Recept: Plnené morčacie prsia

Recept: Plnené morčacie prsia
  • 26.02.2017
  • Lucia Hausknechtová

Niekedy aj obyčajná klasika ako sú plnené morčacie prsia môže byť skvelým nápadom na nedeľný obed.

Šťavnaté mäso, kvalitná šunka a zelenina v podobe sušených rajčín a špenátu dokážu na tanieri vytvoriť nielen chutné, ale aj na pohľad lákavé jedlo. Inšpirujte sa našom receptom na Plnené morčacie prsia so šunkou.

Ingrediencie:

  • 100 g Karlovarskej šunky Mecom
  • 4 morčacie prsia
  • 100 g balkánskeho syra
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 4 sušené paradajky v oleji
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušená pažítka
  • zemiaky/ryža ako príloha

Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky

 

Recept: Plnené morčacie prsia

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky

Recept: Plnené morčacie prsia

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Morčacie prsia rozrežeme a zľahka naklepeme. Potom ich osolíme, okoreníme a začneme plniť. Na mäso položíme lístky čerstvého špenátu, kúsky balkánskeho syra, sušené paradajky, šunku a zavinieme do rolky. Tie previažeme niťou a rolky zľahka opražíme na panvici.

Potom ich vložíme do zapekacej misy, podlejeme trochou vody a necháme piecť pri teplote 180 stupňov približne 30 až 40 minút. Pred podávaním odstránime niť a posypeme sušenou pažítkou. Prílohu môžeme zvoliť opekané zemiaky alebo uvarenú ryžu.

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka

 

Recept: Plnené morčacie prsia

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou

Recept: Plnené morčacie prsia

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Mária Chromíková 26.02.17 11:20

MC
karma
109.00

Dobrý recept vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 26.02.17 15:01

PV
karma
113.00

Sušené paradajky mi veľmi nechutia..Dala by som namiesto nich červenú papriku. A chýba mi tam nejaká omáčka, zdá sa to byť suché..

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 26.02.17 20:05

SK
karma
114.00

tanier vyzerá veľmi dobre

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 27.02.17 20:12

IM
karma
100.00

občas robievame aj morčacie tak vyskušam

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 07.03.17 06:41

MF
karma
100.00

jeden z našich najobľúbenejších obedov, plnky striedam, napr.rôzne druhy syrov, prosciutto, vajíčko, huby atď.

  • 0
Odpovedať

Soňa Kelemenová 18.04.17 13:19

SK
karma
86.00

úžasné sušené paradajky, plné mäská máme veľmi radi....z rôznymi plnkami

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní