Plážová joga: Toto cvičenie vás aj na dovolenke udrží fit!

Plážová joga: Toto cvičenie vás aj na dovolenke udrží fit!
  • 17.07.2017
  • Barbora Vizváryová

Obdobie dovoleniek je v plnom prúde. Počas neho si radi doprajeme zaslúžený oddych a vôbec sa nám nechce cvičiť, veď kto už by sa potil v tom teple? Často zanedbávame aj svoje zaužívané cvičebné zvyky.

Pokiaľ ste aktívny typ a dovolenku radi trávite turistikou či spoznávaním miest, dokáže vám to niektoré druhy cvičenia vynahradiť. No celodenné ležanie pri bazéne alebo na pláži sa okrem opálenia na vás prejaví aj inak. Využite dovolenku aj na chvíľku cvičenia. Plážová joga vám skvelo ponaťahuje svaly, ale určite sa pri nej nezapotíte.

Odporúčame prečítať: Trápi vás nadváha? Je tu pre vás FAT YOGA

Jednoduchá plážová zostava

Aj keď sa to možno nezdá, aj joga dokáže vyformovať postavu. Pokiaľ teda nemáte radi kardio cvičenie a ranný beh pri pláži vám nič nehovorí, skúste túto jogovú zostavu. Pár minút z vášho celodenného oddychu stráveného cvičením na vás bude určite vidieť.

joga

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Pinterest.com

1. Pozícia dieťaťa

Sadnite si na podložku na kolená. Natiahnite ruky dopredu, prehnite chrbát a čelom sa dotknite podložky. Niekoľkokrát sa nadýchnite a vydýchnite, úplne relaxujte.

2. Pozícia tigra

Začnite v pozícii „na štyri“. Zdvihnite pravú nohu, natiahnite chrbát a chyťte si chodidlo ľavou rukou. Hlavou sa pozerajte vpred, dýchajte. Vydržte niekoľko nádychov a výdychov, potom nohy vymeňte.

3. Pozícia hory

Postavte sa obomi nohami na podložku asi v šírke ramien. Prehnite sa v trupe a pokiaľ sa nedokážete dotknúť zemi, pomôžte si čupnutím. Dlaňami sa posúvajte dopredu, až prídete do polohy, kedy vytvoríte štít. Hlava je v jednej línii s rukami.

Odporúčame prečítať: Joga cviky pre krajšiu pleť bez akné

4. Chaturanga

Táto poloha je skôr známa ako plank, ktorý sa stal veľmi populárny, lebo dokáže brucho pekne vyformovať. Na prvý pohľad pripomína kliky, ale je to statická poloha, takže s rukami nehýbete, musíte v tejto polohe čo najdlhšie vydržať. Dôležité je napnuté brucho aj zadok.

5. Pozícia kobry

Ľahnite si na podložku na brucho. Potom sa postupne rukami zdvíhajte, ale iba po trup, nohami stále ležte na podložke. Ruky majte vystreté, hlava je v záklone. Táto pozícia je výborná na chrbtové svalstvo.

6. Pozícia hory a dieťaťa

Opäť zopakujeme pozíciu hory a na záver znovu pozíciu dieťaťa. Každý cvik má viacero názvov, preto sa môže stať, že ich nájdete nazvané úplne inak.

Odporúčame prečítať: Nemáte radi kardio? Skúste iný druh cvičenia

Ak sa vám cvičenie na pláži zapáči, môžete z tejto jednoduchej zostavy prejsť na dlhšie a zložitejšie jogové pozície. Nasledujúce videá vás budú sprevádzať plážovým cvičením.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Soňa Kelemenová 17.07.17 07:18

SK
karma
86.00

chodím na jogu, takže ovládam tieto prvky...... milujem jogu..... odporúčam ju každému .... človek sa na žiadnom cvičení nedokáže tak natiahnuť, ako pri joge..

  • 0
Odpovedať

Anna Bútorová 17.07.17 07:52

AB
karma
100.00

joga má pozitívne účinky nielen pre telo aj pre dušu

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 17.07.17 08:05

MF
karma
106.00

na jogu nemôžem dopustiť...

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 17.07.17 10:21

karma
108.00

Na pláži sa musí cviciť skvele.

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 18.07.17 07:48

SK
karma
114.00

skvelá kombinácia

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní