jednorazovo, keď sa cítite slabí a potrebujete energiu. Účinok budete cítiť už po prvej terapii, kompletná 10-dňová kúra sa vyrovná dvojtýždňovému pobytu v horách.

Dôležité však je, že táto liečba je len doplnková a v žiadnom prípade nenahrádza liečbu medikamentóznu.  

Zdroj foto: Shutterstock.com

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní