Recept: Domáce zemiakové lupienky

Recept: Domáce zemiakové lupienky
  • 30.04.2017
  • Lucia Hausknechtová

Ak máte radi zemiakové lupienky, tento recept vás určite poteší. Pripravte si doma túto obľúbenú slanú maškrtu, ktorej sa poteší každá návšteva.

Domáce lupienky ako aj niekoľko ďalších chutných receptov je z kuchárskej knihy Značkové dobroty, ktorá ponúka inšpirácie na lacnejšie verzie klasických sladkostí a slaných dobrôt z obchodov. 

Ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 viazanička petržlenovej vňate
  • 1 viazanička pažítky
  • 1 dcl olivového oleja
  • soľ

 

Recenziu na knihu, z ktorej recept pochádza, si môžete prečitať tu: Kuchárska kniha Značkové dobroty (recenzia)

Recept: Domáce zemiakové lupienky

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Zdravý recept: Svieža cviklová šťava

Recept: Domáce zemiakové lupienky

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Ošúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky a rozložíme ich na mriežku na pečenie. Petržlenovú vňať a pažítku najemno nasekáme a primiešame do oleja. 

Takto ochuteným olejom natrieme plátky zemiakov. (Môžeme aj zemiaky, ochutený olej a korenie nasypať do vrecka na pečenie, ktorým trasieme dovtedy, kým sa jednotlivé ingrediencie dôkladne nepremiešajú.)

Zemiaky na mriežke osolíme, vložíme do rúry vyhriatej na 100 stupňov celzia a necháme ich sušiť asi 30 minút. 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Toskánske hranolčeky podľa Nigelly

Recept: Domáce zemiakové lupienky

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom

Recept: Domáce zemiakové lupienky

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

24 komentárov

Soňa Kelemenová 02.05.17 13:30

SK
karma
86.00

robievam len bez petrzlsnovej vnate..... super napad ... mame radi vnatku

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 01:56

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 01:57

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 05.05.17 10:49

MF
karma
106.00

výborné k pivku či vínku a určite zdravšia a chutnejšia verzia klasických chipsov...

  • 0
Odpovedať

Alica Mareková 07.05.17 20:16

AM
karma
-1.00

Vyzera to zaujimavo.

  • 0
Odpovedať

Lucia Belková 07.05.17 23:35

LB
karma
-36.00

Keď sme boli deti, tak sme jedávali len domáce :)

  • 0
Odpovedať

Milka Damašková 08.05.17 02:25

MD
karma
132.00

Jedno z veľkých pokušení :)

  • 0
Odpovedať

Daniela Revayová 08.05.17 13:25

DR
karma
104.00

Mnam, toto vyzera super, vyskusame :-)

  • 0
Odpovedať

Martina Putoráková 09.05.17 12:37

MP
karma
97.00

Aj ja robievam, uzasna chut :)

  • 0
Odpovedať

Jarka Kontrová 09.05.17 16:55

JK
karma
-1.00

mnam mnam..robievame :-)

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 09.05.17 17:31

AK
karma
100.00

Určite veľmi chutné

  • 0
Odpovedať

Stanislava Hasajová 10.05.17 19:55

SH
karma
-1.00

Mňam

  • 0
Odpovedať

Natália Homolová 15.05.17 19:57

NH
karma
91.00

Taketo robievame vecer k filmu super :) a hlavne zdrave

  • 0
Odpovedať

Blažena Sádovská 15.05.17 20:46

BS
karma
100.00

Ja som už robila, podobné, boli super, chutné:))

  • 0
Odpovedať

Ludmila Pechová 17.05.17 13:35

LP
karma
-1.00

tak takto som ich ešte nerobila, určite vyskúšam, vňate mám veľmi rada a zemiaky + vňať, vynikajúca kombinácia

  • 0
Odpovedať

Jana Šurkovská 18.05.17 09:06

karma
-1.00

skvelá pochúťka

  • 0
Odpovedať

Zuzana Kyseľová 18.05.17 15:12

ZK
karma
-1.00

Toto určite vyskúšam ! Mňam !!! Len neviem či sa mi ich podarí nakrájať tak natenko ...

  • 0
Odpovedať

Jana Uhrová 22.05.17 17:49

JU
karma
103.00

táto domáca verzia chipsov vyzerá veľmi lákavo

  • 0
Odpovedať

Monika Filípková 25.05.17 15:43

MF
karma
56.00

Mňam, hneď by som si dala!

  • 0
Odpovedať

Peter Maňák 24.07.17 03:45

PM
karma
107.00

Robíme ich často, len bez petržlenu a pžítky, obyčajné solené.

  • 0
Odpovedať

Marta Hollá 19.12.17 10:05

MH
karma
91.00

mňaaaaaaaaam som skúsila a naozaj zachutilo

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 26.09.18 19:23

JK
karma
100.00

Máme ich radi robím ich roky no vo fritovacom hrnci

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 13:39

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 13:39

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní