Parfumy v lete: Zisti, či je dobré ich používať počas horúcich dní!

Parfumy v lete: Zisti, či je dobré ich používať počas horúcich dní!

Parfumy v lete – to je téma, s ktorou sa zrejme potýkame viaceré. Niektoré ich s príchodom teplých letných dní radikálne zasúvajú na poličke dozadu, iné ich používajú celoročne. Nuž, o tom, čím si navoňať telo počas letného obdobia, sa už popísalo skutočne veľa. Preto sme pátrali po tom, ako to s tými vôňami v lete vlastne je.

S príchodom teplých až horúcich dní, ktoré nastali tento rok o čosi skôr, ako bežne, zvykneme meniť ťažké hrejivé a korenisté parfumy za ľahké, kvetinové a ovocné vône. Ale natíska sa ešte jedna otázka. Dbať aj na obsah vône alebo ten nie je až taký podstatný? Prípadne, kam v rámci tela obľúbenú vôňu nanášať, aby nedošlo k neželanej reakcii z nie vždy pozitívneho vzťahu koža – slnko? Ak si na tieto otázky neviete zodpovedať samy, čítajte ďalej a zistite, aké sú odporúčania, aby sme aj v lete mohli neodolateľne voňať a zároveň si neškodili.

Pozri aj: Aj parfum nám môže škodiť

vôňa na leto

Zdroj: Shutterstock®

Iná teplota pokožky = iná vôňa

Zrejme pre vás nebude žiadnou novinkou, že každá vôňa veľmi intenzívne pracuje s teplotou vašej pokožky. V praxi to znamená, že, hoci si to možno neuvedomujete, inak na vás vonia ten istý parfum v zimnom a inak v letnom období, inak cez deň, keď je vám horúco a inak večer, keď sa vaša pokožka ochladí. Ale to sme mierne odbočili...

Ako ste si už možno samy vyhodnotili, v lete, kedy je naša pokožka rozpálená a rozhorúčená, nie je veľmi žiadúce zaťažovať ju látkami, ktoré sú súčasťou ťažkých omamných parfumov. A netýka sa to len pokožky...

kam nanášať vôňu v lete

Zdroj: Shutterstock®

Sviežosť ako voľba číslo 1

Leto ako také je obdobím, kedy človek potrebuje a vyhľadáva sviežosť po každej stránke. Určite ste si samy odžili situáciu, keď vošla do vyhriateho autobusu bez klimatizácie dáma s mimoriadne intenzívnou ťažkou vôňou. Snáď nám dáte za pravdu, že rozhodne nejde o príjemný zážitok, o to viac, že jediné, čo v tej chvíli potrebujete, je nadýchnuť sa čerstvého sviežeho vzduchu. Namiesto toho vystúpite z autobusu v lepšom prípade s bolesťou hlavy, v horšom so zdvihnutým žalúdkom.

Nehovoriac o tom, čo dokáže napáchať na samotnom nositeľovi aj na jeho okolí taká kombinácia ťažkej vône s potom človeka! Toto už radšej necháme na vašej fantázii.

Zaujme ťa: Trápi ťa únava a bolesť brucha? Pozri, čo môže byť za tým!

kozmetika v lete

Zdroj: Shutterstock®

Čo z toho všetkého vyplýva? Nielen vaša pokožka, ale aj vaše okolie, oveľa intenzívnejšie vnímajúce vôňu, ktorá z vás plynie, ocení ľahkosť a sviežosť. A tú vám počas teplých a slnečných dní dokonale poskytne toaletná voda (Eau de Toilette), deodorant alebo fraiché. Hoci vieme, že uvedené prípravky nie sú také intenzívne a že ich nie je cítiť tak dlho ako parfum, vedzte, že práve letné obdobie je na mierne odľahčenie, a to po každej stránke, ako stvorené.

Výhodou takisto je, že toaletné vody bývajú podstatne lacnejšie, ako parfumy. Dajte teda prednosť odľahčenej toaletnej vode, s menším obsahom alkoholu a vonných zložiek, pred ťažkým zemitým či korenistým parfumom!

ako si vybrať vôňu na leto

Zdroj: Shutterstock®

A po akej vôni je najlepšie siahnuť s príchodom leta? Jednoznačne po sviežej, citrusovej voni alebo aróme tropických kvetov. Typicky letnou arómou srší aj vanilka, jazmín, kokos, taliansky bergamot, santalové drevo, dokonca aj pokosená tráva či akékoľvek ovocné zložky.

A na záver ešte malá rada. Ak si aj bežne nanášate vôňu na krk, v letnom období si zvyknite krk vynechať a naniesť si toaletnú vodu na miesta, ktoré máte zahalené oblečením, napríklad oblasť brucha, odkiaľ prúdi dostatok tepla na to, aby ste svoju obľúbenú vôňu šírili všade naokolo. Tak teda krásne, teplé a voňavé leto, milé dámy!

- Anketa

AKÝ TYP VÔNE POUŽÍVATE POČAS TEPLÝCH DNÍ?

Odpovedalo 14 ľudí  

Parfumy
0%
Toaletné vody
43%
Spreje a deodoranty
14%
Kombinujem to
43%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Elena Švachová 31.05.18 22:40

karma
109.00

Aj ja som už prešla na jemnú citrusovú vôňu.

  • 1
Odpovedať

Jana Uhrová 11.06.18 18:05

JU
karma
103.00

jednoznačne niečo svieže, nie veľmi ťažké

  • 1
Odpovedať

Brenda Bolibruchová 30.08.19 20:25

BB
karma
-1.00

ja mam cez leto radsej citrusove svieze vone proste nieco lahke a sik .. teraz mam blue light z notina a mylsim ze na leto je na mojej pokozke idealny

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní