Recept: Slimáčiky s olivovou plnkou

Recept: Slimáčiky s olivovou plnkou
  • 11.04.2017
  • Medové Motúzy.sk

Rýchle a pri tom také chutné pohostenie pre návštevu, to sú slimáčiky z lístkového cesta naplnené lahodnými čiernymi olivami.

Super tip na Veľkú noc! A navyše sú veľmi jednoduché na prípravu.


Príprava: 25 minút + čas na chladenie
Pečenie: 20 minút

Potrebujeme na asi 20 kúskov:

  • 100 g čiernych olív
  • 2 pretlačené strúčiky cesnaku
  • 2 paradajky nakrájané nadrobno
  • 4 plátky sušených paradajok naložených v oleji
  • 1 lyžičku pražených píniových orieškov, múku na posypanie
  • 250 g chladeného lístkového cesta
  • 1 vetvičku tymianu
  • 1 rozšľahané vajíčko

Odporúčame prečítať: Kváskový bezlepkový mazanec

Slimáčiky s olivovou plnkou

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Olivy a cesnak rozmixujeme, pridáme paradajky, píniové oriešky, pár kvapiek olivového oleja. Dosku zľahka pomúčime, rozvinieme cesto veľké asi 25,5 x 25,5 cm. Cesto natrieme olivovým pyré, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, lístkami tymianu. Zvinieme do pevnej rolády najtenšie, ako je možné. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme odpočívať na chladnom mieste asi hodinu.
 

Rúru predhrejeme na 200 °C. Rozšľaháme vajíčko a rolku nakrájame na slimáčiky široké asi 1 cm, uložíme na papier na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rozohriatej rúre asi 15 – 20 minút dozlatista. Servírujeme teplé alebo izbovej teploty.
 

Recepty pripravila a odfotila: Jana Štrbková

Ďalšie skvelé recepty nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk

medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Soňa Kelemenová 11.04.17 07:31

SK
karma
86.00

na prvý pohľad vyzerajú ako čokoládové..... zaujímavý recept.... v mojom receptáriku ešte takýto nemám

  • 0
Odpovedať

Marie Gutmannová 11.04.17 09:45

MG
karma
104.00

tento recept ma prekvapil plnkou...zaujímavé

  • 0
Odpovedať

Mária Terefenková 11.04.17 13:08

MT
karma
86.00

Olivy mám rada a taký netradičný recept by stálo za to vyskúšať.

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 11.04.17 13:32

DB
karma
117.00

zaujímavé, čierne olivy nemám rada, ale iste by to bolo dobré aj zo zelených olív

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 12.04.17 06:52

KK
karma
105.00

super, možno na Veľku noc vyskúšam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní