Pre krásu sa trpí, ale peňaženka trpieť nemusí

Pre krásu sa trpí, ale peňaženka trpieť nemusí

Pre krásu sme ochotné spraviť čokoľvek. Mnohokrát si ľahneme aj pod skalpel, len aby sme vyzerali naozaj dokonalo a príťažlivo. Rôzne krémy, masky, peelingy, šminky a podobne, ktoré sú naozaj potrebné pre každú z nás. Už pri pohľade na nový make-up alebo krém, ktorý sľubuje zázraky na počkanie naše peňaženky plačú.

Čo teda robiť, ak nechceme zruinovať náš rodinný rozpočet naozaj potrebnou kozmetikou? Je tu riešenie a tým sú prírodní pomocníci. Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, že nie všetko ovocie musí byť len na jedenie? Každé obsahuje rôzne zložky, ktoré sú pre naše telo prospešné.

Odporúčame tiež: 3 účesy pre krátke vlasy

Pre krásu sa trpí, ale peňaženka trpieť nemusí

Zdroj: Shutterstock®

1. Jahody a akné

Jahody obsahujú kyseliny salicylovú, ktorá sa používa na liečbu akné a môžeme ju nájsť vo všetkých komerčných produktoch určených práve na riešenie tohto problému. No narozdiel od nich sú jahody oveľa šetrnejšie k pokožke. Preto ak si nabudúce doprajete šampanské s jahodami alebo lahodný dezert, tak si zopár jahôd odložte.

2. Zemiaky na opuchnuté oči

Úroda už je pozbieraná a teraz si zemiačky len tak ležia v pivniciach našich obydlí a my si užívame relax. Doprajte si ho so zemiakmi, ale tentokrát inak. Odrežte 2 tenké plátky, ktoré si priložíte na oči po dobu 5 minút. Takto vám zemiak pomôže zbaviť sa opuchov a rovnako aj tmavých kruhov po očami. 

Odporúčame tiež: Ricínový olej – načo všetko ho použiť?

Pre krásu sa trpí, ale peňaženka trpieť nemusí

Zdroj: Shutterstock®

3. Banán a avokádo

Silná dvojica, ktorá robí zázraky s kučeravými nepoddajnými vlasmi. Rozmixujte jeden banán a polovicu avokáda – takto si vytvoríte masku na vlasy. Masku dôkladne vmasírujte do vlasov, následne ich zabaľte a nechajte pôsobiť 10 minút. Následne si vlasy umyte a pozorujte, ako sa z vašich kučeravých nepoddajných vlasov stanú vlasy jemné, hebké a viac zvládnuteľné.

4. Telový peeling z olivového oleja a morskej soli

Telový peeling je skvelou bodkou každého kúpania. Ja si už ani neviem predstaviť kúpeľ bez toho, aby som nesiahla po telovom peelingu. Ten pokožku zbaví všetkých odumretých buniek, preto je potom na dotyk dokonale hladká. Ak ste na tom podobne, tak si namiesto kupovania peeling môžete vytvoriť v pohodlí domova. Zmiešajte 2 diely olivového oleja s jedným dielom morskej soli. Teraz už len vliezť do sprchy a užívať si relax. 

Odporúčame tiež: Ako na líčenie bledej pleti?

Pre krásu sa trpí, ale peňaženka trpieť nemusí

Zdroj: Shutterstock®

5. Preč s čiernymi bodkami

Zbaviť sa týchto malých potvoriek nie je vôbec jednoduché. Nech robíme čokoľvek, vždy sa vrátia. Avšak aj na tieto potvorky máme riešenie. Vezmite si citrón a med. Na citrón aplikujte zopár kvapiek medu a premasírujte si miesto, kde sa vám čierne bodky vyskytujú. Nechajte to tak pôsobiť asi 5 minút a následne zmyte vodou. Samozrejme je to beh na dlhú trať, preto ak sa ich chcete zbaviť, musíte tento postup opakovať častejšie. 

Odporúčame tiež: Potraviny, vďaka ktorým budú vaše zuby belšie


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní