Najlepšia letná párty: Aké občerstvenie pripraviť?

Najlepšia letná párty: Aké občerstvenie pripraviť?
  • 18.08.2013
  • Silvia Karasová

Leto sa pomaly chýli ku koncu. Možno ani nie tak teplotami, ako kalendárnym posunom bližšie k začiatku nové ho školského roka. Využite ešte zostávajúce augustové dni a usporiadajte poriadnu letnú párty. Potrebujete na ňu len zopár „ingrediencií“: milovaných ľudí, obľúbenú hudbu, smiech a zopár skvelých jedál. Ak vám žiadne nenapadajú, pokojne sa inšpirujte našimi letnými gurmánskymi vychytávkami. 

Odporúčame: Domáca tvarohová pizza, ktorú môžeš dochutiť podľa seba

letné drinky

Zdroj: Shutterstock®

Niečo na pitie

Vo veľkom džbáne zmiešajte vychladený grepový a ananásový džús. Podľa chuti prilejte vychladenú vodku (ideálne z mrazničky), pridajte niekoľko kúskov čerstvých jahôd, približne pol hrnčeka trstinového cukru a šťavu z jedného citróna. Dolejte minerálkou, dodajte ľad, ozdobte kolieskami citróna a podávajte.

jednohubky

Zdroj: Shutterstock®

Niečo na zobnutie

Umytú cuketu nakrájajte pozdĺžne pomocou škrabky na zemiaky. Pokropte olivovým olejom a balzamikovým octom a nechajte marinovať v chladničke približne 20 minút. Riccotu vymiešajte s trochou citrónovej šťavy, osoľte, okoreňte čiernym korením, pridajte nasekané lístky čerstvej bazalky s praženými píniovými orieškami. Cuketové pásiky naplňte zmesou pomocou lyžičky a zrolujte. Na záver môžete ešte pokvapkať trochou olivového oleja a opäť balzamikovým octom.

Pozri aj: Nepečený zákusok, na ktorý nepotrebuješ vajíčka a ani múku!

grilované mäso

Zdroj: Shutterstock®

Niečo sýte

V menšej miske zmiešajte teriyaki omáčku, olivový olej, citrónovú šťavu a cesnak nakrájaný na plátky. Zmesou potrite lososové steaky, osoľte a ochuťte čiernym korením. Nechajte chvíľu marinovať v chladničke a následne ugrilujte. Podávajte s na grile opečenými citrónovými plátkami.

grilované ovocie

Zdroj: Shutterstock®

Niečo sladké

Zmiešajte jednu smotanu na šľahanie s dvoma lyžicami práškového cukru a približne lyžicou rumu. Odložte do chladničky. Umyté odkôstkované slivky a broskyne položte na rozpálený gril a opekajte z každej strany cca dve minúty, respektíve kým sa nezjavia prvé stopy „spálenia“. Na misu nalámte sušienky, pridajte smotanovú zmes, nakrájané grilované ovocie a ozdobte čerstvou mätou.

Odporučiť: Si fanúšikom čínskej kuchyne? Skús tento recept na ostrokyslú polievku!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Tatiana Lakomá 19.08.13 08:33

TL
karma
-1.00

nás čaká od zajtra pobyt na chalupe,určite niečo vyskúšam :-)) škoda,že nebudem mať internet,nebudem môcť komentovať...na tejto super stránke...jedine,ked niečo do zajtra vymyslím ♥

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 15:30

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 15:30

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

Dominika Kozová 28.08.13 11:58

DK
karma
-1.00

waau hned som dostala chut na letnu party :)

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 19.02.14 16:14

JK
karma
100.00

tak ten losos je pochúťka už sa mi zbiehajú slinky a tie slivy grilované to ma zaujalo mám gril aj elektrický vyskúšam

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 10:58

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 10:58

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 14:17

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 14:17

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní