TOP špenátové rýchlovky: Tieto chuťovky zo špenátu si zamiluješ!

TOP špenátové rýchlovky: Tieto chuťovky zo špenátu si zamiluješ!
  • 28.05.2013
  • Ingrid Maderičová

Špenát patrí medzi najzdravšie potraviny a mal by byť súčasťou každej kuchyne. Obsahuje vitamíny A, E, K, fosfor, draslík a dôležitú kyselinu listovú. Teraz na jar v čase mladých lístkov špenátu, ktorý sa nazýva aj baby špenát, máme možnosť si ho vychutnať čerstvý, pretože mladý špenátik je chrumkavejší, chutnejší a obsahuje viac zdravých látok ako varený špenát.

Konzumujte ho čerstvý ako prísadu do šalátov alebo mierne sparený ako prílohu. Pochutnajte si aj vy na zdravých receptoch zo špenátu, ktoré máte za pár minút hotové. Pripravíte si tak zdravú a rýchlu večeru.

Odporúčame prečítať: Zelenina, ktorá prečistí váš organizmus

špenátové jednohubky

Zdroj: Shutterstock®

Špenátové jednohubky

Potrebujeme: mladý listový špenát tzv. baby listový špenát, cherry rajčiny, mozzarellu, strúhaný parmezán, bazalkové pesto alebo čerstvú bazalku, olivový olej a biely balzamikový ocot

Postup: Poukladajte špenátové listy na misu. Nakrájajte mozzarellu na tenké pásiky a poukladajte na špenátové listy. Prekrojte cherry rajčiny na polovicu a poukladajte na mozzarellu. Na kraj mozzarelly dajte malú lyžičku bazalkového pesta. Ak máte čerstvú bazalku, tak ju nakrájajte na jemno, zmiešajte ju s olivovým olejom a balzamikovým octom a takto pripravenú zmes ukladajte na mozzarellu. Posypte strúhaným parmezánom.

špenátová omeleta

Zdroj: Shutterstock®

Špenátová omeleta

Potrebujeme: 5 vajíčok, olej, 1 cibuľu, 250 g špenátových lístkov, 40 g čedaru alebo iného syra

Postup: Predhrejte si rúru. Medzitým zohrejte na panvici olej (voľte panvicu alebo hrniec vhodný aj na zapekanie v rúre), pridajte nakrájanú cibuľu a dozlatova opražte. Prisypte špenát a sparte ho. Prilejte rozšľahané ochutené vajíčka, stíšte na minimum a varte neprikryté cca 8 minút. Posypte syrom a zapečte v rúre dozlatova 1 až 2 minúty.

špenátový šalát

Zdroj: Shutterstock®

Rýchly špenátový šalát

Potrebujeme: špenátové lístky, rajčiny, jarnú cibuľku, bazalku, citrón, 1 PL olivového oleja, polka avokáda

Postup: Pokrájajte rajčiny na polky alebo štvrťky, cibuľku na kolieska, zmiešajte spolu so špenátom. Zalejte dressingom urobeným z bazalky, citrónovej šťavy a olivového oleja. Dochuťte soľou a korením podľa potreby. Na vrch pridáme polovicu pokrájaného avokáda.

Odporúčame: Najlepší nápoj proti cukrovke: Zmeny uvidíš už za pár dní!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Helena Kravcová 23.06.13 08:29

HK
karma
100.00

Vyzerá to chutné musím to vyskúšať...

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 19.02.14 16:47

JK
karma
100.00

špenát vôbec nevarím zato dcéra ho zbožňuje a hlavne krémovú polievku

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 10:12

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 10:12

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní