Pevnejšia pleť vďaka tvárovej gymnastike (II.časť)

Pevnejšia pleť vďaka tvárovej gymnastike (II.časť)

Cvičíme, aby sme si spevnili svoje brucho, mali krajší zadok, pevnejšie prsia... jednoducho cvičíme preto, aby sme niečo urobili pre svoju krásu a svoje telo.

No často zabúdame na to, že svaly máme aj na tvári, na ktorej sa môže podpísať zub času. Preto je potrebné posilniť aj tie a zabrániť predčasnému starnutiu a udržať si pevné kontúry tváre. 

Ak si chcete zachovať mladosť a pevné kontúry, nie je potrebné investovať do drahých ošetrení alebo do chirurgických zákrokov. Existuje množstvo prírodných pomocníkov a vsadiť môžete aj na domácu starostlivosť. Stačí pleť poriadne hydratovať a praktizovať tvárovú gymnastiku. Dnes vás prevedieme základnými cvikmi, ktoré môžete vykonávať kdekoľvek a kedykoľvek.

Odporúčame prečítať: Akné aj po tridsiatke? Zbavte sa ho raz a navždy!

Pevnejšia pleť vďaka tvárovej gymnastike (II.časť)

Zdroj: Shutterstock®

Ústa – BOZK

Základný cvik, ktorý praktizujete bez toho, aby ste si uvedomili, že je to v podstate cvik. Jednoducho našpúľte pery (ako keď niekomu posielate bozk). V okolí úst by ste mali pociťovať mierne pnutie. Vydržte 5 sekúnd a pery uvoľnite.

Brada

Zdvihnite hlavu a pod bradu si podložte dlaň. Jemne po brade klopkajte (akoby ste si aplikovali krém) 10 sekúnd. Takto si prekrvíte danú oblasť. Následne bradu začnite ťahať vpred a nahor. V spodnej časti brady a krku by ste mali pociťovať napätie. Vydržte 5 sekúnd a uvoľnite – opakujte 5-krát.

Odporúčame prečítať: Recept: Nadýchaná čokoládová pena

Pevnejšia pleť vďaka tvárovej gymnastike (II.časť)

Zdroj: Shutterstock®

Vypnutie čela

Priložte prsty na čelo, jemne pritlačte a začnite kožu ťahať v smere rastu vlasov. Vydržte 5 sekúnd a následne uvoľnite – cvik opakujte 5-krát. Ďalšou možnosťou je priložiť spodnú časť dlaní na spánky a kožu ťahať dozadu a nahor.

Líca - syseľ

Pritlačte si prsty na líca a nafúknite ich tak, aby ste vzduch udržali vo vnútri. Následne vzduch vyfúknite. Cvik opakujte 5-krát. Ak sa chcete zbaviť vrások v okolí úst, tak priložte ukazováky na nosovo-ústne ryhy, zatlačte na vrásky a ťahajte ich smerom von. 

Očné viečka - sova

Otvorte oči najviac ako viete a pozerajte pritom rovno. Vydržte 5 sekúnd, následne oči privrite. Začnite jemne tlačiť vrchné viečko proti spodnému. Tento cvik je prospešný nielen na posilnenie očných svalov, ale aj proti ovísajúcim očným viečkam.

Odporúčame prečítať: /Ne/zabudnuté skrášľujúce procedúry našich predkov


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Soňa Krátka 23.01.17 16:58

SK
karma
114.00

všetko je to super, len ja by som radšej na videjku videla nejakú staršiu ženu, ktorá takto "cvičí", tak by som mala väčšiu inšpiráciu...

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 24.01.17 19:15

IM
karma
100.00

vždy lepšie ako nejaká plastika

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní