Pripravte sa na ochorenia súvisiace so zmenami počasia

Pripravte sa na ochorenia súvisiace so zmenami počasia
  • 12.10.2016
  • PR článok

Prudký pokles denných teplôt signalizuje príchod vykurovacej sezóny, ale čo je ešte horšie, aj príchod ochorení dýchacích ciest a chrípky a jej podobných chorôb. Každoročne sa opakujúce epidémie by nás mali poučiť, že máme vykonať všetky možné preventívne opatrenia, aby sme sa takýmto ochoreniam vyhli.

Pokiaľ sa to nepodarí, treba ich nástup včas zachytiť a liečiť. V tomto boji má dlhé desaťročia svoje overené miesto aj prírodná liečivá minerálna voda vyvierajúca v Kúpeľoch Luhačovice – Vincentka.

Prevencia

Najčastejšími ochoreniami typickými pre toto ročné obdobie sú zápaly priedušnice, zápaly priedušiek, laryngitídy, angíny, chrípky a chrípke podobné ochorenia. Takmer všetky sú sprevádzané nádchou - zvýšenou tvorbou hlienov a ich usadzovaním v dýchacích cestách, v nosných a prínosových dutinách. Čo teda máme robiť, aby sme na jeseň a v zime neochoreli? Najúčinnejšou ochranou pred chrípkou je očkovanie, treba ho však vykonať včas, najlepšie v októbri, novembri, aby sa stihli vytvoriť protilátky. To však nepomôže v prípade iných ochorení dýchacích ciest. Tu je prevenciou zdravá strava plná vitamínov z ovocia, zeleniny, medu a posilňovanie obranyschopnosti organizmu ako otužovanie, športovanie, pravidelný pohyb na čerstvom vzduchu. Pokiaľ môžete, vyhýbajte sa v jesennom a zimnom období uzavretým priestorom s veľkým množstvom ľudí, hlavne ak už vypukla epidémia. Ak však pracujete v kolektíve, alebo tam chodí vaše dieťa, často nepomôže nič a takéto ochorenie chytíte od iných. Pri prevencii pomáha aj Vincentka, rokmi osvedčený „liek našich babičiek“.

Odporúčame tiež: Ako sa chôdzou vypracovať ku krajšej postave?

vincentka proti prechladnutiu

Zdroj: Shutterstock®

Jan Šumšal, riaditeľ spoločnosti Vincentka, a. s., ktorá vlastní práva na jej plnenie do fliaš, k tomu hovorí: „Na prevenciu pred ochorením stačí aspoň dvakrát denne preventívne prepláchnuť nosné dutiny a vykloktať si hrdlo. Najlepšie večer po umytí zubov pred spaním a ráno po zobudení pri čistení úst, alebo aj pred odchodom z domu. Nie každý si vie dutiny správne prepláchnuť a problémom sú aj deti - a ich neochota to robiť. Alternatívou sú nosné spreje s Vincentkou, ktoré majú aplikátor rozprašujúci Vincentku a navyše sú opakovane naplniteľné. Pre deti od 0 rokov je k dispozícii nosný sprej s nižším tlakom a menšou koncovkou. Preplachovať dutiny viackrát denne alebo si ich vystriekať aplikátorom je potrebné pri ich upchatí a to až kým sa neuvoľnia a nevyčistia. Nakoniec si treba vstreknúť trochu Vincentky aj do vyčistených dierok, aby sa vytvoril ochranný povlak. Vírusu trvá istý čas, kým sa začne rozmnožovať. Prevencia môže zamedziť šíreniu ochorení a aj pri ich vypuknutí prináša aplikovanie Vincentky úľavu z uvoľnenia dýchania.“

Takéto ranné a večerné čistiace rituály poznajú dobre aj alergici. Aj im Vincentka prináša úľavu a možnosť voľne dýchať. Na rozdiel od nosových sprejov na lekársky predpis neobsahuje Vincentka žiadne kortikoidy, ani návykové látky. Vincentka sa dá používať spolu s lekárom predpísanými nosnými sprejmi. S jej pomocou si pacient môže najprv vyčistiť dutiny a až potom aplikovať predpísaný sprej s účinnými látkami. Na dosiahnutie rovnakého účinku tak nemusí používať veľké množstvá liečiv.

Odporúčame tiež:  Olej z konopných semien a jeho výhody

pastilky vincentka

Zdroj: Shutterstock®

Liečba

Ako pomáha Vincentka, ak už choroba dýchacích ciest prepukne? Okrem preplachov dutín (resp. striekania sprejom) a kloktania, sa Vincentka aplikuje aj inhalovaním. Na inhalovanie sú najlepšie originálne inhalátory, ktoré sú dostupné v lekárňach. Skúsiť môžete aj jej aplikáciu cez vyvíjač pary. Pomôže však aj improvizované vdychovanie ohriatej Vincentky nad hrncom s hlavou prekrytou uterákom, alebo pobyt v kuchyni, kde ju dlhšie varíme v odkrytom hrnci.

V lekárňach a vybraných obchodoch je možné kúpiť aj výrobky na báze tejto minerálnej vody: pastilky, ktoré sú vhodné pri regenerácii hlasiviek a tiež na osvieženie a zvlhčenie sliznice dutiny ústnej, zubnú pastu využívajúcu veľké množstvo prírodného flóru a jódu, ktorá súčasne čistí a ošetruje, sirup s obsahom rastlinných extraktov zo skorocelu a materinej dúšky alebo koncentrát na prípravu minerálnych kúpeľov, na podporu starostlivosti o pokožku a na zvlhčovanie vzduchu.

Odporúčame tiež: 7 dôvodov prečo jesť jablká

vincentka na respiračné ochorenia

Zdroj: Shutterstock®

Ako a prečo Vincentka funguje

„Vincentka pomáha odstraňovať sekundárne následky a nepríjemné sprievodné prejavy ochorení dýchacích ciest. Predovšetkým pomáha zlepšovať dýchanie. Pri ochoreniach dýchacích ciest sa nadmerne tvoria hlieny, ktoré blokujú dýchacie cesty, dutiny a hromadia sa v hrtane, nose a priedušnici. Svojou konzistenciou len veľmi ťažko dovoľujú ich vykašliavanie či vyfúkanie. Práve tu pomáha Vincentka - oxid uhličitý, ako aj soli v nej obsiahnuté, majú tú schopnosť, že rozpúšťajú hlieny a následne umožňujú pacientovi, aby sa ich zbavil. Všeobecne možno povedať, že Vincentka je najlepší podporný prostriedok pre uvoľnenie dýchania pri akútnych a chronických ochoreniach dýchacích ciest a alergiách. Príznaky týchto ochorení trvajú spravidla týždeň, dva a niekedy aj viac, čiže ide o veľmi významnú pomoc, ktorá potom umožňuje telu, aby sa sústredilo na boj s pôvodcom infekcie,“ vysvetľuje J. Šumšal.

Dodáva, že Vincentka pomáha nielen pri rozpúšťaní hlienov a ich vykašliavaní, ale aj pri zablokovaných nosných aj prínosových dutinách po nahromadení hlienov, ktoré sa bežne nerozpúšťajú. Pri zablokovaní dutín môže dôjsť k ich zápalu, často sprevádzanému vysokými teplotami a chronickými ochoreniami. „Pre takéto prípady sme vyvinuli špeciálny koncentrát Vincentka NASALIS s plastovou konvičkou na preplachovanie dutín a nosohltanu, zbavený oxidu uhličitého,“ odporúča J. Šumšal.

Viac informácií je na www.vincentka.cz


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní