Sezóna jahôd v plnom prúde: Ako predĺžiť ich trvanlivosť?

Sezóna jahôd v plnom prúde: Ako predĺžiť ich trvanlivosť?

Sezóna jahôd je v plnom prúde. S naším tipom si ich vychutnáte oveľa dlhšie a už sa nebudete musieť báť, že budú o pár dní zrelé akurát tak na vyhodenie do koša.

Riešenie je pritom maximálne rýchle, účinné a v neposlednom rade aj cenovo dostupné. Pripravte si jahody, cedník a poďte si tento nový trik vyskúšať spolu s nami.

Stalo sa to už mnohým z nás. Neodolali sme lákavej ponuke v obchode, nakúpili sme kilá jahôd a nakoniec sme nemali čas ich ihneď spotrebovať. O deň alebo dva neskôr sme na ne dostali chuť, no už boli pokryté plesňou alebo začali hniť.

Dnes však potešíme mnohých z vás, pretože sme si pripravili menší návod na to, ako predĺžiť trvanlivosť týchto malých a sladkých plodov. Nebudete veriť, postačí vám na to voda a ocot.

Odporúčame: Recept na Jahodový sirup s mätou. Pravé letné osvieženie!

voda a ocot

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Stačí tak málo

Tento špeciálny roztok octu a vody ničí baktérie a spóry plesní a napomáha dlhšej trvanlivosti. Postup je úplne jednoduchý:

  • Poriadne jahody umyte v miske, v ktorej zmiešate vodu s octom. Niektorí odporúčajú pomer jedna k jednej, ale podľa nášho názoru by tak bolo ocot príliš cítiť. V tomto prípade odporúčame zmiešať päť dielov vody a jeden diel octu. Odmerkou vám môže byť pohár alebo šálka. Poriadne ich opláchnite pod tečúcou vodou.
  • Následne vložte jahody do cedníka a krátko ich ešte raz prepláchnite. Cedník po odkvapkaní obložíme papierovými obrúskami, aby sa prebytočná voda čo najlepšie odstránila.
  • Po opláchnutí a vysušení jahody vložíme do chladničky, napríklad v plastovej dóze vystlanej papierovými obrúskami s mierne pootvoreným viečkom.

Odborníci tvrdia, že takéto skladovanie predĺži ich životnosť až o dva týždne a my si tak budeme môcť vychutnať ich skvelú chuť o niečo dlhšie. No nie je to super tip?

Odporúčame: Recept: Jahodovo-banánové smoothie

jahody

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Mária Maxianová 28.06.17 06:34

MM
karma
100.00

u nás je už po sezóne

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 28.06.17 07:20

SK
karma
114.00

aj my už máme po jahodách, dcéra bola aj na samozbere, priniesla dve vedrá, dobre sme sa napapkali a ostatné som spracovala na džem a pár som ešte zamrazila

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 28.06.17 08:50

MF
karma
106.00

super nápad, jahody zbožňujem...najlepšie čerstvé

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 28.06.17 14:04

DB
karma
117.00

to je fakt dobrý nápad, možno aj na iné drobné ovocie...

  • 0
Odpovedať

Juliana Šurkovská 29.06.17 16:48

karma
-1.00

Jahody - moje obľúbené ovocie, pestujem ich a ešte stále si na nich zamaškrtím.

  • 0
Odpovedať

Ingrid Šimoniková 19.05.18 15:59

karma
74.00

u nás práve zrejú , dnes som pripravila smotanovú tortu už sa tešíme

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní