Recept na Mandľovo – mrkvové muffinky s marcipánom

Recept na Mandľovo – mrkvové muffinky s marcipánom
  • 15.12.2016
  • Jarkapecie .sk

Adventný čas sa vyznačuje aj pečením vianočných keksíkov, ktorých je nespočetné množstvo. Každá gazdinka zbiera tieto recepty s nádejou, že ich určite niekedy vyskúša. No nakoniec aj tak vsadíme na overené klasiky a recepty časom zaľahnú prachom.

Ja som tento rok trochu viac experimentovala s pečením bezlepkových keksíkov. Za túto skúsenosť som vďačná a presvedčila som sa znovu o tom, že ma intuícia neklame. Dosť receptov je totiž nepoužiteľných a tak som kombinovala moje osvedčené a vymieňala som múku s lepkom za jednodruhové múky a škrob. Je to trochu alchýmia, ale výsledok bol skvelý a mám teraz vlastné bezlepkové recepty. Vďaka tomu vám prinášam recept na šťavnaté muffinky s marcipánom

Odporúčame prečítať: Recept na domáci Baileys a Čokoládový sirup

Recept na Mandľovo – mrkvové muffinky s marcipánom

Zdroj: Shutterstock®

Budete potrebovať na 12 – 14 kusov:

  • 1 väčší zrelý banán
  • kôru a šťavu z jedného citrónu
  • 75 g trstinového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 150 ml oleja
  • 150 g pohánkovej múky
  • 50 g mletých mandlí (alebo  orechov, kokosu…)
  • 30 g sušených brusníc (môžete vynechať)
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného zázvoru
  • 1/2 čajovej lyžičky mletých klinčekov
  • 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 polievková lyžica kakaového prášku
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 250 g jemne strúhanej mrkvy
  • štipka soli
  • marcipán

Odporúčame prečítať: Recept na domáce banánové kokosky

Recept na Mandľovo – mrkvové muffinky s marcipánom

Zdroj: Shutterstock®

 Postup:


Vložte banán do mixéra, pridajte k nemu kôru a šťavu z citróna, cukor a vajcia. Krátko mixujte a primiešajte olej. Vo veľkej miske zmiešajte pohánkovú múku, kakao, mleté mandle, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, mletý zázvor, klinčeky a soľ. Pridajte tekutú zmes, premiešajte a na záver vmiešajte na jemno strúhanú mrkvu a brusnice.

Namiesto zázvoru a mletých klinčekov môžete použiť mletú škoricu, alebo perníkové korenie. Do muffinovej formičky dajte lyžicu cesta, vložte kúsok marcipánu (čokolády) a doplňte cestom. Pečte pri teplote 180°C asi 15 – 25 minút. Povrch muffinkov môžete po upečení potrieť čokoládou a ozdobiť.

Odporúčame prečítať: Recept na domáci vaječný a čokoládový likér


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Stanislava Mészárošová 15.12.16 19:30

SM
karma
-1.00

wau, same dobre veci isli do receptu, mnam....

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 15.12.16 19:54

MZ
karma
92.00

môže byť byť pekne vianočne ozdobiť a určite potešia aj na vianoce

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 16.12.16 07:47

SK
karma
114.00

určite vyskúúúšam

  • 0
Odpovedať

Ivana Čekanová 16.12.16 18:59

karma
-1.00

myslím, že by chutili fakt výborne :)

  • 0
Odpovedať

Anežka Turčiková 18.12.16 21:02

karma
-1.00

vyzerajú ozaj mňamkovsky =)

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.12.16 10:48

MZ
karma
-1.00

Wau, vyzerajú chutne :)

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 22.12.16 23:11

JS
karma
-1.00

Muffiny robievame pravidelne

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 22.12.16 23:11

JS
karma
-1.00

Vyzerajú prekrásne

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 22.12.16 23:11

JS
karma
-1.00

skvele ozdobené

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní