Bezlepková bábovka s jablkami

Bezlepková bábovka s jablkami
  • 25.02.2017
  • Jarkapecie .sk

Máte stále v pivnici uskladnené zásoby jabĺk a neviete čo s nimi? Tak si skúste pripraviť túto jednoduchú bábovku.  Táto bábovka je „hutnejšia“ ako tie nadýchané z bielej jemnej múky, smotany a množstva vajec, lenže jej chuť vás odmení.

Pridala som do nej sušené brusnice a opražené vlašské orechy a ešte by som nabudúce pridala okrem citrónovej šťavy aj strúhanú kôru z bio citróna. Ak chcete bábovku nadýchanejšiu, vyšľahajte žĺtky s cukrom a na záver jemne vmiešajte do cesta vyšľahaný bielkový sneh.

Túto bábovku môžete samozrejme upiecť aj vo forme srnčieho chrbátu a poliať ju čokoládou, alebo citrónovou polevou. Je veľmi vhodná na desiatu do školy alebo do práce, alebo ako občerstvenie pri športových aktivitách.

 Budete potrebovať:

  • 400 g jemno strúhaných jabĺk
  • 2 vajcia
  • 100 g trstinového (kokosového) cukru
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • 1 čl mletej škorice
  • šťavu z polovice citróna
  • 80 g sušených brusníc (hrozienok)
  • 80 g orechov (je dobré ich na sucho opražiť)
  • 2 čl prášku do pečiva bez lepku (kopcovité)
  • 100 ml neutrálneho oleja
  • 300 g pohánkovej múky
  • 40 g kukuričného (zemiakového) škrobu
  • štipku soli

Odporúčame prečítať: Recept na pravé domáce makové šúľance

Recept na bezlepkovú Bábovku s jablkami

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Ošúpané jablká postrúhajte na jemno, pridajte k nim dve vajcia, cukor, vanilkový extrakt, olej a šťavu z citróna. Pohánkovú múku zmiešajte so škrobom, mletou škoricou, soľou, sušenými brusnicami a nasekanými orechmi a práškom do pečiva. Suchú zmes pridajte k jablkovej zmesi, dobre premiešajte a cesto preložte do formy, ktorú ste si vymastili kokosovým tukom (olejom, maslom) a vysypali strúhaným kokosom. Ja som použila pohánkovú krupicu. Bábovku pečte pri teplote 180°C asi 40-45 minút. To, či je upečená, odskúšajte drevenou špajľou.


Bábovku nechajte aspoň 10 – 15 minút vo forme a až potom ju vyberte na mriežku a prikrytú utierkou nechajte úplne vychladiť.

Odporúčame prečítať: Fašiangové recepty: Tradičné smažené božie milosti


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Soňa Krátka 25.02.17 07:43

SK
karma
114.00

podľa zloženia vyzerá veľmi dobre, vyskúšame - uvidíme

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní